reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
andzia łóżeczko śliczne :tak: no i niezła lista zakupowa ;-) Ja stawiam, że dzidziuś w rozmiarze 62 to się mieścić nie będzie i kupuję kompleciki w rozmiarze 68 - najwyżej będą troszkę za duże ;-)

Mam pytanko... wyczytałam, że Maltan można stosować na dwa miesiące przed porodem i to jest na zahartowanie brodawek. Co o tym myślicie?? Bo ja byłam zdania, że kupię Bephanten i po porodzie będę stosować, a teraz się waham :sorry:
Zaznaczę, że Bephantenu wg ulotki nie stosuje się przed porodem...

reklama
mam jeszcze pytanie odnosnie poscieli i akcesoriów poscielowych. czy kupowała któras z was komplet z przybornikiem ? mam wrazenie ze to dodatkowy bajer, nie chce też całkowicie zakrywać łóżeczka. Co o nim sądzicie?
Na początek chce kupić posciel z krótkim ochraniaczem - 180, tak żeby osłaniał szczyt i kawałki na bokach. bo tak własciwie po co zagradzac całe wyrko ?? z baldachimu rezygnowalismy na starcie. mam wrazenie ze to taki zbieracz kurzu, poza tym mieszkamy na poddaszu, tam gdzie stoi wyrko zaczyna sie skos i mogło by to dziwnie wygladac.

Black_Opal ja jestem za Maltanem z tego względu że poleciło mi go kilka koleżanek po porodzie.. i własnie mówiły że stosowały wczesniej.. lepsze brodawki maja czy coś przez to, także ja będę stosować.
Andzia my kupiliśmy z ochraniaczem na calutkie łóżeczko i z przybornikiem... nie wydaje mi się żeby było zagracone, naprawdę.. widziałam jak to wygląda na żywo, i jest łóżeczko po prostu pięknie wypełnione. Wiem, że dziewczyny nie są akurat za przybornikiem... a ochraniacz wzięlismy na całe łóżeczko, żeby przypadkiem się dziecku nóżki w szczebelki nie wkręcały jak będzie się później wiercić...zobaczymy jak w praniu wyjdzie z tym przybornikiem, ale ja lubię mieć wszystko pod ręką:) sliczne to łóżeczko kupiliście...

nie mam pepco u siebie:/

ja będę mieć ochraniacz tylko na część z główką. Nie ma co szaleć. Niech maluch tez patrzy na świat, a nie będzie zabudowany poduchami i innymi...

Bogusia86 świetne zakupy:)

Izunia23 no proszę zakupki ruszyły - super - no i fajnie, że podjęliście decyzję co do wózeczka:)

urszulka202 niech żyją lumpki!!!! Fajne zdobycze;)

andzia1987 do listy dodałabym gaziki jałowe 5x5 bo tylko nimi można osuszać pępuszek...nie wacikami kosmetycznymi, bo on będą obklejać pępek parochami:) Jeśi chodzi o myjki położna mówiła, że jest to siedlisko bakterii, bo nie da się jej dokładnie umyć, więc najlepiej myć po prostu ręką o wtedy stymuluje się maluszka, masuje i to jest lepsze. Ja już kupiłam jedną myjkę, ale też nie będę jej stosować. Co do proszków - moim zdaniem wystarczy jeden - ja kupiłam do białego i do wszystkiego go stosowałam a tym bardziej bez sensu dodatkowo wydawać na środki odkażające - tu najważniejsze jest po prostu po praniu prasowanie w wysokiej temp. to właśnie odkaża. Jeśli chodzi o kosmetyki dla dziecka to najlepiej jeśli jest ich jak najmniej - ja po wczorajszej szkole rezygnuję z oliwki bo położna mówiła, że po prostu zatykają dziecku pory i potem mogą pojawiać się krostki...A ciemieniuchę, pupę smarujemy środkami nawilżającymi:) To tylko takie moje małe uwagi możesz skorzystać:):):):):):):)
No i masz szczęście z koleżanką ja nic nie odstałam wsio sama:) i śliczne łóżeczko:)
Aaaa co do pościeli przybornik fajnie wygląda choć sama go nie kupowałam bo moim zdaniem mało tam się zmieści- ochraniacz mały wzięłam (ale to bez różnicy) a baldachim uroczo wygląda, ale rzeczywiście trzeba często prać bo pochłania kurz - ale tak jest ze wszystkim i nie uchronimy dziecka przed tym:):):)

andzia łóżeczko śliczne :tak: no i niezła lista zakupowa ;-) Ja stawiam, że dzidziuś w rozmiarze 62 to się mieścić nie będzie i kupuję kompleciki w rozmiarze 68 - najwyżej będą troszkę za duże ;-)
Mam pytanko... wyczytałam, że Maltan można stosować na dwa miesiące przed porodem i to jest na zahartowanie brodawek. Co o tym myślicie?? Bo ja byłam zdania, że kupię Bephanten i po porodzie będę stosować, a teraz się waham :sorry:
Zaznaczę, że Bephantenu wg ulotki nie stosuje się przed porodem...

Ja kupuję maltan i będę go stosować przed porodem i po - bebhanten u mnie odpadł...

Co do pielęgnacji pępka, to mi położne w szpitalu pokazały, że najlepiej do tego celu użyć zwykłych patyczków kosmetycznych i tak też stosowałam:tak:

Ja też na początku zamierzam używać Maltan ze względu na to że mam próbkę, zobacze czy bedzie mi pasował.
A co do baldachimu to kupiłam ,ale chyba go nie założe, bo wlaśnie chodzi o ten kurz, na samej szufladzie na dole łożeczka juz mnie wkurza :wściekła/y:
a oto moje dzisiejsze zakupki w Pepco

-rampersik 12,99
-sukieneczka 14,99
- tuniczka 29,99

Obraz 1106.jpg Obraz 1107.jpg

reklama
ehtele, rzeczywiscie nie wpisałam na listy gazików. a płatki kosmetyczne, takie większe podobno przydatne do mycia buzi, nie mają być do pępucha.
dzięki za radę z proszkami. tak dzisiaj poczytałam i rzeczywiście kupię jeden. a ten proszek odkażający to specjalny do pieluszek ;) zdecydowaliśmy się na wielorazowe pieluszki kieszonkowe i inne mamy bardzo polecają ten środek. tych pieluszek nie można prać w temp. powyżej 60 stopni no i nie nadają się do prasowania, dlatego ten proszek odkażający ;)

i jeszcze jedno. która pościel ?

http://allegro.pl/item1091047042_11_el_posciel_120x90_z_aplikacja_trzy_gratisy.html
do tego jeszcze dokupię falbanę maskującą jak na zdjęciach.

http://allegro.pl/item1074289725_6_cz_oryginalna_posciel_mamo_tato_90_x_120.html
tutaj na innych aukcjach ew. można dokupić rożek i falbanę w kolorze pościeli.

w pokoju mamy jasno zielone ściany wiec w pierwszej opcji niebieski albo beżowy komplet z misiem.

a z drugiej aukcji podoba mi się wzór safari.

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry