- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Nam na szkole rodzenia polecali bardzo firmę Skarb Matki. Mało popularna, polska firma, która produkuję chyba na Targówku. Babka ze szkoły rodzeni ama 7 dzieci i używała tylko tych kosmetyków. Ponadto nam mówili, że do przemywania oczu i buzi wystarczy woda przegotowana. A do czyszczenia nosa wata zwinięta w taki mały gwoździk. Mówili też , że u takich małych dzieci do ok. 6 miesiąca nie czyści sie uszu w środku tylko na zewnątrz przeciera małżowinę i za uchem.
też myślę, że woda wystarczy, a jakby nie, to do apteki zawsze można podskoczyć. Tak sobie dzisiaj allegro przeglądałam i zauważyłam, że dużo mam po prostu sprzedaje rzeczy niepotrzebnie kupione przed porodem. Dlatego nie warto szaleć, bo potem może być problem ze spieniężeniem ponownym towaru.
Black_Opal
Fanka BB :)
Tantum rosa nie kupuje... Położna na szkole rodzenia mówiła, że nie każdemu jest to potrzebne.. Jakby co, to do apteki zawsze M może wyskoczyć. Tylko oczywiście w płyn do higieny intymnej się zaopatrzę - ostatnio wypróbowałam taki i baaardzo mi przypadł do gustu, więc zakupię jeszcze Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://www.domzdrowia.pl/img/product/84803/kind/3
Puder uważam za zbędny na początek... Jak będzie niezbędny to można dokupić, choć ja jestem zwolennikiem używania w razie czego zwykłej mąki ziemniaczanej - na mnie w dzieciństwie działało rewelacyjnie
Także reasumując jestem zdania, że nie ma co kupować za dużo tego wszystkiego, bo zawsze przecież można dokupić jak coś potrzeba ;-)
Puder uważam za zbędny na początek... Jak będzie niezbędny to można dokupić, choć ja jestem zwolennikiem używania w razie czego zwykłej mąki ziemniaczanej - na mnie w dzieciństwie działało rewelacyjnie
Także reasumując jestem zdania, że nie ma co kupować za dużo tego wszystkiego, bo zawsze przecież można dokupić jak coś potrzeba ;-)
rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
Hmmm...kilka razy juz o tym pisałysmy.Ale warto przypomnieć;-)A ja sobie przypomniałam o jeszcze jednej rzeczy, a raczej o dwóch - gazikach jałowych i soli fizjologicznej do przemywania oczu.. bo chyba żadna z Was o tym nie pisała?
też myślę, że woda wystarczy, a jakby nie, to do apteki zawsze można podskoczyć. Tak sobie dzisiaj allegro przeglądałam i zauważyłam, że dużo mam po prostu sprzedaje rzeczy niepotrzebnie kupione przed porodem. Dlatego nie warto szaleć, bo potem może być problem ze spieniężeniem ponownym towaru.
ja tantum rosa kupilam i zabieram ze soba do szpitala. pudru nie kupuje.
ja kupuje tylko cos do kapieli i oliwke. do pupy mam juz bephanten i sudocrem.
jak cos to zawsze mozna dokupic.
Racja.:-)
Podsumowując.
Mój synek po plorodzie bardzo miał podrażnione oczka,więc sól pomogła,więc warto ja zakupic,groszowe sprawy.
Puder-jak dla mnie zbedny.
Black_Opal
Fanka BB :)
Sól proponuję zakupić w aptece w zwykłych ampułkach (ok. 0,50gr za sztukę), bo te w ładnych opakowaniach z dzidziusiami typu Physiodose, płyn do przemywania oczu i nosa, 5 ml x 12 szt - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie to to samo tylko za większą kasę
reklama
rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
Sól proponuję zakupić w aptece w zwykłych ampułkach (ok. 0,50gr za sztukę), bo te w ładnych opakowaniach z dzidziusiami typu Physiodose, płyn do przemywania oczu i nosa, 5 ml x 12 szt - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie to to samo tylko za większą kasę
To prawda,a zaledwie pare ampułek wystarczy na początek,potem sama przegotowana woda przemywamy.
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
Podziel się: