reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
ja tez kapac będę codziennie tak samo jak starszą córke tak samo jak ja sie myje codzienie.,,
nie dośc że dziecko będzie czyste to pewien rytuał uspakaja je a kąpiel u mnie należy do rytuału

reklama
ha ja również zamierzam bezdyskusyjnie KĄPAĆ DZIECKO CODZIENNIE :)
i n ie uważam to za staromodne, po prostu dziecko nie musi być usmarowan kupą po prostu poci się jak my...i mycie nie oznacza ścierania naturalnej flory bakteryjnej...będę myć dziecko delikatnie...
oczywiście moze się zdarzyć syt, czy dzień, że dziecko nie będzie umyte...
każda mamuśka zdecyduje co dla jej dziecka będzie najlepsze:)

ja tez zamierzam kapac codzienniep nie iwdze w tym nic zlego!!!!!!!!

Malagonia-to ja mam podobne odczucia jak Ty-niezła reklama:tak:
Co do kąpania-dla mnie też to rytuał i kąpię dziecko codziennie:tak:

jak dla mnie codzienna kąpiel to podstawa, tym bardziej, że maluszki mają pełno fałdek bardzo łatwo o odparzenia. dlatego codzienna kąpiel i nawilżanie to podstawa. to prawda, że maluszki pocą się zdecydowanie mniej niż dorośli, co nie stoi na przeszkodzie, żeby codziennie zadbać o higienę bąbla co by był czysty, świeżutki i pachnący :) poza tym większość dzieciaków uwielbia wodę, więc dlaczego odbierać im tą codzienną przyjemność ??

również uważam, że reklama ;) akurat wszystkie te rzeczy są na jednej stronie...poza tym ceny kosmiczne! hmm...a co do wanienki...widziałam wanienki za 20 zł w markecie. nie łatwiej kupić jedną poządną na stelażu do domu i taką tańszą i zostawić u rodziców? po co taszczyć ze sobą składaną wanienkę ?

a no i ta żyrafka...moim zdaniem nic specjalnego. po prostu gumowa zabawka, nie czaję co w niej takiego fascynującego...lepiej kupić zeberkę ;)

Ostatnia edycja:
no tak... tak dobrze mnie już znaja tu, że nawet jak się pojawia żyrafa to wywoływana jest Ciamajdka..... lux!!!!!:)

ja ostatnio stałam w sklepie pół godziny nad szablonem z żyrafą (w zasadzie jej głowa jakby wychodząca ze ściany) tylko cena powalająca bo koszt 85 zł.. ale se popatrzyłam..:)

Fiuufiuu u mnie jedyny zlew jaki mam w domu to jest kuchenny, także albo wanna albo wanienka:)

W sumie z suszarką mogę się wstrzymać, obym karmiła jak najdłużej piersią. A myślałam o suszarce dlatego, że nie mam zwykłej na naczynia. Ale w sumie racja najpierw zobaczę czy w ogóle będzie potrzebna.

Rzeczywiście wanienka jest droga, ale w sumie jak sobie podliczę wanienkę ze stelażem, do tego wanienkę turystyczną ( bo będziemy czesto jeździć do rodziców) to chyba lepiej raz wydać pieniądze i miec jeden praktyczną wanienkę.

Już przesyłam linki do żyrafki sophie
Sophie la girafe - Sophie la girafe w pudełku kartonowym

A tu link do torby
Skip Hop Torba Duo Deluxe
Podobają mi się te torby przede wszystkim pod względem kolorystycznym, no i w porównaniu z innymi firmami to cena jeszcze nie jest aż tak wygórowana.

Niedrogie torby,o matko!

a swoją droga to spam "krainy wafelków",czy jakos tak,juz ta pani tutaj była,ale pod innym nickiem:wściekła/y:

Co do ciemieniuchy,nie ma co na zapas smarowac główki oliwka,bo zatyka sie pory i to tylko może wywołac ciemieniuche.Smaruje sie główke oliwka,jak juz jest ciemieniucha,ale tylko poto,by ja ladnie wyszczotkowac,potem i tak trzeba ja zmyc woda z mydełkiem.Szczególnie przy alergikach.

Co do kapania,jestem tez zdania,że kapiemy codziennie(ale bez przesady,jak nie wykapiemy,swiat sie nie zawali,a brud dzidzi nie zje).Czasem tez myłam małego w zlewie i było OK.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja dzisiaj doszłam do wniosku, że moja torba do szpitala jest zbyt WIELKA i jak mnie w szpitalu z nią zobaczą, to mnie chyba z niego wyrzucą.... Będę z nią wyglądać, jakbym gdzieś jechała na miesiąc, a nie na parę dni...

Mogłam kupić tą w Biedronce, ale już ich nigdzie nie ma.... :-:)-:)-(

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry