reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Mój Adrian miał ciemieniuche,ale naprawde w małym stopniu i b. krótko smarowałam oliwką po kapieli i zeszło więc nie ma co sie martwić na zapas:)

reklama
Dziewczęta, niby to informacja dotycząca pielęgnacji i niusów ze szkoły rodzenia, ale dotyczy także zakupów. Dowiedziałam się dziś, że odchodzi się od pielęgnacji pępuszka spirytusem na rzecz zwykłej wody z mydłem + dokładnie osuszyć (bo spirytus nadmiernie wysusza, a jego opary też nie są najlepsze dla maluszka).

Czy uważacie, że trzeba kupić zarówno sól fizjologiczną, jak i roztwór soli morskiej. Czy sól fizjologiczna nie może spełniać funkcji obydwu?

Co do pępuszka to już na wątku o szkole rodzenia to pisałyśmy...:):)
Zamiast spirytusu octenisept może być plus osuszanie gazikami jałowymi...ale część decyduje się jednak na sprawdzony spirytus...

sól fizjologiczna może się przydać ja natomiast kupiłam tylko wodę morską do noska, bo jestem zdania, że do oczek do wystarczy czysta woda...a do pępuszka będę ten octenisept stosować...ale tak jak piszesz sól jest do wszystkiego więc spokojnie możesz tylko ją kupić:):)

Ehtele dziękuję za odpowiedź.:-)

Masakra! Przez ostatnie dwie godziny przeszukiwałam BB i resztę internetu, żeby porównać TT i Avent. W sumie wyszło mi, że jeśli jestem bardziej nastawiona na karmienie piersią, a butelki tylko doraźnie (a w moim przypadku tak właśnie jest) to lepszy jest TT. Za to nie ma zbyt wielu opinii o laktatorach TT, a chciałabym żeby wszystkie akcesoria do karmienia były od jednego producenta... ehhh... :-(

Ja mam i buteleczki i laktator TT:):) i okaże się czy się przyda...na pewno obie firmy należą do najlepszych:):) więc jaką decyzję nie podejmiesz będzie dobra hihihih

Co do pępuszka to już na wątku o szkole rodzenia to pisałyśmy...:):)
Zamiast spirytusu octenisept może być plus osuszanie gazikami jałowymi...ale część decyduje się jednak na sprawdzony spirytus...

sól fizjologiczna może się przydać ja natomiast kupiłam tylko wodę morską do noska, bo jestem zdania, że do oczek do wystarczy czysta woda...a do pępuszka będę ten octenisept stosować...ale tak jak piszesz sól jest do wszystkiego więc spokojnie możesz tylko ją kupić:):)

Zgadzam sie.:-)

Do nowych dziewczyn na forum(i do tych zadko bywajacych)-szukajcie prosze informacji na wątkach i korzystajcie z wyszukiwarki,bo co 2-3 strony wracaja te same tematy.Szczerze troszke mnie to drazni,kiedy mam odpisywac to samo po raz n-ty.

co do pupy zgodzę sie po co sudocrem czy linomag..jak juz oliwka

co do ewent. ciemieniuchy nie zgodzę się..lepiej smarować głowkę oliwka po kąpieli lub 2 godz przed..ja nie robiłam tego ciemieniucha naw wyszła niesamowita ..potem juz apteowe specyfiki robione na zamówienie...i męczarnia bo włoski byly...a to trzeba zszczesywac. olejuszki nie polecam..lepsza oliwka..a jak juz wyjdzie to kwas salicylowy z plejem..robiony w aptece...
zas za uszkami clotrimazolum...

Linomag Starlet widziałam w tesco tez.

ja jeszcze ne mam nic z kosmetyków...czekam na 10 go;-)
a ciałko smarowała mleczkiem hipp lub oliwka delikatnie..dla mnie woda wysuszała za bardzo..a jej skórka szczególnie na stópkach i rączkach się łuszczyła...

do noska malusiego nie polecam wód w aerozolu...same se psiknijcie czy Wam miło;-) to na później...a tak kupcie w ampułkach i po 2 kropelki

wszystko wyjdzie w praniu;-)
KAŻDE DZIECKO JEST INNE

inkaa, ja własnie sie wahałam pomiedzy TT a Aventem, ale o tym pierwszym jest niewiele opinii :/ poza tym wydaje mi się, że TT bardziej pasuje do większych cycków. ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby używać np. laktatora tt a butelek avent albo na odwrót. to chyba nie jest problem żeby przelać do innej butli mleczko ;)

madziujka zgadzam sie, ja smarowałam główkę oliwką po kapieli (czyli raz dziennie) ładnie uczesałam włoski i samo wszystko zeszło i nie będe żadnych innych "nowości" stosowała).

reklama
Rozalko czasem trudno ogarnąć wszystko, co, gdzie i kiedy zostało napisane na forum... Jakbym chciała sprawdzać wszystko zanim coś napiszę to pewnie nic bym nie pisała... Poza tym wspomniałam o tym w kontekście zakupów, a na tym wątku o tym nie pisałyśmy, więc proszę, przemęcz się od czasu do czasu, gdy po raz kolejny widzisz tą samą informację.

inkaa, ja własnie sie wahałam pomiedzy TT a Aventem, ale o tym pierwszym jest niewiele opinii :/ poza tym wydaje mi się, że TT bardziej pasuje do większych cycków. ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby używać np. laktatora tt a butelek avent albo na odwrót. to chyba nie jest problem żeby przelać do innej butli mleczko ;)

Pewnie, że to nie problem. Tylko, tak jak pisałam wolę mieć już wszystko z tego samego, chociażby dlatego, że w zestawie z laktatorem jest butelka, a ponieważ mam nadzieję, że będę karmić jedynie piersią, a laktator i butla tak awaryjnie to nie chcę inwestować dodatkowo w butelki i smoczki. :-)

A tak z innej beczki, Dziewczyny, czy któraś z Was kupowała pościel u tego sprzedawcy (lub z tego rodzaju):
POSCIEL DZIECIĘCA 120x90 6 elem. PORANEK (1083629583) - Aukcje internetowe Allegro

chodzi mi o to, z jakiej bawełny jest ta pościel, czy aby nie z tej dziwnej "rzadkiej". Bardzo proszę o opinie.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry