reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Oj nie wyobrażam sobie mojego 3 latka w spiworku,jemu nawet skarpety przeszkadzają,z reszta tak zawsze było.

reklama
Ja akurat czekam z wiekszymi wydatkami do konca 7 miesiaca bo wtedy dostane becikowe, nie wiem jak jest w Polsce.
Uwazam natomiast , ze to swietny pomysl kupowac po trochu, no i jaka przyjemnosc:) Co do drugiej czesci pytania to we Francji dzieci spia wlasnie w takich spiworkach
Gigoteuse, tour de lit, gigoteuses bébé, gigoteuse naissance - Vertbaudet
w Niemczech tez tak jest :)
oglądałam właśnie ostatnio podobne śpiworki i się zastanawiam czy kupić :)

dokladnie, w niemczech spi sie prawie wylacznie w spiworkach. ostatnio ogladalismy z m i polecano nam firmy Alvi - skladajace sie z 3 czesci. dwia ciensze na zmiane i grubszy. latem tylko w grubszym, zima w cienkim i grubszym.

ja raczej śpiworek będę używała do wózka , do łóżeczka zwyczajna pościel tak jak z pierwszym dzieckiem ;)

Powiedzcie mi co to jest ta FRIDA- bo rozumiem, że do nosa ale jak na to patrze, to czuję sie zagubiona i nie wiem jak to to się używa :/

bo to wygląda jakby wciągało się zmarki do ust...

Powiedzcie mi co to jest ta FRIDA- bo rozumiem, że do nosa ale jak na to patrze, to czuję sie zagubiona i nie wiem jak to to się używa :/

Też się nad tym zastanawiałam :) Z niecierpliwością czekam na odpowiedź doświadczonych mam ;D

Aspirator NoseFRIDA na katar

Ja sobie nie wyobrażam życia przy maluchu bez fridy.
Otóż tak, do swojej buzi wkładasz tą czerwona końcówkę,do noska dziecka (nie głęboko)przeciwległy koniec rurki (ta grubsza ,przezroczysta część)i delikatnie wciągasz powietrze,a "katar" zatrzymuje sie w tej plastikowej rurce.Wysysasz przez to urządzenie wszelkie "gilki" z nosa.
Coś tego typu
YouTube - Kiedy moje dziecko ma katarek

aha przed wyciąganiem kataru warto wkropic do noska sól fizjologiczna,albo psiknąć Sterimar,bądz Marimar...czy cos podobnego.

Istnieje jeszcze katarek
KATAREK: nowy, atestowany odciągacz kataru.
Po prawej stronie macie film instruktażowy.

Ostatnia edycja:
reklama
tak myślałam- chociaż powiem, ze mnie to nieco brzydzi... niemniej za pół roku już pewnie mnie nic brzydzic nie będzie racja?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry