reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Ja tez nie kupilam jeszcze nic. Jakos tak nie ciagnie mnie i nie moge sie przekonac by zaczac kupowac. Mam jeszcze czas :-)

Ja torbe do wozka bede miala w komplecie z wozkiem.
Ale faktycznie ta co pokazalas to przesada :-D

ina- ciuszki super :tak:;-):-)
rozalka- ja w głębokim miałam w komplecie torbę, a do spacerówki x-lander dokupiłam oddzielnie-105 zł kosztowała;-)

ZESTAW CIĄŻOWY M SPODNIE SPÓDNICA RYBACZKI PAS (962773163) - Aukcje internetowe Allegro słuchajcie dziewczynki, jak jeszcze któraś nie zakupiła sobie ciuszków ciążowych to tu daję linka do niedrogiego a właściwie mega taniego zestawu :) Robi to polska producentka, sama zamówiłam przyszło dwa dni temu i powiem, że jestem w szoku:) Są to ciuszki lekkie, mega wygodne, układają się na ciele świetnie, nawet muszę przyznać, że mnie wyszczuplają:))) Ja zamówiłam ciuszki z jeansu i nie jest to taki jeans gruby, właściwie to taki elastyczny jeansopodobny materiał, ale dla mnie bomba. Na pewno nie jest to dziadostwo na co wskazywałaby cena, i czego się obawiałam:)

A co do zakupów to rozważacie zakup chusty do noszenia waszego maleństwa? Bo kobietki są zachwycone, ja już się tak napaliłam i babcia dzidziusia zafunduje:) A skłaniam się ku tej Chusta do noszenia dziecka, tkana splotem skośno-krzyżowym - Niebieska Dalia - rozmiar L - LennyLamb.com

A i jeszcze czy jest tu jakaś eko-mamuśka, która zamierza używać pieluch wielorazowych np. któreś z tych Pieluchy wielorazowe - ekoMaluch ? Dla mnie to po prostu rewelacja, wiadomo że całkowicie nie zrezygnuję z tradycyjnych pampersów, ale jak sobie wyobrażę, że przez cały okres pieluchowania tworzy się dwutonowa góra śmieci to mnie krew zalewa;] No więc jak? Jesteście bardziej eko czy paniusie wygodnickie? :)

ja eko nie jestem, bo pitolenie o ocieplaniu klimatu i innych takich jest dla mnie ekhm... bez komentarza. Niemniej zamierzam popróbować wszystkiego.
Co do chusty- to moje drogie Panie można zaoszczędzić i to sporo kupując dobry materiał w sklepie pasmanteryjnym.

trzeba jeszcze umieć coś uszyć:) Ja, jak przyszyję guzik to jest jeden wielki supeł :D

A i jeszcze czy jest tu jakaś eko-mamuśka, która zamierza używać pieluch wielorazowych np. któreś z tych Pieluchy wielorazowe - ekoMaluch ? Dla mnie to po prostu rewelacja, wiadomo że całkowicie nie zrezygnuję z tradycyjnych pampersów, ale jak sobie wyobrażę, że przez cały okres pieluchowania tworzy się dwutonowa góra śmieci to mnie krew zalewa;] No więc jak? Jesteście bardziej eko czy paniusie wygodnickie? :)
otwarcie mówe ze mam zamiar używac nawet poruszyłam ten temat w tym wątku.. jakos wcześniej.. nie pamietam na której stronie.. ogolnie nie tylko dlatego ze kupa smieci sie tworzy, ale ja byłam na wielorazówkach wychowana i jakoś żyje i chce by moje dziecko także na nich sie wychowało.. fakt może przyczynie sie do tego, że będzie mniej śmieci:)

reklama
ja bym chciala chuste, tylko boje sie, ze nie bede potrafila sie omotac tymi kilkoma metrami materialu odpowiednio...
moze ktos zna godna polecenia chuste ale z tych gotowych, co to samemu wiazac nie trzeba? bo ja slyszalam negatywne opinie np. o tych bebelulu, ze sie nie sprawdzaly...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry