reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dziewczyny, nie wiem, moze glupie pytanie, ale czy posciel 135x100 i 40x60 nie bedzie za duza do lozeczka 120x60? Bo chce kupic posciel feretti a widze, ze tylko takiej wielkosci posciel sprzedaja, mimo, ze np. ochraniacz jest na lozeczko 120x60.

Wiele mam właśnie kupuje te wieksze,na dłużej starczy.Sama bede musiała zalożyc wiekszą(na szczęscie ma kolderke po synku)bo przez przypadek przysłali mi wiekszy rozmiar pościeli niż chciałam.

Mi brakują klapki pod prysznic(musze kupic ciut większe,bo z reguły nogi puchna po porodzie i nie mozna załozyc).
Przewijak.
Torbę do wózka.
Wkładki laktacyjne.
Pampersy i tez FINITO!!!

reklama
Ja też mam tą większą pościel-mieści się bez problemu do łóżeczka:tak: Nie polecam natomiast pościeli Feretti-kołdra zbiła się w jakąś grudę (nie tylko mi-moja siostra miała to samo), w niektórych miejscach był sam materiał (po wypraniu), a zamki w poszwie szybko się rozwaliły:no: Cena do tego bardzo wysoka:shocked2:

Ale Wam zazdroszczę, że jesteście już kompletnie zaopatrzone. :zawstydzona/y: Poradźcie proszę mnie, spóźnialskiej, ile kompletów pościeli kupiłyście i ile paczek pieluszek na początek. BĘDĘ WDZIĘCZNA!

Inkaa Ja kupiłam dwa zestawy pościeli i jedną paczkę Huggiesów 90szt :-) Nie chce kupować więcej bo dzieci mają uczulenia na różne firmy więc wolę poczekać i sprawdzić jakie będą dobre dla mojej maleńkiej:-)

Inkaa ja kupiłam jeden zestaw pościeli,a 2 zestawy pościelowego ( nie wiem czy o to Ci chodziło) i jedną paczkę pieluch Pampers 97 szt. , bo najpierw sprawdze czy nie uczulają, (a dziś to nie problem kupić gdzielkolwiek pieluchy).

Dzieki dziewczyny.

No to mam teraz zagwostke z ta posciela. :confused: To w takim razie jakiej firmy wklady poscielowe polecacie? No i rozumiem, ze jak mam lozeczko 120x60 to mam brac posciel na lozeczko 140x70, tak?

Ja już pisałam wcześniej, że kupiłam wkłady firmy inter widex.. dla siebie też takie mamy już od kilku lat i są rewelacyjne - nic się nie skawala ani deformuje i są bardzo przyjemne.. Poza tym można je prać w pralce nawet w 60st. - wiadomo swojej 200x220 nie wypiorę, ale te dla dzidzi już teraz pierwszy raz wyprałam :) Dla alergików ekstremalnych to ta firma produkuje też takie co w 95st. można prać, ale ja wzięłam te klasyczne ;)

Tu masz aukcje z rozmiarami:

Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Ale Wam zazdroszczę, że jesteście już kompletnie zaopatrzone. :zawstydzona/y: Poradźcie proszę mnie, spóźnialskiej, ile kompletów pościeli kupiłyście i ile paczek pieluszek na początek. BĘDĘ WDZIĘCZNA!

Kupiłam jedna pościel,2 mam na zmiane po synku.
Pampersy dzis kupiłam jedną paczke Newborn1 i jedną Pampers 2 i to wsio.

z pampków tez mam 1 opakowanie dwojek huggisow (100 sztuk), 1 opakowanie huggisow jedynek (50 sztuk) dostane jakos w lipcu. Mam tez opakowanie 186 sztuk trojek pampersow. ;) Takze jestem zaopatrzona. ;P

Black_Opal, dzieki. :)

reklama
co bierzecie do szpitala rozek,czy kocyk?
sama nie wiem,spakowałam rożek,ale duzo miejsca zajmuje i jest taki gruby,a to lato,a w szpitalach wiecie, ciepło strasznie....Kocyk nie wiem jaki w zamian...
Dla Kuby nie pamietam,miałam kocyk chyba polarowy.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry