reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dziewczyny tak sobie myśle bo zamówiłam dwie pary majtek siatkowych i czy do szpitala starczą mi dwie pary ? i 20podkładów?

Bo tak się zastanawiam..

reklama
To majtki może jeszcze dokupie.... koleżanka powiedziała ze miała 40sztuk podkładów i jej nie starczylo:szok:dlatego zapytałam czy nie dokupić tych podkladów jak mam 20.
Dziekuje Bombusiu za odpowiedz:-)

Oj Starlet różnie to bywa ;-) Ostatnio położna mi opowiadała jak przywieźli dziewczynę w 36tc bo miała lekkie skurcze (mówiła jedynie spokojne ała przy każdym). Położyli ją na oddział żeby skontrolować czy to przepowiadające czy właściwe. Po 10 minutach położna do niej poszła, zagląda a tam już rozwarcie na 4 palce - po 30 minutach dzidziolek był już na świecie. Dlatego u nas powtarzają, żeby się spakować wcześniej i jak się coś zacznie dziać to przyjeżdżać i nie czekać :tak: No i to była pierworódka :-D

Nie no wiadomo, że różnie może się zdarzyć, ale na szczęście takie przypadki są rzadkie ;-)
Uważam, że nie ma co aż tak bardzo się stresować, że ktoś się spakował, tym bardziej jak to 31 czy 32 tydzień.
Myślę, że najważniejsze to mieć wszystko kupione i zrobioną w razie czego listę, żeby jakby co łatwiej się pakować :tak:

A może moje podejście to też kwestia tego, że to drugie dziecko i już się tym tak nie emocjonuje i nie przeżywam? ;-)
W pierwszej torbę spakowałam w 35tc, a potem czekała na swój czas jeszcze 7 tygodni i w międzyczasie była 3 razy przepakowywana, bo jeździłam od 39tc na patologię i wracałam po 2-3 dniach, więc zupełnie inne rzeczy były mi potrzebne. A ostatecznie i tak kazali mi torbę zostawić w moim pokoju na patologii i na porodówkę pozwolili wziąć tylko ręcznik i dowód osobisty, więc nic z tej torby na porodówce nie skorzystałam :-D

Ostatnia edycja:
GSC- Te majtachy siatkowane to sie ponoc szybko rozrywaja.JA mam 5 par i dokupilam jeszcze 5 par najtanszych bawelnianych rozmiaru XXXXL;-) zeby podklad wszedl:-p

Ja kupilam 1 op. majtek siateczkowych rozmiar 46 - 48 i tu dylemat.....Wyciagnelam jedne i przymierzam na probe a tu sie d....a nie miesci:szok: No i teraz nie wiem czy po porodzie w nie wejde czy lepiej szukac jeszcze jakiegos mega rozmiaru????
1 op. ma 5 sztuk i nie sa drogie 2-3 euro takze spoko....Nie wiem moze kupie najwyzej w tych mniejszych jeszcze w domu oblatam.
Moja torba do szpitala tez juz stoi w kacie i straszy :D - brakuje kalpkow, szlafroczek i rozek juz uprany no i kosmetykow....pewno i tak dorzuce cos jeszcze:tak:

ja kupiłam dwie pary siatkowych. znajoma mowila, że w szpitalu lekarze nie bardzo pozwalają zakłądać majtki, najlepiej leżeć, wietrzyć a do wc najwyżej włożyć podkład i postrzymać ręką... :/ ale położne przymykają na to oko i pomiędzy obchodami pozwalają na majciochy.

reklama
ja kupilam 4 pary i mysle ze spokojnie wystarczy!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a podkladow mam 3 paczki bo u nas na poloznictwie nie daja tylko trzeba miec swoje.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry