reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja nic nie biorę, bo w szpitalu dają.
Słyszałam, że latem owijają w pieluszki ale nie wiem czy to prawda. Wiosną córkę w rożek mi owijali.

Ja już chyba wszystko kupione, może poza mini kosmetykami do szpitala dla mnie typu pasta do zębów czy żel do kąpieli ;)
Teraz tylko torba do spakowania mi została, ale jakoś zabrać się nie mogę. Będę się pakować między skurczami :D

reklama
my dzisiaj jedziemy na mega zakupy kosmetyczno-akcesoriowe:)

zostanie jeszcze do obskoczenia apteka i pepco, chciałam dokupić kilka bodziaków, a cały czas mają te promocje.

no i chyba będzie wsio...

wszystkie ciuszki, które kupiliśmy albo dostaliśmy do tej pory są wyprane, wyprasowane i ułożone w komodzie :) ustawiłam nawet na komodzie koszyczki na kosmetyki i ramkę na zdjęcie bąbla.

a! i jeszcze małżon zobowiązał się do wyprania pokrowca do fotelika i odświeżenia gondolki.

ja wybralam na poczatek ampulki..jak nosek urosnie dostanie w sprayu

ja żadnych ubran rożkow koców nie muszę
u nas ubieraja w kaftaniki i zawijaja w rozek

Ostatnia edycja:
co bierzecie do szpitala rozek,czy kocyk?
sama nie wiem,spakowałam rożek,ale duzo miejsca zajmuje i jest taki gruby,a to lato,a w szpitalach wiecie, ciepło strasznie....Kocyk nie wiem jaki w zamian...
Dla Kuby nie pamietam,miałam kocyk chyba polarowy.

u mnie w szpitalu powiedzieli, że mimo wszystko wziąć rożek - dziecko może być w body, ale lepiej rożek - na początek będzie łatwiej dzieciątko złapać - i będzie się czuło bezpiecznie zwiniete...

my dzisiaj jedziemy na mega zakupy kosmetyczno-akcesoriowe:)

zostanie jeszcze do obskoczenia apteka i pepco, chciałam dokupić kilka bodziaków, a cały czas mają te promocje.

no i chyba będzie wsio...

wszystkie ciuszki, które kupiliśmy albo dostaliśmy do tej pory są wyprane, wyprasowane i ułożone w komodzie :) ustawiłam nawet na komodzie koszyczki na kosmetyki i ramkę na zdjęcie bąbla.

a! i jeszcze małżon zobowiązał się do wyprania pokrowca do fotelika i odświeżenia gondolki.

powodzenia na zakupach:):):)

moim zdaniem najbardziej opłaca się psyhomer baby - taki też kupiłam:):):) 115 ml. (więc najwięcej) i czytałam, że ma fajną końcóweczkę dla noworodków:):):)

a czy taki spray jest konieczny?????

ciamajdko i jak zdecydowalas sie na pieluszki wielorazowe??? ja chyba kupie na poczatek ze 2-3 sztuki i jak sie srpawdza to caly komplet

olu Podobno nie jest konieczny, ale u nas położna na szkole rodzenia mówiła, żeby higiena nosa jest ważna i żeby raz dziennie dziecku psikać specjalną wodą dla noworodków - pewnie część mam uzna to za zbędny wydatek, ale generalnie taka sól morska może przypadać się w przypadku choroby nosa czy nieżytu nosa, alergii - ułatwia oczyszczanie i w konsekwencji oddychanie...
dlatego uznałam, że akurat to się przyda:);)

Część mam zakupi pewni tylko sól fizjologiczną bo ona i do noska i do oczka - ale taki spray lepiej się aplikuje:p

to oczywiście moje osobiste zdanie:)

reklama
ja powiem szczerze, że nie psikałam córce...sama przecież też codziennie nie czyszczę nosa tylko jak coś przeszkadza, więc nie jestem zwolenniczką takiego psikania na wyrost, profilaktycznie. Sól morską używałam tylko jak coś z noskiem było nie tak. Mam Disnemar w domu na stałe.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry