reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
nosz qrde! przyszedł kurier z pościelką ale przesyłka zamiast na 239 zł na 299 :| ! odmówiłam przyjęcia i od razu zadzwoniłam do nadawcy. zamawialiśmy zestaw za 279 zł ale bez baldachimu i stelaża i mailowo facet potwierdził, że mamy do zapłacenia 219 zł + 20 zł koszt wysyłki. dobrze zapakowali bez tych elementów, których nie chcieliśmy, tylko jakiś gamoń nadał paczkę zamiast za 239 to za 299 :/

pan grzecznie przeprosił i powiedział, że spróbują jakoś zawrócić tego kuriera i może jeszcze dzisiaj przyjedzie.szczerze wątpie...pewnie odeślą do nich paczkę i będę musiała czekać aż znowu przyślą...jestem taka zła! już miałam paczkę z pościelką pod drzwiami. od rana radocha, że będzie łóżeczko ubrane...a tu DOOOOOOPA!

reklama
moj pediatra tez radzi psikac do noska..a maluszkom zakrlaplac bo nosek najważniejszy u dzidziusiów...
a pomaga to wyczyścić i nawilża

Ja zabieram rożek do szpitala, bo w kocyku to jeszcze cieplej!!! Najwyżej go odkryje jak będzie upał i nakryje flanelką.
Nie kupuje do nosa żadnych spayów, mam sól fizjologiczną iiiiiii kropelki homeopatyczne, ale nie będe maluchowi ich aplikować, zresztą przyjdzie położna to doradzi. Maść majerankowa i patyczek wspaniale nawilżają nosek. Tak robiłam adiemu, zresztą kupiliśmy ten nawilżacz powietrza to moze nie będzie maluch miał tak sucho w nosku.

Ja kupiłam taki spray: NaseFrida, spray do nosa, 20 ml - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie
sprawdzałam na sobie i wiem, że ciśnienie jest niewielkie, więc nie będzie problemów z aplikowaniem...
Ja jestem zdania żeby oczyszczać nosek, bo wszelkie pozostałości z życia w wodach płodowych utrzymują się jakiś czas ;)

Do szpitala zabieram tylko ciuszki dla małego, bo resztę zapewnia szpital, ale gdybym miała decydować to wzięłabym rożek, bo dzidzia ładnie zawinięta w kokonku jak u mamusi w brzuszku ;)

Dzieki dziewczyny, ja kupię to co ehtele... własnie najbardziej sie opłaca...

Olu_ jeszcze nie zdecydowałam... walczę z myślami:)

Ja zabieram rożek do szpitala, bo w kocyku to jeszcze cieplej!!! Najwyżej go odkryje jak będzie upał i nakryje flanelką.
Nie kupuje do nosa żadnych spayów, mam sól fizjologiczną iiiiiii kropelki homeopatyczne, ale nie będe maluchowi ich aplikować, zresztą przyjdzie położna to doradzi. Maść majerankowa i patyczek wspaniale nawilżają nosek. Tak robiłam adiemu, zresztą kupiliśmy ten nawilżacz powietrza to moze nie będzie maluch miał tak sucho w nosku.
Ale maść majerankowa jest dla dzieci powyżej 2 roku zycia,tak napisano na opkaowaniu.
Na początek kupuje sól do noska w ampułkach.

temat rozkow do szpitala byl juz poruszany :) i wiekszosc dziewczyn bierze - o ile dobrze pamietam.

Byc moze,ale okazuje sie,ze nie wiekszosc.;-)

Rozalko to nie wiem co to za maści teraz robią, bo naprawde smarowałam Adrianowi jak był jeszcze malutki, siostra też swojej córce smarowała, az sprawdze w aptece jak będe hmmmmm??? ale sól mam

Rozmawiałam dzisiaj z położną i ona twierdzi to samo co Bombusia, czyli do noska wystarczy sama sól fizjologiczna. Wogóle tak myślę, że kupowanie takich wszystkich bajerów teraz, to tylko strata kasy, jak będą potrzebne pózniej to napewno bedzie można szybko dokupić :-) też na ppoczatku chciałam mieć wszystko aby tylko niczego nie zabrakło, ale wkoncu wyluzowałam i przestałam kupować te wszystkiego duperelki.
A do pępuszka mam narazie gaziki sterylne i poczekam co powiedzą w szpitalu, bo co kraj do obyczaj.

Izunia ja podobnie jak Ty. Teraz już nie te czasy, że trzeba chodzić i szukać. A poza tym właśnie dużo zbędnych rzeczy się kupuje. Kumpela mówiła, że jej w szpitalu doradzili co i jak, więc ja też czekam.

reklama
ja tez narazie sol fizjologiczna kupuje i to kilka ampulek- potem wyjdzie w praniu co i jak.

a dziewczyny mam jeszce takie pytanie- moze durne ale ja nie mam pojecia. czy wy prasujecie reczniki tez????
i na ktorej stronie materaca dzicko ma lezec - na tej miekszej czy na tej twardszej bo ja zglupialam juz.

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry