reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
My mamy taki rożek:
miodzio.jpg

zakupiony tu:
ROŻKI firmy**BABY-RAJ **80x80 PROMOCJA!!! (1073037929) - Aukcje internetowe Allegro

Co do fotelika to mamy Chicco Synthesis X-Plus. Na początku miał być Maxi Cosi CabrioFix, ale wózeczek jest Chicco i fotelik ma same 4 tak jak Maxi Cosi to stwierdziliśmy, że nie będziemy kupować dodatkowo fotelika.

Mam takie pytanie: zwracacie uwagę na skład kosmetyków dla dzieciaczków ? Bo wiele zawiera szkodliwe substancje.

Koralowa kochanie ty mnie zabij !!!! bo ja wogole na te testy nie patrzylam wiedzielismy z M ze foteliki Maxi Cosi sa ok i sparwadzone i testy przechodza ok ale jakie oceny czy cus w tym rodzaju to dla nas nie mialo wiekszego znaczenia. Dla nas najwazniejsza byla poprostu cena! cabrio byl o 100 euro drozszy a to dla nas duzio;-)
Juz sprawdzilam. ;) Same foteliki citi i cabrio bez bazy sa tak samo bezpieczne. ;) No i chyba tez wezme ten citi, bo jak patrze na cene cabrio to rece opadaja... Roznica nawet 200 zl. To za ta cene kupie malemu posciel feretti.

A wlasnie a propos poscieli to jakiej wielkosci ma byc posciel do lozeczka 60/120? Czy jest jedna, standardowa wielkosc? bo ja sie nie znam...
Maxi COsi Cabrio ma za bezpieczenstwo 4 (i za pozostale elementy rowniez), a Citi za bezpieczenstwo 3 a za pozostale 4.

Kupilam na sutki Purelan Medeli, nakladki silikonowe na sutki ( przy corci uratowaly mi zycie i dzieki nim karmilam piersia), 1 paczke podkladow ginekologicznych (u mnie w szpitalu daja, wiec to tak w razie w), herbatke na laktacje Bocianek, dokupilam jeszcze jedna paczke majtek siatkowych wielorazowych. Zostaly mi klapki i cos do pepka. I koniec :-)

Ale to chyba masz na mysli ten fotelik citi starszej generacji. Bo na stronie fotelik.info citi z 2003 roku rzeczywiscie za bezpiezcenstwo dostal 3*, ale juz citi psp w 2007 dostal 4*, czyli, ze jest tak samo bezpieczny jak cabrio. :)
http://fotelik.info/pl/testy/maxi%20cosi/grupa/rosnaco/index.html

No ja tez wczoraj kupilam purelan medeli. ;) Wkladek silikonowych nie kupuje. Kupie za to muszle laktacyjne. Wczoraj kupilam tez wkladki laktacyjne belli.

A majtek siatkowych ile trzeba kupic? Bo ja mam 4 sztuki. No i tak ciagle mysle w czym wyjsc ze szpitala (chodzi o bielizne). W tych siatkowych czy swoich juz? ;P Ciekawi mnie tez jakie podklady lepsze seni czy belli? Chce jeszcze zakupic podklady na lozko.

Ech, przede mna jeszcze duuuuze zakupy. Do wydania mam jeszcze 4 tysiaki. :/ A i tak ile juz poszlo. Chyba drugie tyle...

koralowa ja mam wlasnie 4 szt. majtek siatkowych.
A do domu wychodzisz normalnie w swoich bawelnianych majtkach i zwyklej podpasce ;-) Ja tak przynajmniej robilam.

Mam takie pytanie: zwracacie uwagę na skład kosmetyków dla dzieciaczków ? Bo wiele zawiera szkodliwe substancje.

Ja sie zastanawiam czy w ogóle nie kupię tylko naturalnych, np olejek jojoba 100%, albo jakieś masełko do ciała ?(z tym, że masełka mają dość ciężką konsystencję, więc dla maluszków nie do końca się chyba nadają, ale olejki jak najbardziej). Ja w ciąży zaczęłam stosować naturalne kosmetyki i bardzo mi przypadły do gustu a buzię smaruje czystym olejkiem jojoba i jest bomba!
ja kupuję tutaj: Stwórz swoje własne kosmetyki! | Naturalne Piękno - Odkryj sekrety Natury!
Oczywiście na pupę raczej bepanten albo linomag.

starlet, dzieki wielkie. :)

mls, a jakie substancje sa szkodliwe? Bo jak na razie to slyszalam tylko o parabenach, no i niestety czesc kosmetykow dla dzieci je zawiera, niestety. :/

Rozek odziedziczylam po chrzesniaku. Jak nowka, raz uzyty - w dniu przyjscia ze szpitala. ;) Pozniej lezal odlogiem. Takze sama nie wiem czy bede go uzywac. Ew. jako kolderki. Tylko wyprac musze. Z reszta wszystkie ciuszki malego musze poprac i poprasowac. :/

a kiedy zaczelas go nosic?? jest to pas bardziej wyszczuplajacy czy taki, ktory mozna od razu po cc (tzn wiadomo, dzien czy dwa pozniej) jako podpora na brzuszek do noszenia??
to jest ten pas ściągający zapinany na rzepy i musiałam go mieć zanim mnie pionizowali potem pomagał mi chodzic wstawac by mniej bolało.a brzuch spory miałam i bardzo ciazył na rane..
pas bardzo mi pomógł
PAS BRZUSZNY PANI TERESA ROZM M 30 (1073393268) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry