reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
My tez nie uzywalismy Oilatum tylko NIvea, Bubchen, Hipp.
Tak naprawde nie ma co przesadzac z tymi specjalnymi srodkami, bo przeciez niepowiedziane ze kazde dziecko bedzie mialo problemy skorne, a Oilatum i inne podobne przeznaczone sa wlasnie dla osob z problemami.

reklama
ja uzywalam hipp a teraz ziajki
emolienty lepiej jak problemy sa..no chyba że ktos chce od razu

woda morska tak jak najbardziej ale nie dla noworodka jak mu sie psiknie to pewnie uszami wyjdzie lepiej sól fizjologiczna zakraplac

a frida jest the best żadne gruszki..nie dosć ze nie pomagaja to moga podrażniać śluzówke

Ostatnia edycja:
co do kosmetyków dla dziecka to ja nie mam o tym zielonego pojęcia...:-:)-(
Aż wstyd...
Mogłaby któraś z Was, doświadczona mamusia zrobić listę kosmetyków z propozycjami firm...?????
Byłabym na prawdę wdzięczna...

u nas był hipp jak pisałam wyzej
oliwka
szampon
plyn do kapieli
mleczko do ciala
krem do buzi
i krem do pupci
stosowalam tez oliwke babino...jest kale zapach tej z hippa piekny! ;-)

jak pupcia zaczerwieniona to linomag..żadko sudocrem boto ciezkie i wysusza
oraz niezawodny bephanten

do noska małego sol fizjolog później marimer i fridka

do pepuszka spirytus i waciki

patyczki te szerokie do zewnt czyszczenia uszek
a i buzie myłam ok 2miesiecy przegotowana woda na wacikach tych szerokich

do prania mleczko lovela

napewno jeszcze zapomnialam

Ja na początku do kąpieli używałam tylko mydełka- Johnson-a, po kąpieli oliwka- Johnson-a, buzię przemywałam przegotowaną wodą(ok.6 miesięcy) i kremowałam ziajką. Do dupci- maść dermopanten (na początku sudocrem,ale ciężko się go zmywało). Paszki i szyjkę też smarowałam maścią dermopanten,żeby odparzeń nie było. Rano myłam córcię wacikami-paszki,szyjka,pachwinki,rączki,buzia(a jak troszkę podrosła to dziąsełka przegotowaną wodą z nakładką na palec lub malutką szczoteczką kilka razy dziennie). Później przeszłam na płyn do kąpieli Johnson-a i balsam do ciałka Johnson-a, ale krostki córci wyskoczyły. Kupiliśmy ATOPERAL (do skóry alergicznej),ale krostki dalej wyskakiwały(tylko po kąpieli), później NIVEA- żel do kąpieli+oliwka- krostki dalej wyskakiwały, teraz ją kąpię w mydełku Johnson-a i smaruję balsamem Johnson-a (krostek nie ma), do buzi dalej ziajka(rano i wieczorem), a przed spacerem -latem krem od słońca+balsam ochronny,zimą-krem od mrozu i wiatru.Szampon-Johnson-a na początku,teraz NIVEA. Do pępuszka-waciki +spirytus. Do prania- proszek Lovella + płyn do płukania- Lovella
Pieluszki Huggies, chusteczki-dzidziuś,huggies i czasem dada z Biedronki(bardziej mokre są)

Ostatnia edycja:
Ja uzyuwalam.i teraz tez zamierzam.
Do kąpieli-Oilatum lub Linomag do kapieli
Do pupy-Sudokrem,Bepanthen,Linomag A+E,
Do prania-Dzidzius.
Do smarowania-Emolium balsam
Do buzi,krem na każda pogode Nivea
Chusteczki -Dzidzius lub Biedronkowe Dada
Pieluszki Pampers,,

I to wsio!:tak:

co do kosmetyków to niestety wszystko trzeba przepróbować na własnym maluszku bo to co jednym dzieciom odpowiada innym za nic
do kąpieli używaliśmy płynu ziajka takiego Ziaja ale nie z każdym razem
od początku Majka była myta płynem Johnsona JOHNSON BABY Płyn do Mycia 500 ml Top-To-Toe | DZIECI | Mycie i Kąpiel | Płyny | SuperKoszyk.pl – polecamy krem NIVEA Young, pieluchy happy, CIF oraz wiele innych produktów chemii gospodarczej i kosmetyków w szerokim wyborze.
do buźki i do pupki używaliśmy takiego kremu Ziaja a jak juz zaczęło się lato to na spacerki też Ziaja
chusteczek na początku różnych teraz używamy dada z biedronki odpowiadają nam i cena też w porządku
pieluszki pampers
do przemywania oczek na początku sól fizjologiczna i duże płatki kosmetyczne dla dzieci do mycia buźki przegotowana woda
wrazie potrzeby używaliśmy też do pupy bephatenu i sudokremu a i na jesieni jak już skóra była częściej okryta ubrankami i jednak mniej oddychała niż w lecie to używaliśmy do smarowania ciałka http://www.ziaja.com/offer/kosmetyk...:mleczko_do_ciala_dla_dzieci_i_niemowlat.html a do mycia włosków szamponu Johnsona którego użwywamy do dziś

Ostatnia edycja:
ethele- te gwiazdki fluorescencyjne to straszne badziewie- odpusc je sobie lepiej...
reszta całkiem fajna. Moje dziecię z racji kawalerki swojego pokoju miec nie będzie więc dekoracja mi odpada.

reklama
Ehtele-moja kolezanka kupila takie gwiazdki i poprzyklejala na suficie , wszytsko zaczelo sie odklejac w nocy i pospadalo do lozeczka a jakby tak wpadlo do buzki az strach pomyslec co by sie stalo! A co do pielegnacji maluszka i kosmetykow mam zerowe pojecia, ale wszystko ma mi wyjasnic polozna:):)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry