- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Black_Opal
Fanka BB :)
Ja nie kupuję baldachimu, ochraniacza ani falbany maskującej. Tylko będzie mi się to kurzyć, a zwłaszcza, że ja nie mam dywanów i kurz czepia się wszystkiego ;-)
Przybornik kupiłam ze względu na to, że nie mam komody bezpośrednio przy łóżeczku. Jak będę przewijać małego to muszę mieć pod ręką wszystko co potrzeba i w tym celu będzie ten przybornik służył
Dzięki za odpowiedzi odnośnie maltanu
Przybornik kupiłam ze względu na to, że nie mam komody bezpośrednio przy łóżeczku. Jak będę przewijać małego to muszę mieć pod ręką wszystko co potrzeba i w tym celu będzie ten przybornik służył
Dzięki za odpowiedzi odnośnie maltanu
ehtele, rzeczywiscie nie wpisałam na listy gazików. a płatki kosmetyczne, takie większe podobno przydatne do mycia buzi, nie mają być do pępucha.
dzięki za radę z proszkami. tak dzisiaj poczytałam i rzeczywiście kupię jeden. a ten proszek odkażający to specjalny do pieluszek zdecydowaliśmy się na wielorazowe pieluszki kieszonkowe i inne mamy bardzo polecają ten środek. tych pieluszek nie można prać w temp. powyżej 60 stopni no i nie nadają się do prasowania, dlatego ten proszek odkażający
i jeszcze jedno. która pościel ?
11-el POŚCIEL 120x90 z aplikacją trzy GRATISY (1091047042) - Aukcje internetowe Allegro
do tego jeszcze dokupię falbanę maskującą jak na zdjęciach.
# 6-cz ORYGINALNA POŚCIEL MAMO-TATO - 90 x 120 # (1074289725) - Aukcje internetowe Allegro
tutaj na innych aukcjach ew. można dokupić rożek i falbanę w kolorze pościeli.
w pokoju mamy jasno zielone ściany wiec w pierwszej opcji niebieski albo beżowy komplet z misiem.
a z drugiej aukcji podoba mi się wzór safari.
mi sie podoba ta posciel na pierwszym linku.
riba_1
Mamusia Olivka :)
dla mnie tez pierwsza opcja duzo ladniejsza. sami sie zastanawialismy nad tym komplecikiem, ale jednak inny zwyciezyl. ale mylse czy czasem drugiego kompletu na zmiane nie kupic. takze na stowe PIERWSZA!!!!
andzia1987
Fanka BB :)
Black_Opal, u nas wyrko z szufladą i dziwnie wygląda ta dziura pod łóżeczkiem, w każdym razie mnie się nie podoba. jakoś to trzeba zakamuflować
fiufiu no właśnie ten piaskowy jest fajny, taki spokojny. chociaż ten niebieski też jest fajny. zielony będzie zlewał się ze ścianą, wiec odpada.
generalnie maluchy zwracają uwagę na wzory i kolory, ale ostatnio na zajeciach z rozwojówki babeczka mówiła, że noworodki najlepiej śpią własnie w pastelach, różach, beżach, pomarańczach. podobny kolor widziały już w brzuchu mamy. ale jak zabawki to tylko w mocnych kolorach. i obowiązkowo każdy maluch powinien mieć zebrą albo biało-czarnego pingwina bo wzorki w bieli i czerni mocno stymulują wzrok.
mąż stwierdził, że jemu podoba się przybornik. i że ma być
riba, a jaki macie komplecik dla malucha ?
fiufiu no właśnie ten piaskowy jest fajny, taki spokojny. chociaż ten niebieski też jest fajny. zielony będzie zlewał się ze ścianą, wiec odpada.
generalnie maluchy zwracają uwagę na wzory i kolory, ale ostatnio na zajeciach z rozwojówki babeczka mówiła, że noworodki najlepiej śpią własnie w pastelach, różach, beżach, pomarańczach. podobny kolor widziały już w brzuchu mamy. ale jak zabawki to tylko w mocnych kolorach. i obowiązkowo każdy maluch powinien mieć zebrą albo biało-czarnego pingwina bo wzorki w bieli i czerni mocno stymulują wzrok.
mąż stwierdził, że jemu podoba się przybornik. i że ma być
riba, a jaki macie komplecik dla malucha ?
rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
ehtele, rzeczywiscie nie wpisałam na listy gazików. a płatki kosmetyczne, takie większe podobno przydatne do mycia buzi, nie mają być do pępucha.
dzięki za radę z proszkami. tak dzisiaj poczytałam i rzeczywiście kupię jeden. a ten proszek odkażający to specjalny do pieluszek zdecydowaliśmy się na wielorazowe pieluszki kieszonkowe i inne mamy bardzo polecają ten środek. tych pieluszek nie można prać w temp. powyżej 60 stopni no i nie nadają się do prasowania, dlatego ten proszek odkażający
i jeszcze jedno. która pościel ?
11-el POŚCIEL 120x90 z aplikacją trzy GRATISY (1091047042) - Aukcje internetowe Allegro
do tego jeszcze dokupię falbanę maskującą jak na zdjęciach.
# 6-cz ORYGINALNA POŚCIEL MAMO-TATO - 90 x 120 # (1074289725) - Aukcje internetowe Allegro
tutaj na innych aukcjach ew. można dokupić rożek i falbanę w kolorze pościeli.
w pokoju mamy jasno zielone ściany wiec w pierwszej opcji niebieski albo beżowy komplet z misiem.
a z drugiej aukcji podoba mi się wzór safari.
Ta pierwsza pościel super.Piaskowy najładniejszy.
Z drugiego linka mam taka dla synka,do łóżeczka mi sie wydaje za pstrokata,synke ma pled na łózku w jednym kolorze.
riba_1
Mamusia Olivka :)
andzia1987 - kupowalismy tu w niemczech, na ebayu. o taki komplecik + zaslonki:
15 Teiliges Bettsetpaket "Sleeping Bear" Grün bei eBay.de: Himmel Bettsets (endet 01.07.10 19:21:02 MESZ)
15 Teiliges Bettsetpaket "Sleeping Bear" Grün bei eBay.de: Himmel Bettsets (endet 01.07.10 19:21:02 MESZ)
koralowa
Mama swego synka
Patrze, ze zakupy ida pelna para.
Ja kocykow nie kupuje, bo dostalam od mamy.
NA pepek mam juz zakupiony octenisept. Pozniej posluzy do pozbycia sie plesniwek, o ile te sie pojawia, bo octeniseptem mozna je zwalczyc.
Odnosnie kremu na brodawki przed porodem to ja zakupilam wlasnie purelam medeli. Zobaczymy, jak zda egzamin. Jakby zdala to nastepnym razem zakupie, ale jej tanszy odpowiednik ziajki.
Z rzeczy ktore mam:
laktator Avent elektryczny, sterylizator Avent mikrofalowy, podgrzewacz do butli i sloiczkow Avent, pieluchy "2" huggies z bawelny organicznej (100 sztuk) i "3" pampersy (186 sztuk), "1" tez z bawelny organicznej Huggies (56 sztuk); 2 reklamowy ciuszkow dla mlodego, rozek, 2 kocyki, zabawka-szmatka, 19 pieluch tetrowych, 2 smoczki-uspokajacze, 2 butle TT i 5 Avent-u (licze z ta w zestawie z laktatorem), Marimer odsysacz, MArimer krople do nosa, Krecik - aspirator do nosa, husteczki nawilzane (ok 200 husteczek), 2x maly sudocrem, patyczki z ogranicznikiem do uszu, myjki do cialak, hustawka-bujaczek-lezaczek, kubek-niekapek TT (do stosowania od 4mz; babcia nie wytrzymala i kupila ;P), Octenisept do pepka, majtki poporodowe siatkowe 4 szt, wkladki laktacyjne bella mama, purelan na sutki, materac do lozeczka, przescieradla 2, oslonki na materac 2, z Ikei lampke ksiezyc i plastikowe pojemniki do powieszenia na lozeczki oraz kosz na pieluszki, dla siebie male kosmetyki do szpitala, by nie brac calej kosmetyczki, krem nivea sos. I to chyba na razie tyle.
Do kupienia:
-wozek,
- nosidelko
- lozeczko
- posciel i narzutki,
- szczotka z grzebieniem,
- zestaw do manicure,
- wanienka ze stojakiem,
- przewijak na lozeczko,
- oilatum,
- paklanki,
- pojemniczek na smoczek,
- buteleczka do lekarstw,
- termometr,
- gaziki jalowe, sol fizjologiczna do oczu,
- 2-3 pizamy do karmienia,
- 2-3 staniki do karmienia,
- wkladki wielorazowe Avent,
- podklady poporodowe,
- podklady na lozko poporodowe,
- rogal do karmienia,
- tantum rosa/ew. plyn ginekologiczny Lactacyd, ktory jest sprawdzony przeze mnie i jst ok,
- herbatka laktacyjna
- poduszka z dziura (ale z tym to chyba poczkam do porodu),
- muszle laktacyjne,
- kompresy na piersi
Ja kocykow nie kupuje, bo dostalam od mamy.
NA pepek mam juz zakupiony octenisept. Pozniej posluzy do pozbycia sie plesniwek, o ile te sie pojawia, bo octeniseptem mozna je zwalczyc.
Odnosnie kremu na brodawki przed porodem to ja zakupilam wlasnie purelam medeli. Zobaczymy, jak zda egzamin. Jakby zdala to nastepnym razem zakupie, ale jej tanszy odpowiednik ziajki.
Z rzeczy ktore mam:
laktator Avent elektryczny, sterylizator Avent mikrofalowy, podgrzewacz do butli i sloiczkow Avent, pieluchy "2" huggies z bawelny organicznej (100 sztuk) i "3" pampersy (186 sztuk), "1" tez z bawelny organicznej Huggies (56 sztuk); 2 reklamowy ciuszkow dla mlodego, rozek, 2 kocyki, zabawka-szmatka, 19 pieluch tetrowych, 2 smoczki-uspokajacze, 2 butle TT i 5 Avent-u (licze z ta w zestawie z laktatorem), Marimer odsysacz, MArimer krople do nosa, Krecik - aspirator do nosa, husteczki nawilzane (ok 200 husteczek), 2x maly sudocrem, patyczki z ogranicznikiem do uszu, myjki do cialak, hustawka-bujaczek-lezaczek, kubek-niekapek TT (do stosowania od 4mz; babcia nie wytrzymala i kupila ;P), Octenisept do pepka, majtki poporodowe siatkowe 4 szt, wkladki laktacyjne bella mama, purelan na sutki, materac do lozeczka, przescieradla 2, oslonki na materac 2, z Ikei lampke ksiezyc i plastikowe pojemniki do powieszenia na lozeczki oraz kosz na pieluszki, dla siebie male kosmetyki do szpitala, by nie brac calej kosmetyczki, krem nivea sos. I to chyba na razie tyle.
Do kupienia:
-wozek,
- nosidelko
- lozeczko
- posciel i narzutki,
- szczotka z grzebieniem,
- zestaw do manicure,
- wanienka ze stojakiem,
- przewijak na lozeczko,
- oilatum,
- paklanki,
- pojemniczek na smoczek,
- buteleczka do lekarstw,
- termometr,
- gaziki jalowe, sol fizjologiczna do oczu,
- 2-3 pizamy do karmienia,
- 2-3 staniki do karmienia,
- wkladki wielorazowe Avent,
- podklady poporodowe,
- podklady na lozko poporodowe,
- rogal do karmienia,
- tantum rosa/ew. plyn ginekologiczny Lactacyd, ktory jest sprawdzony przeze mnie i jst ok,
- herbatka laktacyjna
- poduszka z dziura (ale z tym to chyba poczkam do porodu),
- muszle laktacyjne,
- kompresy na piersi
reklama
Gorzka_Słodka_Czekolada
Córeczka Oliwcia :*
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
Podziel się: