reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
A ja sobie przypomniałam o jeszcze jednej rzeczy, a raczej o dwóch - gazikach jałowych i soli fizjologicznej do przemywania oczu.. bo chyba żadna z Was o tym nie pisała?

reklama
Nam na szkole rodzenia polecali bardzo firmę Skarb Matki. Mało popularna, polska firma, która produkuję chyba na Targówku. Babka ze szkoły rodzeni ama 7 dzieci i używała tylko tych kosmetyków. Ponadto nam mówili, że do przemywania oczu i buzi wystarczy woda przegotowana. A do czyszczenia nosa wata zwinięta w taki mały gwoździk. Mówili też , że u takich małych dzieci do ok. 6 miesiąca nie czyści sie uszu w środku tylko na zewnątrz przeciera małżowinę i za uchem.

też myślę, że woda wystarczy, a jakby nie, to do apteki zawsze można podskoczyć. Tak sobie dzisiaj allegro przeglądałam i zauważyłam, że dużo mam po prostu sprzedaje rzeczy niepotrzebnie kupione przed porodem. Dlatego nie warto szaleć, bo potem może być problem ze spieniężeniem ponownym towaru.

nas akurat bardzo uczulała oliwka z penatena..
a puder był boski przy biegunce gdy nic nie pomagało żadne masci pasci wszelkie..puder i wietrzenie pupy

Tantum rosa nie kupuje... Położna na szkole rodzenia mówiła, że nie każdemu jest to potrzebne.. Jakby co, to do apteki zawsze M może wyskoczyć. Tylko oczywiście w płyn do higieny intymnej się zaopatrzę - ostatnio wypróbowałam taki i baaardzo mi przypadł do gustu, więc zakupię jeszcze ;) Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://www.domzdrowia.pl/img/product/84803/kind/3

Puder uważam za zbędny na początek... Jak będzie niezbędny to można dokupić, choć ja jestem zwolennikiem używania w razie czego zwykłej mąki ziemniaczanej - na mnie w dzieciństwie działało rewelacyjnie :tak:

Także reasumując jestem zdania, że nie ma co kupować za dużo tego wszystkiego, bo zawsze przecież można dokupić jak coś potrzeba ;-)

ja tantum rosa kupilam i zabieram ze soba do szpitala. pudru nie kupuje.
ja kupuje tylko cos do kapieli i oliwke. do pupy mam juz bephanten i sudocrem.
jak cos to zawsze mozna dokupic.

Ehtele w naszej (hmmm...:)) aptece DOZ jest szare mydło produkowane przez firmę Barwa, i to chyba nawet w dwóch wielkościach-100 i 200 g. Zamówiłam to mniejsze-normalne szare mydło:) Nie musi być "Biały Jeleń":)

A ja sobie przypomniałam o jeszcze jednej rzeczy, a raczej o dwóch - gazikach jałowych i soli fizjologicznej do przemywania oczu.. bo chyba żadna z Was o tym nie pisała?
Hmmm...kilka razy juz o tym pisałysmy.Ale warto przypomnieć;-)
też myślę, że woda wystarczy, a jakby nie, to do apteki zawsze można podskoczyć. Tak sobie dzisiaj allegro przeglądałam i zauważyłam, że dużo mam po prostu sprzedaje rzeczy niepotrzebnie kupione przed porodem. Dlatego nie warto szaleć, bo potem może być problem ze spieniężeniem ponownym towaru.

ja tantum rosa kupilam i zabieram ze soba do szpitala. pudru nie kupuje.
ja kupuje tylko cos do kapieli i oliwke. do pupy mam juz bephanten i sudocrem.
jak cos to zawsze mozna dokupic.

Racja.:-)

Podsumowując.
Mój synek po plorodzie bardzo miał podrażnione oczka,więc sól pomogła,więc warto ja zakupic,groszowe sprawy.
Puder-jak dla mnie zbedny.

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry