reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Cayra Jak chodziłam na szkołe rodzenia to widziałam wielokrotnie dziewczyny które szły z torbami do porodu i powiem Ci, że co 3 miała taką dużą podróżna na kółkach walizę :-D Nikt Cie z taka nie wyrzuci co najwyżej pośmieją się troszkę :-)

Ja spakowałam się w tą z biedronki, ale osobno mam plecak dla Wiktorii, wypchany po brzegi :-D

A co do kąpania, to u Nas położne tez mówiły, żeby dziecko kąpać codziennie, przecież urodzimy w upały, a dziecko poci sie tak jak i my...
Oczywiście jak nie umyjemy przez dzień lub dwa to nic się nie stanie, ale same byśmy też nie chciały leżeć spocone i brudne...

reklama
u mnie na szkole rodzenia też babeczka mówiła, że kobietki przyjeżdżają z takimi walizkami na wózkach ;) No ale cóż... włożyłam do swojej "biedronkowej" torby 2 paczki podkładówi już 1/3 zajęta... tak się spakowałam wg listy ze szpitala, że dobrze, że mam kuferek na tzw. przybory toaletowe, bo już do torby to nie wchodzi, a wcale nie jest mała ;/

co do kąpieli to w takim razie muszę jeszcze sobie poczytać ;)
edit: już trochę poczytałam i postanowiłam, że będę kąpać codziennie ;) Okazuje się, że kąpiel dwa razy w tygodniu to głównie "moda z zachodu" - no i pewnie dlatego też przeczytałam to w swojej książce zagranicznej autorki ;)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny czyli finał taki, ze kapiemy codziennie, bo to sama przyjemnośc dla nas i maluchów oraz ich skóry.
Co do ciemieniuchy to oczywiście smaruję główkę oliwką tylko jak sie pojawi, a nie wtedy jak nie ma.

To znowu jakiś troll pisał????? Jejku ale ludziom to sie nudzi, wariatka jakaś paszoł won stąd od nas wstręciucho!!!!!!!!!!!!!
Człowiek z serca napisze, a taka LAFIRYNDA tylko przeszkadza, ja Ci nasłałam już myszy wredusie!!!!!!!!

dałam na głównym, ale żeby się nie zgubiło dam tutaj

odlew brzuszka ciążowego

Baby Art ODLEW BRZUSZKA Zachowaj Wspomnienia SKLEP (1085935747) - Aukcje internetowe Allegro

co o tym myślicie?
Hmmm pewnie fajna sprawa, tylko ja bym to pewnie przewalała z kąta w kąt wiesz. Myśle, ze fajniej jest zrobić odcisk, stópki lub rączki maluszka i powiesić obrazek na ścianie jak to opisła Niuunia.
No bo co właściwie zrobić z takim odlewem??? Powiesić na ścianie???? nieeeee:(

ja myślę o tych odlewach tak samo jak Bombusia bo co zrobic z tym odlewem?? A jednak małe odbicie stópki lub rączki można powiesić na ścianie i będzie cudnie wyglądało :-)

A Ja mam pytanko Czy któraś z Was kupiła stanik do karmienia godny polecenia?? Proszę wrzućcie jakiegoś linka :-)

Ostatnia edycja:
u mnie pewnie tak samo walało by się po kątach, albo ostatecznie wylądowało w jakimś kartonie z pamiątkami. ja się zastanawiam nad sesją zdjęciową z brzuchem ;)

reklama
taki odlew maluje sie specjalnymi farbami i wlasnie wiesza sie na scianie :) wyglada swietnie, bo w szitalu cala porodowka jest wlasnie, obwieszona takimi pomalowanymi odlewami :) a sesja zdjeciowa tez jest rewelacyjnym pomyslem :) tez o tym mysle.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry