reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
ja bym chciala chuste, tylko boje sie, ze nie bede potrafila sie omotac tymi kilkoma metrami materialu odpowiednio...
moze ktos zna godna polecenia chuste ale z tych gotowych, co to samemu wiazac nie trzeba? bo ja slyszalam negatywne opinie np. o tych bebelulu, ze sie nie sprawdzaly...

Dlatego ja kupuję elastyczną,podobno te są dobre i łatwe w "zamontowaniu":tak:
Vega - wszystko o chustach i noszeniu dzieci
Vega - wszystko o chustach i noszeniu dzieci

Ja sie skłaniam ku tej,polecanej dla nowicjuszy w tej dziedzinie.:tak:
Chusty do noszenia dzieci - elastyczne - LennyLamb.com
Jak będzie wypłata na koniec miesiaca,zamawiam chyba tę pomarańczową.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja opiekując się kiedyś dzidzią małą, używałam normalnej chusty, w sensie nieelastycznej ;) Super się dzidzię nosiło. A wiąże się też prosto, tylko trzeba raz spróbować ;)

witam wszystkie obecne i przyszle mamusie :)
mysle, ze dobrym pomyslem jest kupowanie co miesiac czegos. nie bedzie nas stac na to, zeby od razu wydac duza ilosc pieniedzy. dlatego od lutego zaczelismy z m zakupy :)
co myslicie o wyposazeniu pokoju dziecinnego? my mamy tylko lozeczko (od zanjomych) i komode (kupiona na ebey) , do tego dokupimy ladny dywanik, jakies fajne kolory scian, mysle o duzej stojacej lampie i tyle. mysle, ze na poczatek to wystarczy. do lozeczka m chce przymocowac kolka, abysmy w razie czego mogli lozeczko do sypialni na noc przewozic. wiem, ze sa rozne opinie na temat spania z dzieckiem. napewno jest wygodniej spac z dzidzia gdy sie karmi. jednak mysle, ze przynajmnie sprobuje spac osobno :) czy wyjdzie? nie wiem :)

chcialabym poruszyc jeszcze jeden temat. nie mamy zamiaru kupowac zadnej poscieli do lozeczka, tylko spiworki do spania, sa bezpieczniejsze, ponoc zdrowsze.
chetnie poznam wasze opinie na ten temat :)

mysle, ze dobrym pomyslem jest kupowanie co miesiac czegos. nie bedzie nas stac na to, zeby od razu wydac duza ilosc pieniedzy. dlatego od lutego zaczelismy z m zakupy :)

to podobnie jak my - moglibyśmy odkładać co mc pieniądze i na koniec kupić wszystko, ale jak znam zycie znalazłabym inne wydatki, a poza tym tak bardzo chciałam już kupować

co myslicie o wyposazeniu pokoju dziecinnego? my mamy tylko lozeczko (od zanjomych) i komode (kupiona na ebey) , do tego dokupimy ladny dywanik, jakies fajne kolory scian, mysle o duzej stojacej lampie i tyle. mysle, ze na poczatek to wystarczy. do lozeczka m chce przymocowac kolka, abysmy w razie czego mogli lozeczko do sypialni na noc przewozic. wiem, ze sa rozne opinie na temat spania z dzieckiem. napewno jest wygodniej spac z dzidzia gdy sie karmi. jednak mysle, ze przynajmnie sprobuje spac osobno :) czy wyjdzie? nie wiem :)

ponieważ na razie będziemy wynajmować mieszkanie, a docelowo obie dziewczynki mają być w jednym pokoju, wystrój będzie nie co ograniczony. Łóżeczko i komodę mamy. Nad resztą nie myślałam, ale za mc po przeprowadzce coś mi się wymyśli.

chcialabym poruszyc jeszcze jeden temat. nie mamy zamiaru kupowac zadnej poscieli do lozeczka, tylko spiworki do spania, sa bezpieczniejsze, ponoc zdrowsze.

Śpiwór owszem, już mam, ale tylko do wózka. Do łóżeczka nie kupuję nic poza prześcieradełkiem - pozostała mi pościel i do wózka i do łóżeczka po córce i ta pierwsza jest dla lalek obecnie. Na pierwsze miesiące do przykrycia niewiele trzeba, o ile cokolwiek, poprzednio była to pieluszka tetrowa, z czasem malutki kocyk, ale to rzadko, bo na ogół w pokoju było odpowiednio ciepło. Natomiast na zimę oczywiście - śpiwór.

Na sam koniec zostawiłam niby ubranka, ale już pomału kupuję. Najbliższy zakup, to kosmetyki, butelki i może jakieś drobiazgi.

witam wszystkie obecne i przyszle mamusie :)

Ja uważam,że możnna miec spiworek,ale tylko na początku,moje dziecie póżniej sie wkurzało strasznie,że nie może sie rozkopac,no ale to zależy od dziecka.
Super rozwiązaniem wg . mnie jest pościel do łóżeczka,gdzie kołderka jest przypięta na zameczek do prześcieradła,ja taka mam właśnie,Dziecko nie tak łatwo sie rozkopie,ale ma pod posciela duzo miejsca,by "majtac " nóżkami,czy sie przekręcać.
:tak:
a jak spiworek do duzy w miarę i cienki.

Z tym kupowaniem co miesiac to racja ja tez zaczelam od lutego po troszku cos kupowac w lutym kupilam wozek a w marcu lozeczko z calym wyposazeniem i body wraz ze skarpetkami juz teraz mysle co w kwietniu kupie ale zakupy kolejne zrobie po polowkowym badaniu bo mam nadzieje ze bedzie wiadomo co siedzi pod moim serduszkiem ....

reklama
rozalka - bardzo fajny ten pomysl z przypinana posciela do materacyka :)

mysle, ze jesli dzidzia od poczatku przyzwyczaji sie do spiworkow, to bedzie pozniej tez w nich spala. a rozmiary spiworkow widzialam przeogromne :) takze smialo do 3-4 lat :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry