reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
wiecie co dziewczyny no mi juz rece opadaja jesli tak poczytac o tych szkodliwosciach. No wychodzi na to ze szkodliwe sa ciuszki,pieluszki,kosmetyki,wozki, kolderki,materacyki,zabawki, itd matko:no: wszystko jest szkodliwe i rakotworcze na to wychodzi teraz !!!!!!!!! no albo ja jestem glupia albo poprostu to jest przesada!

reklama
wiecie co dziewczyny no mi juz rece opadaja jesli tak poczytac o tych szkodliwosciach. No wychodzi na to ze szkodliwe sa ciuszki,pieluszki,kosmetyki,wozki, kolderki,materacyki,zabawki, itd matko:no: wszystko jest szkodliwe i rakotworcze na to wychodzi teraz !!!!!!!!! no albo ja jestem glupia albo poprostu to jest przesada!

Lea kiedys jak nie byłam jeszcze w ciązy z rok temu to był program w DDTVN poświęcony wózkom dla dzieci, no jakie używać, które fajne i z czego wykonane i każdy, ale to kazdy wózek był rakotwórczy, te plastiki lub inne części maja subs. rakotwórcze i ani jeden nie przeszedł atestu co do zdrowotności 100%.
Ja byłam wtedy w szoku jak ten program oglądałam, nie mogłam w to uwierzyć!!!!

Wiecie co dziewczynki, generalnie życie jest szkodliwe...:))) Nie na wszystko mamy wpływ, jak będziemy chciały wszystko kontrolować, to zwariujemy:)

Pytanko - czy kupujecie cos na komary???? Mnie to zywcem jedza, wierze ze corci omijac nie beda (zazdroszcze tym co sie ich komary nie chytaja). Kupilam taki aparacik na ultradzwieki czy cus w tym stylu z Chicco i WOGOLE SIE NIE SPRAWDZA - czyli chodze pogryziona doszczetnie bo sie niczym nie psikam. Pozostaje mi chyba tylko kupno moskitiery na lozeczko:wściekła/y:

Pytanko - czy kupujecie cos na komary???? Mnie to zywcem jedza, wierze ze corci omijac nie beda (zazdroszcze tym co sie ich komary nie chytaja). Kupilam taki aparacik na ultradzwieki czy cus w tym stylu z Chicco i WOGOLE SIE NIE SPRAWDZA - czyli chodze pogryziona doszczetnie bo sie niczym nie psikam. Pozostaje mi chyba tylko kupno moskitiery na lozeczko:wściekła/y:

Ja mam taki kontakt do prądu na wkłady, komary padają momentalnie, albo uciekają... poprostu ich nie ma, musi być otwarte okno jak to się włącza i można na dworzu też tego używac, my na grillu u rodziców zawsze właczamy i jest niezawodne.
Ja musze mieć takie urządzenie, bo mojego M zjadają zywcem i ma ogromne bąble, a mnie tylko czasem chrupną!!!!
Jutro ide kupić moskitierę na okno,bo widziałam dziś na ryneczku ,aby założyć jak przyjdzie maluszek:),

No wlasnie - chcialam zeby nie bylo "szkodliwie", bo te wklady to jednak chemia....ale widze ze sie nie obedzie.
Podaj prosze Bombusiu co to za ustrojstwo bo inaczej bede extra wygladac na porodowce z nogami podrapanymi do krwi:eek:, a wole kupic sprawdzone.

PS.Moskitiery w oknach to sobie juz u siebie zalozymy:p

No ja Wam powiem, że z 4 piętra z każdą pieluchą ganiać nie będę :no: i kupiłam woreczki... Składować zużytych pampersów nie zamierzam i jak będziemy wychodzić z domu to się wyrzuci, ale póki będzie leżeć to lepiej w takim woreczku :tak:
Poza tym te woreczki się przydadzą jak u kogoś się będzie przebierać malucha.. Nawet jakby miało to leżeć tylko z godzinę to uważam, że lepiej to wygląda jak jest zawinięte w woreczek, a nie że widać jak się przebija brązowo-zielonkawy kolor zawartości :-D

Mam problem z wybraniem koszuli do szpitala... takiej z opcją do karmienia... Polecicie coś??
U mnie w mieście drożej niż na allegro, więc chciałam przez net jednak zamówić... Tylko coś niedrogiego, bo ja i tak nie jestem zwolennikiem takich koszul, ale do szpitala to trzeba ;/

Co myślicie o czymś takim??
CIĄŻOWA KOSZULA NOCNA POZNIEJ DO KARMIENIA 40 L (1068892219) - Aukcje internetowe Allegro
czytałam, że takie rozwiązanie wyciągania piersi jest bardzo wygodne, bo z guzikami np. to się trzeba namęczyć...
I jeszcze coś takiego znalazłam: KOSZULA KOPERTOWA NOCNA DO KARMIENIA L MUZZY (1076379687) - Aukcje internetowe Allegro
Co sądzicie??

mam jedną z tych kopertówek i poprzednio byłam super zadowolona:tak:
oczywiście rodziłam w koszuli szpitalnej ! szkoda swoich rzeczy niszczyć:no:
po prysznicu poporodowym można się przebrać już w taką ładniusią swoją - jak odwiedzający będą przychodzić :-D i lepsze jest też samopoczucie
/jak się ładniej wygląda/;-)

reklama
Co do parabenów to czytałam artykuł, że to są konserwanty dzięki którym kremy zachowują odpowiednią jakość i konsystencję. Jeśli konserwantów nie ma to automatycznie są bakterie i inne takie w kremie, bo wprowadzamy je maczając w kremie palce. Coś za coś. Parabeny są ponoć uznane za nieszkodliwe, ewentualnie są niedobre dla kogoś kto jest na nie uczulony. Poza tym jeśli nie parabeny to inne środki konserwujące są władowane do kremu...Tak wyczytałam, natomiast znawcą tematu nie jestem.

Ja do tego podchodzę na luzie, chemia jest wszędzie. A jak jej nie ma to pewnie każdy kosmetyk w 100% naturalny pewnie trzeba by było używać 1 dzień, wyrzucać i otwierać nowy, by mieć pewność, że z nim nic się nie dzieje.
Może mam błędne myślenie bo w temacie nie siedzę. Ponoć producenci po tym jak wyszedł jakiś tam bum z tymi parabenami to zaczęli na opakowaniach pisać "paraben free" itp., żeby klienci się na to kusili, ale w składzie były już za to inne środki konserwujące. Także chyba nie da się tej chemii zupełnie uniknąć niestety.

A jeśli chodzi o ten wkłady do kontaktów na komary to ich nie wolno używać przy malutkich dzieciach. Jedynym (chyba, albo przynajmniej takim, którym ja znam, że może być stosowany) dozwolonym jest Chicco Zanza.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry