reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Ja kocyk kupiłam jeden z Bobasa i jeden bawełniany, taki cienki, ale nie wstawię linka, bo w sklepie stacjonarnym kupowałam :-p

Bogusiu
, zerknij kilka stron wstecz, bo była mowa o chustach ;-)

Dziewczyny jeżeli u Was jest sklep Pepco to radzę zajrzeć dzisiaj kupiłam bodziki:

P6210956.jpgP6210958.jpgP6210955.jpgP6210957.jpg

3pak bodziaków z króliczkami- 14,99zł
Bodzik w paski 4,99zł
skarpeteczki 1,99 zł.

Jest wiele wzorów i kolorów dla dziewczynek i chłopców:-)

http://www.pepco.pl/promocje

Ostatnia edycja:
Ja tez polecam Pepco, dzisiaj była chyba dostawa ale nie miałam czasu poszperać, jutro sie wybiore to pewnie coś kupię, nie tylko dla dzidzi, dla nas fajne tuniczki sa po 30 zł.
Wkoncu dzisiaj namówiłam męża i pojechaliśmu oglądnąć wózki, jak zobaczył Tako to zacząl jeździć po całym sklepie i powiedzial że on innego nie chce, moim faworytem nadal jest Jedo ale akurat był taki brzydki na białym stelażu że moj misiek stwierdził ze nie wyjdzie z nim na dwór :-( ale jednak po namowie sprzedawczyni i mojej i po obejżeniu katalogu stwierdził ze moze być :happy: za dwa tyg. idziemy zamówic.
No i oczywiscie musiałam zakupić wanienkę i kosmetyki dla dzidzi, bo bym nie wytrzymała, został mi tylko rożek :-) no i wozio :-)
starlet fajny ten kocyk, chyba też zakupie w Tesco

Ostatnia edycja:
Byłam dziś w Pepco i jest dużo bodziaków ale szczerze ja nic nie wybralam, za to kupiłam fajne czapeczki, polecam.
Są fajne torby za 19,90zł (zwłaszcza czerwona). A oto moje zdobycze w lumpku, juz na zimę:rozmiar od 3 do 6 m-cy, za wszystko wyszło ok 20 zł.
spodnie.jpgspodnie 1.jpgsweterek.jpg

reklama
my wczoraj kupiliśmy wyrko z szufladą, bukowego Glucka model Michaś http://marketeo.com/photoOffer/p/324685_p.jpg

poza tym w spadku po małej kuzynce dostaliśmy nosidełko - worek, wcale nie używany, wanienkę, sterylizator do butli, podgrzewacz i leżaczek :)

babcia zaszalała na zakupach i dostaliśmy śliczny niebieski, mikrofibrowy kocyk, dwie pary grubych skarpetek, 3pak body z piratami :) i fajne, i 6pak grubych pieluch tetrowych. kochana babcia

a żeby było milej...dostaliśmy cały karton ciuszków 0 - 3 msc od znajomej po jej synku. co prawda niektóre troszku zużyte, ale wieszkość jest ok. takim sposobem zdecydowalismy, że nie kupujemy zupełnie malutkich ciuszków r. 56, bo jej synek był malusi i w razie czego to te wystarczą na pierwsze dni.

zakładając, że nasz bąbel już teraz ma 2 kg (pani dr w szpitalu na USG stwierdziła, że dzieciaczki średnio mają tak po 1800 :p ), ja i mąż jesteśmy wysocy, to Gabryś chyba od razu będzie nosił r. 62.
dokupimy ciuszki w rozm 62: body z krótkim rękawem max 6 szt., 2 pary spioszków bawełnianych, 2 koszulki, jakiś elegancki komplecik na wyjście ze szpitala, czapeczki po kąpieli i kilka par skarpeteczek. więcej nie ma sensu. pewnie i tak maluch nie zdąży wszystkiego założyć.
Postanowiłam, że z malutkich ciuszków to wszystko. Dalej będziemy kupować już na 68 - 74, ale też z umiarem. wiadomo, że na początku sporo ciuszków się dostaje w prezencie od odwiedzających ciotek, kuzynek i koleżanek.

A to jeszcze do kupienia

Lista zakupów:

2 ręczniczki z kapturem
laktator - zdecydowałam się na Avent Isis ręczny
Butelki - Duża i Mała też Aventowe
2 smoczki
szczotka do czyszczenia butelek i smoczków
przewijak na łóżeczko
ceratka ochronna na materac
pościel z ochraniaczem i falbaną maskującą
wypełnienie poduszka i kołderka (na potem)
4 prześcieradełka na gumce
szczotka do włosów dla malucha
obcinaczki do paznokci
rożek
myjki

no i stosik pieluszek

paczka pampersów (do szpitala)
14 kieszonek (6xNaughty Baby i 8xBeileshen)
10 pieluszek tetrowych

Do prania

Proszek do białego dla dzieci
Proszek do kolorków dla dzieci
Proszek odkażający do prania pieluszek
olejek herbaciany do pieluszek

Kosmetyki (chyba skusimy się na serię Ziajka)

- delikatne mydełko
- płyn do kąpieli
- Krem do ciałka
- krem na pupę
- Oliwka dla niemowląt;
- Sól fizjologiczna do przemywania oczu

- Sól morska do noska
- Coś do pępka
- nawilżone chusteczki
- Aspirator do noska
- Waciki z bezpiecznymi końcówkami do czyszczenia uszu;

- Płatki kosmetyczne dla dzieci
- podkłady higieniczne jednorazowe

- Bepanthen na brodawki
- majtki poporodowe

poza tym podobno warto kupić herbatkę na kolkę i herbatkę dla mam na laktację Hipp Natal

dla siebie jeszcze muszę dokupić z 2-3 staniki do karmienia i 2 koszule rozpinane

nooo...to czekamy na wypłatę i na zakupy...

Coś jeszcze? Nie zapomniałam niczego ?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry