reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
andzia łóżeczko śliczne :tak: no i niezła lista zakupowa ;-) Ja stawiam, że dzidziuś w rozmiarze 62 to się mieścić nie będzie i kupuję kompleciki w rozmiarze 68 - najwyżej będą troszkę za duże ;-)

Mam pytanko... wyczytałam, że Maltan można stosować na dwa miesiące przed porodem i to jest na zahartowanie brodawek. Co o tym myślicie?? Bo ja byłam zdania, że kupię Bephanten i po porodzie będę stosować, a teraz się waham :sorry:
Zaznaczę, że Bephantenu wg ulotki nie stosuje się przed porodem...

reklama
mam jeszcze pytanie odnosnie poscieli i akcesoriów poscielowych. czy kupowała któras z was komplet z przybornikiem ? mam wrazenie ze to dodatkowy bajer, nie chce też całkowicie zakrywać łóżeczka. Co o nim sądzicie?
Na początek chce kupić posciel z krótkim ochraniaczem - 180, tak żeby osłaniał szczyt i kawałki na bokach. bo tak własciwie po co zagradzac całe wyrko ?? z baldachimu rezygnowalismy na starcie. mam wrazenie ze to taki zbieracz kurzu, poza tym mieszkamy na poddaszu, tam gdzie stoi wyrko zaczyna sie skos i mogło by to dziwnie wygladac.

Black_Opal ja jestem za Maltanem z tego względu że poleciło mi go kilka koleżanek po porodzie.. i własnie mówiły że stosowały wczesniej.. lepsze brodawki maja czy coś przez to, także ja będę stosować.
Andzia my kupiliśmy z ochraniaczem na calutkie łóżeczko i z przybornikiem... nie wydaje mi się żeby było zagracone, naprawdę.. widziałam jak to wygląda na żywo, i jest łóżeczko po prostu pięknie wypełnione. Wiem, że dziewczyny nie są akurat za przybornikiem... a ochraniacz wzięlismy na całe łóżeczko, żeby przypadkiem się dziecku nóżki w szczebelki nie wkręcały jak będzie się później wiercić...zobaczymy jak w praniu wyjdzie z tym przybornikiem, ale ja lubię mieć wszystko pod ręką:) sliczne to łóżeczko kupiliście...

nie mam pepco u siebie:/

ja będę mieć ochraniacz tylko na część z główką. Nie ma co szaleć. Niech maluch tez patrzy na świat, a nie będzie zabudowany poduchami i innymi...

Bogusia86 świetne zakupy:)

Izunia23 no proszę zakupki ruszyły - super - no i fajnie, że podjęliście decyzję co do wózeczka:)

urszulka202 niech żyją lumpki!!!! Fajne zdobycze;)

andzia1987 do listy dodałabym gaziki jałowe 5x5 bo tylko nimi można osuszać pępuszek...nie wacikami kosmetycznymi, bo on będą obklejać pępek parochami:) Jeśi chodzi o myjki położna mówiła, że jest to siedlisko bakterii, bo nie da się jej dokładnie umyć, więc najlepiej myć po prostu ręką o wtedy stymuluje się maluszka, masuje i to jest lepsze. Ja już kupiłam jedną myjkę, ale też nie będę jej stosować. Co do proszków - moim zdaniem wystarczy jeden - ja kupiłam do białego i do wszystkiego go stosowałam a tym bardziej bez sensu dodatkowo wydawać na środki odkażające - tu najważniejsze jest po prostu po praniu prasowanie w wysokiej temp. to właśnie odkaża. Jeśli chodzi o kosmetyki dla dziecka to najlepiej jeśli jest ich jak najmniej - ja po wczorajszej szkole rezygnuję z oliwki bo położna mówiła, że po prostu zatykają dziecku pory i potem mogą pojawiać się krostki...A ciemieniuchę, pupę smarujemy środkami nawilżającymi:) To tylko takie moje małe uwagi możesz skorzystać:):):):):):):)
No i masz szczęście z koleżanką ja nic nie odstałam wsio sama:) i śliczne łóżeczko:)
Aaaa co do pościeli przybornik fajnie wygląda choć sama go nie kupowałam bo moim zdaniem mało tam się zmieści- ochraniacz mały wzięłam (ale to bez różnicy) a baldachim uroczo wygląda, ale rzeczywiście trzeba często prać bo pochłania kurz - ale tak jest ze wszystkim i nie uchronimy dziecka przed tym:):):)

andzia łóżeczko śliczne :tak: no i niezła lista zakupowa ;-) Ja stawiam, że dzidziuś w rozmiarze 62 to się mieścić nie będzie i kupuję kompleciki w rozmiarze 68 - najwyżej będą troszkę za duże ;-)
Mam pytanko... wyczytałam, że Maltan można stosować na dwa miesiące przed porodem i to jest na zahartowanie brodawek. Co o tym myślicie?? Bo ja byłam zdania, że kupię Bephanten i po porodzie będę stosować, a teraz się waham :sorry:
Zaznaczę, że Bephantenu wg ulotki nie stosuje się przed porodem...

Ja kupuję maltan i będę go stosować przed porodem i po - bebhanten u mnie odpadł...

Co do pielęgnacji pępka, to mi położne w szpitalu pokazały, że najlepiej do tego celu użyć zwykłych patyczków kosmetycznych i tak też stosowałam:tak:

Ja też na początku zamierzam używać Maltan ze względu na to że mam próbkę, zobacze czy bedzie mi pasował.
A co do baldachimu to kupiłam ,ale chyba go nie założe, bo wlaśnie chodzi o ten kurz, na samej szufladzie na dole łożeczka juz mnie wkurza :wściekła/y:
a oto moje dzisiejsze zakupki w Pepco

-rampersik 12,99
-sukieneczka 14,99
- tuniczka 29,99

Obraz 1106.jpg Obraz 1107.jpg

reklama
ehtele, rzeczywiscie nie wpisałam na listy gazików. a płatki kosmetyczne, takie większe podobno przydatne do mycia buzi, nie mają być do pępucha.
dzięki za radę z proszkami. tak dzisiaj poczytałam i rzeczywiście kupię jeden. a ten proszek odkażający to specjalny do pieluszek ;) zdecydowaliśmy się na wielorazowe pieluszki kieszonkowe i inne mamy bardzo polecają ten środek. tych pieluszek nie można prać w temp. powyżej 60 stopni no i nie nadają się do prasowania, dlatego ten proszek odkażający ;)

i jeszcze jedno. która pościel ?

http://allegro.pl/item1091047042_11_el_posciel_120x90_z_aplikacja_trzy_gratisy.html
do tego jeszcze dokupię falbanę maskującą jak na zdjęciach.

http://allegro.pl/item1074289725_6_cz_oryginalna_posciel_mamo_tato_90_x_120.html
tutaj na innych aukcjach ew. można dokupić rożek i falbanę w kolorze pościeli.

w pokoju mamy jasno zielone ściany wiec w pierwszej opcji niebieski albo beżowy komplet z misiem.

a z drugiej aukcji podoba mi się wzór safari.

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry