reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
hmmm no więc ja mam takie pytanie do doświadczonych mam: co mam kupić maltan, puralen czy bephanten??

No i jak w końcu z tą oliwką? no bo z tego co piszemy na szkole rodzenia to już raczej się nie powinno używać???

Już zgłupiałam help PLEASE:)

Black_ Opal z apteką doz trzeba być uważnym, bo czaem w aptece jest taniej niż na internecie- kupiłam przez neta fissan kilka sztuk, a potem okazało się, że w aptece było taniej:/

Jak dla mnie - zgadzam się z położną, że oliwka zapycha - a ciemieniuchę zwykłym nawilżającym balsamem można smarować...
czyli z kosmetyków dla dzidzi:

krem nawilżający
krem na odparzenia
krem na słoneczko

wszystko inne zbędne

ja kupuje maltan - czytałam, że najlepszy...i zamierzam tak jak black przed porodem się smarować...
ile ten fissan w aptece kosztował???

Ciamajdko lista pokaźna, ale moim zdaniem dużo mimo wszystko nie potrzebnych rzeczy...

Ostatnia edycja:
reklama
Black specjalnie w aptece zapytałam o cenę tego fissanu i sama się zdziwiłam, różnica nie była jakaś duża, ale jednak..

wybaczcie moje glupie pytania, a wszystkie bobasy mają ciemieniuchę???

no i czy jest potrzebny płyn do kąpieli, skoro myjemy maluszka mydełkiem???

ehtele wiem wiem, ale wkleiłam bo niektóre dziewczyny potrzebuja tych list a skoryguja je wg uznania;)
Ola_ no chyba wszystkie.. ja kupię specjalna oliwke na ciemieniuche ..

Black no wlasnie u mnie nie ma apteki DOZ, byla jedna ale bardzo krotko i ja zlikwidowali, a teraz maja tylko jakies wspolpracujace dwie czy trzy, ale zupelnie mi nie po drodze one sa.

Ola no właśnie ja to trochę poszłam na łatwiznę ;-) Myjąc mydełkiem musisz później opłukać czystą wodą dzidzię, no i łatwiej o suchą skórę. Dlatego tak jak pisałam - kupiłam Oilatum (to nie jest zwykły kosmetyk tylko emolient) i tego się nie spłukuje tylko zostaje na skórze i nawilża :tak:

Uuuu. starlet to lipa ;/ Ale zawsze możesz poczytać w necie a do apteki tylko iść i kupić ;)
Ja też tak jak Ty nie znosiłam zakupów w aptece, bo tak głupio stać i czytać co tam na opakowaniu napisali i prosić co chwila sprzedającą żeby podała następny gadżet :D W sklepie samoobsługowym nikt nie musi się ze mną męczyć jak ja niezdecydowana jestem :)

Ostatnia edycja:
Olu i Ciamajdko otóz pytałam położną na szkole rodzenia i NIE WSZYSTKIE dzieci mają ciemieniuchę...zazwyczaj te przenoszone - choć reguły nie ma...więc jesli ciemieniuch będzie położna powiedziała, że jest preparat jednorazowy, po zastosowaniu którego ciemieniuch od razu znika..więc jakby co do lekarza i on wypisze nam receptę...ale można zastosować coś nawilżającego..po tygodniu dwóch nie powinno być po niej śladu:)

ehtele wiem wiem, ale wkleiłam bo niektóre dziewczyny potrzebuja tych list a skoryguja je wg uznania;)
Ola_ no chyba wszystkie.. ja kupię specjalna oliwke na ciemieniuche ..
Nie wszystkie,wśród znajomych tylko niektóre dzieci miały.Częściej te z alergia pokarmową.
hmmm no więc ja mam takie pytanie do doświadczonych mam: co mam kupić maltan, puralen czy bephanten??

No i jak w końcu z tą oliwką? no bo z tego co piszemy na szkole rodzenia to już raczej się nie powinno używać???

Już zgłupiałam help PLEASE:)

j:/

Zaopatrujemy sie w Bepanhen,Purelan lub Maltan,by chronic sutki.Bardzo często (niemalze 90% kobiet karmiących piersia)ma podraznione brodawki,pekające i krwawiące.Jest to spowodowane złym przystawianiem maluszka,ale nie tylko,ślina je drażni i pekaja,bolą.Wtedy trzeba je leczyc kremikami,smarowac swoim pokarmem,wietrzyc...eh...

aha..a myślałam że to "obowiązkowo" do przejścia u wszystkich dzieci...

byle nie przepisywał ELOCOMU, to na sterydach jest, dlatego tak szybko schodzi...
ja będę starać się być na dłuższych a mniej inwazyjnych sposobach..

sama brałam rok sterydy i mam "zdezorientowany" organizm.. sterydy to porażka medycyny./

trzeba się nastawić, że ciemieniuchy nie będzie - a jak sie pojawimy smarujemy czymś nawilżajacym = nie znika - wtedy się martwimy:)

reklama
nie ma co się martwić tą ciemieniuchą na zapas - może właśnie nasze maluszki ominie. Wiem, że napewno należy unikać przegrzania

wrr jak ja nie lubię jak ktoś wcina się z reklamą :wściekła/y:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry