reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Dziś byłam na małych zakupkach i kupiłam wanienke najzwyklejszą pistacjową hi hi:-p tylko nad gąbką się wciąż zastanawiam, bo podobno dużo zarazków się w niej gromadzi :eek: W koszyku wylądowała oczywiście butelka Dr Browns'a tak na wszelki wypadek, dyduś żołciótki difrax (bo ma taki fajny kształcik i jest malutki), zestaw do pielęgnacji pazurków, szczotka do włosów, frida, becik z misiem i pszczółkami, żółty ręczniczek z kapturkiem, bluzeczka, skietki i prawie 200 zł ehhh nic człowiek prawie nie kupi a z portfela ubywa zamiast przybywać :-p

Niuunia to zakupki poczyniłaś:)

Dziewczyny w temacie wózka nie pomogę, bo nie słyszałam o tej firmie ani nie widziałam go na żywo:(

Pasa poporodowego nie kupuję.

Niunnia Ja też chciałam kupić gąbkę-wkład do wanienki i używać myjek, ale położne w szkole mi odradziły bo: gąbka szybko staje się zimna i nieprzyjemna, zbierają się na niej bakterie i jest niewygodna dla rodziców którzy i tak dziecka nie kładą, a co do myjki to nie da się nią umyć fałdek których maleństwo ma mnóstwo, najlepiej myć gołą ręką dopiero używać gąbek jak dziecko będzie większe i będzie się bawiło w wanience :-)

my mamy w wanience taką plastikową wkładkę dla niemowlaka. podobno fajna na pierwsze dni, zeby pępusia nie zmoczyć. a gąbka hmm...jakoś mi się nie widzi.

A więc tak...

- Jeśli chodzi o firmę od butelek to obie są porównywalne.. Najważniejsze, żeby zdecydować się na jedną ;-)

- do wanienki mam gąbkę. Moja bratowa używała i była bardzo zadowolona... jak mi się nie spodoba to nie będę żałować bo to w końcu tylko 12zł ;-) Jeśli chodzi o te krzesełka do wanienki to koleżanka miała i nie używała, bo niewygodne, zimne i twarde...

- pasa poporodowego nie kupuję, bo uważam, że bardziej szkodzi niż pomaga - no chyba, że ktoś ma CC to co innego...

- co do wózka to nie mam pojęcia, bo się z tą firmą nie spotkałam :sorry:

a u nas na tapecie monitor oddechu...no i właśnie. zdecydowała się któraś z was na takie urządzenie ? nie ukrywam ze wydatek spory...tylko pytanie czy rzeczywiscie potrzebny...

monitor ma sens gdy urodzi się wcześniaka, a tak to zbędny wydatek i lepiej te pieniądze przeznaczyć na lepsze łóżeczko czy inne pierdółki

monitor ma sens gdy urodzi się wcześniaka, a tak to zbędny wydatek i lepiej te pieniądze przeznaczyć na lepsze łóżeczko czy inne pierdółki

Zgadzam sie w 100%.
Można popytac jeszcze w szkołach rodzenia nieraz wypozyczaja na te pierwsze 3 miesiące.

reklama
nianie kupilismy, ale bez monitora - ze wzgledow finansowych. gdybysmy na codzien mieszkali w domku jednorodzinnym, gdzie synek na gorze spi, albo w jakims odleglym pokoju - pewnie bysmy kupili, bo ogolnie uwazam ze niania jest swietna rzecza.
takze sprawa indywidualna :-) jak kogos stac - jak najbardziej.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry