reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Ja kupiłam zwykły rozek za 13 zł :-) taki tylko do szpitala... A jak dzidzi się urodzi to kupie lepszy Jakiś :-)
Ale ten nie jest zły ...

Ja też kupiłam rozek na ryneczku, jest b. przyjemny, może być również jako kołderka, juz go wyprałam i nic sie nie zmienił i zapłaciłam 18 zł,a taki sam w realu był po 60 zł no nie wierzyłam z M jak zobaczylismy he he. Ja mam super 2 stoiska koło siebie i tam buszuję za róznościami:)

No właśnie u mnie na ryneczku i w sklepikach są koszule takie "nic specjalnego" za 38zł:-( Może poszukam jeszcze jutro i się znajdzie jakieś stoisko z rozsądniejszymi cenami :sorry: Ja do domu nie potrzebuję w ogóle koszul, tylko do szpitala, dlatego chcę kupić jakąś taniochę...

Rożek kupiłam taki: bobo_szyk: _BECIK _ROŻEK_z_ATESTEM _ LUX_+_GRATIS (1083397694) - Aukcje internetowe Allegro
Jeszcze go nie prałam, więc nie wiem jak się zachowuje.

Czekoladka u mnie otworzyli swojego czasu Centrum Handlowe Retkinia (koło torów na placu) ul. Maratońska i tam sa 2 hale różnistych stoisk, w tym dla dzieci, a w niedzielę jest ŁKS (bo przenieśli ze stadionu) i tam jest sssuper stragan z ciuszkami, pościelą, becikami itp. dla dzieci, zresztą jest duuużo róznych straganów:)....tylko miec kasiorke

No właśnie u mnie na ryneczku i w sklepikach są koszule takie "nic specjalnego" za 38zł:-( Może poszukam jeszcze jutro i się znajdzie jakieś stoisko z rozsądniejszymi cenami :sorry: Ja do domu nie potrzebuję w ogóle koszul, tylko do szpitala, dlatego chcę kupić jakąś taniochę...

Rożek kupiłam taki: bobo_szyk: _BECIK _ROŻEK_z_ATESTEM _ LUX_+_GRATIS (1083397694) - Aukcje internetowe Allegro
Jeszcze go nie prałam, więc nie wiem jak się zachowuje.

Nie no 40 zł za koszuklę to rzeczywiście przegięcie tym bardziej, ze nie lubisz, bo ja to wykorzystam w domku jeszcze jak sie b. nadawać, ale myśle że tak:), bo ja znów tylko koszulki, jak kto lubi:)

Lea, a dobrze kojaze, ze i cabrio i citi dostaly po tyle samo gwiazdek w tescie bezpieczenstwa (bez bazy)?

Maxi COsi Cabrio ma za bezpieczenstwo 4 (i za pozostale elementy rowniez), a Citi za bezpieczenstwo 3 a za pozostale 4.

Dziecko ze szpitala wylacznie w foteliku, na zadnych rekach!

Ostatnio byla mowa o stanikach do karmienia Alles i ze maja wieksze miseczki czy cos takiego. No wiec wczoraj kupilam sobie i obecnie nosze 75F i taki tez sam rozmiar z tej firmy jest dla mnie dobry, takze jak dla mnie roznicy w rozmiarowce nie ma. Miseczki sa z miekkiego elastycznego materialu, wiec jesli piers powiekszy sie troche to wydaje mi sie, ze spokojnie powinna mi sie zmiescic wraz z wkladka. No ale okaze sie w praniu dlatego wzielam tylko jeden a najwyzej jak bedzie potrzeba to dokupie inny. Mam dokladnie taki:

mama_papaya.jpg

Kupilam na sutki Purelan Medeli, nakladki silikonowe na sutki ( przy corci uratowaly mi zycie i dzieki nim karmilam piersia), 1 paczke podkladow ginekologicznych (u mnie w szpitalu daja, wiec to tak w razie w), herbatke na laktacje Bocianek, dokupilam jeszcze jedna paczke majtek siatkowych wielorazowych. Zostaly mi klapki i cos do pepka. I koniec :-)

Ostatnia edycja:
ja mam rozek odkupiony od znajomych - 10 zl?? chyba tak. i juz mam uszyte dwie powloczki z flanelki na pozniej, aby uzywac go jako przykrycia.

dziewczynki mam dwa pytania:
1. jakiej firmy herbatki laktacyjne kupujecie??
2. doradzcie jaki pas poporodowy sobie kupic - jakis dobry oczywiscie. slyszalam, te sa tez jakies specjalne po cc - bawelniane, ktore pomagaja przy chodzeniu.

dziekuje :-)

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry