reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Bombusia Teraz się nie kąpię dzidziów codziennie tylko dwa razy w tygodniu ;) Chyba, że sytuacja tego wymaga - np. OGROMNA kupa rozlana na całych pleckach hehehehe :D

Ja tam przed ciemieniuchą też wolę się zabezpieczać smarując oliwką niż później się męczyć. A zwłaszcza, że my z M alergicy, więc dzidziol na pewno będzie miał delikatną skórkę i obstawiam, że ciemieniucha wyjdzie ;/

A sól morska do noska NoseFrida jest specjalnie dla maluszków przystosowana i nie ma takiego stężenia, więc spokojnie można używać i uszami nie wyjdzie :)

reklama
Bombusia Teraz się nie kąpię dzidziów codziennie tylko dwa razy w tygodniu ;) Chyba, że sytuacja tego wymaga - np. OGROMNA kupa rozlana na całych pleckach hehehehe :D

:)

Napisze tak: ja będe kapać mojego alanka codziennie na pewno jak będą upały, bo wiem jak miło jest maluszkowi po kapieli i jaki jest świezutki i nie przekonaja mnie zadne ksiązki, nowości z TV itd. a zimą zobacze, ale tez na bank będzie to więcej niz 2 razy w tyg., a mam nadzieje, ze mój synek, będzie lubił kapiele jak mój pierworodny
Nie wyobrażam sobie myć sie tak rzadko, a co dopiero dzidzius w tych pieluchach. Moze jestem staromodna, ale nie wszystkie nowoczesne hity mi sie podobaja, zresztą dla mnie maluch lepiej śpi po kapieli, niz tylko taki "przetarty".

ha ja również zamierzam bezdyskusyjnie KĄPAĆ DZIECKO CODZIENNIE :)
i n ie uważam to za staromodne, po prostu dziecko nie musi być usmarowan kupą po prostu poci się jak my...i mycie nie oznacza ścierania naturalnej flory bakteryjnej...będę myć dziecko delikatnie...
oczywiście moze się zdarzyć syt, czy dzień, że dziecko nie będzie umyte...
każda mamuśka zdecyduje co dla jej dziecka będzie najlepsze:)

ha ja również zamierzam bezdyskusyjnie KĄPAĆ DZIECKO CODZIENNIE :)
i n ie uważam to za staromodne, po prostu dziecko nie musi być usmarowan kupą po prostu poci się jak my...i mycie nie oznacza ścierania naturalnej flory bakteryjnej...będę myć dziecko delikatnie...
oczywiście moze się zdarzyć syt, czy dzień, że dziecko nie będzie umyte...
każda mamuśka zdecyduje co dla jej dziecka będzie najlepsze:)

zgadzam sie !!!!!!!!! w tym ustępie, mamy kupę racji hi hi hi:)
nie ma nic przyjemniejszego niż świeżutkie, wykapane dzieciątko łoj juz bym szła kąpać, ale..... adi mnie nie wpuszcza do łazienki he he:)

Popieram przedmowczynie...
Ja tez jestem kapielowa i nie wyobrazam sobie isc spac "na brudasa". W takie upaly tym bardziej, teraz tez smaruje brzunio tlustym kremem przed pojsciem spac i czuje sie taka lepka, wyobrazam sobie wiec moje dziecko po calym dniu.
Przeciez nikt nie mowi ze my te nasze dzieci bedziemy szorowac godzine - chodzi o to zeby maluch byl swiezy:tak:
Ale fajnie zabrzmialo:p

córa ma już 3 lata a nie kąpiemy się tylko jeśli jest chora obłożnie lub coś nam przeszkodzi <późny powrót, zaśnie po całym dniu na dworze, etc>, mała uwielbia wodę w każdej postaci - od wanny po morze. Moglaby nie wychodzić z basenu, pływa w motylkach swoim pieskiem albo na pleckach.W wannie urządza sobie treningi. Cały proces - mycie ząbków, główki, ciałka, zabawa - to u nas już rytuał i rzadko są odstępstwa. I nie widzę w tym nic złego. Mama mnie uczyla myć maleństwo codziennie i tak zostało z radością dla obu stron.

witam, czy któraś z Was zakupiła ALANTAN PLUS na pękające brodawki?? Jeśli tak, to lepsza jest maść, czy krem??

Charllette zastanawiam sie czy aby na pewno potrzebna Ci jest suszarka do butelek i smoczków??? hmmm mnie na pewno nie.
wanienkę widziałam tą składaną jest dość droga, ale na pewno praktyczna więc czemu nie, mysle że Ci posłuży jak masz małą łazienkę
pieluszki bambusowe i oliwka z oliwek nie zanam w użyciu "na dzidzi" więc trudno mi sie wypowiadać, ale jeśli skóra malucha bedzie to dobrze tolerować ???? a moze podpytaj połoznej w szpitalu co o tym sadzi
Torbę i żyrawkę to może wstaw linka, bo ja nie wiem niestety jakie to jest i chętnie sama zobacze:)

reklama
Zaczynam robić zakupy, aaaa, yupi!

Butelki TT:) na początek.

A, choć na pewno się mylę, to wypowiedzi wcześniejsze Charllette powiały mi reklamą. Przepraszam, że to piszę i przepraszam, jeśli się mylę, takie po prostu mam wrażenie.Jednocześnie przyznam - komplement - jest to dobrze zrobiona reklama. Nie przypadkowo wrzucony tekst, ale przemyślany, trafiający dokładnie w tok rozmowy. Wyszukiwarki na pewno zareaguję na pogrubienie.

Jeśli mam rację:) - chętnie sama bym coś takiego robiła:p

Co do wanienki - piszesz o kosztach normalnej wanienki ze stelażem plus wanienki turystycznej i kontrastujesz z flexi, ale flexi nie ma stelaża, a nie widzę konieczności kupowania stelaża do zwykłej. Prawdą jednak jest, że produkt mi się bardzo podoba i ciągle nad tą akurat myślę, cena powala...\

o zyrafce pierwszy raz słyszę, ładna, ale u mnie w domu będą królować kotki, delfinki, owieczki i żabki - trend narzucony przez córę i tego się na razie będę trzymać, póki druga sama nie zadecyduje.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry