reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
ewelinka2106 ja nie wiem jakie są najlepsze, bo w życiu nic podobnego nie uzywałam. Ja kupiłam z belli takie w różowym opakowaniu. Wydaje mi się, że wszystko to samo. I tak nie usmiecha mi się chodzić z taką wielką pieluchą w majtkach, ja podpaski nie mogłam zdzierżyc ja juz musiałam uzyć.

reklama
takie jak każde inne
ja je miałam przy pierwszym porodzie
dla mnie to i tak masakra...;-) ani to kleju nie ma ani nic..lata miedzy nogami...;-)
da sie przezyc..trzeba

Właśnie te kupiłam - dwie - jedną czerwoną - jedną niebieską - obydwie żyrafki:-D:-D
Tylko u innego sprzedającego - jutro powinny dotrzeć, więc cieszę się, że piszesz, że to dobry materiał...:tak::tak:

he he he ... ja też dwie takie zakupiłam - czerwoną i morską :) .. nie jest to bawełna najwyższych lotów, ale do szpitala wystarczy :)

Ja za namowa farmaceutki wzielam tena lady (te na siuski ;) ). Ponoc sa bardziej chlonne i tak nie przeciekaja jak bella czy zwykla podpaska. Moglam wziac z jeszcze jednej firmy, 30 sztuk, ale pomyslalam, ze tych bedzie za duzo. No i koszt za 30 szt to 35 zl, gdzie tena 10 zl taniej. Do tego maja wyprofilowany ksztalt jak podpaska, wiec ponoc wygodniejsze. Zobaczymy. ;)

Mi do torby do szpitala zostalo zakupic tylko pizame. I bedzie wsio. Ogolnie lista wyprawkowa mi sie kurczy. :) Dzis kupilam wkladki wielorazowe Aventu. Wszedzie po po ponad 40 zl a w cefarmie kupilam za 35 zl. ;) Wczoraj zamowilam muszle laktacyjne Aventu na all (koszt 34 zl, gdzie normalnie sa po 43). Dzis wzielam jeszcze sobie balsam przeciw rozstepom pharmaceris, bo mi sie konczy (polecam). Pare dni temu w cefarmie kupilam 10 ampulek soli fizjologicznej do oczu. Za 10 amp. zaplacilam 2.60. ;) A jakies tam "markowe opakowanie to koszt rzedu co najmniej 20 zl. No i w cefarmie te ampulki mozna brac na sztuki. Moglam ziac nawet dwie a i tak by mi je sprzedano. :) Dobrze wiedziec. :)

Za to w drugiej aptece cefarmowskiej nie zdarzylam odebrac zamowienia z piatku. Jakoze wybralam zaplate przy odbiorze to powinnam byla odebrac do 16. A w aptece bylam... 16.10 i juz mi nie dano zamowienia. Musze jechac jutro. Lipa. :/

Sorki nie znam sie w zwiazku z tym pytam - a po co takie muszle laktacyjne???
Moze glupie pytanie...ale mnie nurtuje:tak:

muszle laktacyjne moga pomoc przy popekanych brodawkach. Odciagaja od sutkow biustonosz i maja otworki, dzieki czemu jest do nich dostep powietrza, dzieki czemu szybciej sie goja. Posiadaja tez specjalna oslonke bez dziurek, dzieki czemu moga zbierac wyciekajace mleko, wiec moga tez posluzyc jako takie wkladki laktacyjne wielokrotnego uzytku. ;)

Sorki nie znam sie w zwiazku z tym pytam - a po co takie muszle laktacyjne???
Moze glupie pytanie...ale mnie nurtuje:tak:

muszle laktacyjne moga pomoc przy popekanych brodawkach. Odciagaja od sutkow biustonosz i maja otworki, dzieki czemu jest do nich dostep powietrza, dzieki czemu szybciej sie goja. Posiadaja tez specjalna oslonke bez dziurek, dzieki czemu moga zbierac wyciekajace mleko, wiec moga tez posluzyc jako takie wkladki laktacyjne wielokrotnego uzytku. ;)

ja miałam,ale nie byłam z nich zadowolona.
Lepsze jest wietrzenie piersi bez stanika przy popękanych brodawkach.Muszle ciagle sie przesuwały,denerwowały,a skóra sie zaparzała pod nimi.A teraz jest lato,wiec łatwo o odparzenia...

reklama
ja mam takie oslonki - muszle od Medeli. nie wiem czy to to samo. mi sa potrzebne do formowania sutkow. nosze je od maja, zaczynalam od godz dziennie, teraz coraz dluzej. nie przeszkadzaja, nie czuje ich w ogole, nic sie nie zaparza.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry