reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
O pasach na brzuch nie mam pojęcia...
Co do komarów-jestem uczulona, więc temat trochę znam:) Na szczęście od czasów przeprowadzki nie spotkałam żadnego w nowym mieszkaniu (odpukać!), a okna otwarte cały czas:) I niech tak zostanie!:) Ale kiedyś używałam tego Brosa do kontaktu, o którym pisała Bombusia - włączałam np. w sypialni po południu, a wyłączałam godzinę przed pójściem spać (bo w sumie nie wiem, co tam siedzi...) - działało:) Poza tym moskitiery w oknach... Żadne kwiatki na oknach, zioła, olejki... niestety...

reklama
Podczytałam trochę czerwcówki i one tam polecają na czas połogu mydło - BIAŁY JELEŃ - ale w naszej aptece go nie ma...może któraś z doświadczonych mam używała podobno rewelacyjny na czas gojenia ran...

Na szkole rodzenia też polecają szare mydło, ale ono jest wszędzie dostępne:)
ja mam zawsze w domu na zapas, pomaga na wszystko.. gdyby nie to, że jest beznadziejne w dotyku i na gąbce szybko niknie jak się człowiek myje, a do tego nie ma żadnego konkretnego zapachu to bym używała non stop..od wielu lat zresztą preferuje żele do ciała... ale szare mydło polecam:)

biały jeleń w rossmanie jest

Riba ja miałam pod koniec w brzuszku ok 120 cm i pas L (teresy)

Ostatnia edycja:
Ja też widziałam w Rossmanie chyba za ok 3 zł ale nie jestem pewna, ja wam powiem, ze ogolnie to od dziecka nie mogę używać do higieny osobistej różnych specyfików typu mydło w płynie, żele itp. jedyne mydełko które podchodzi mojej delikatnej "Halince" to Bambino dla dzidziusiów :-)
i myśle że po porodzie też bedzie mi służyć :-)

Kobietki to w czasie połogu nie można używac płynu do higieny intymnej, np. AA (ja taki teraz mam)???

to może sobie jeszcze taki kupię jak ty masz z ziaji, bo ona mnie nie uczula, a niestety mnóstwo kosmetyków tak...:/ ten co mam z aa jest fajny, tez właśnie dla alergików

można, czemu nie?
ja osobiście od lat używam Ziaję ..
a po porodzie mam zamiar kupić Laktacyd.. i szare mydło+Tantum Rosa i wrócę do świetności krocza mam nadzieję:p jehe

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry