reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
a ja zamierzam uzywac tylko i wylacznie dobry i sprawadzony polski Linomag ( mam juz przywieziony z Polski), mam jeszcze w zapasie sudocrem i bedphanten jakby cus!
fotelik mam juz w domku maxi cosi citi i nie zamierzamy kupic do niego bazy ( raz ze jest droga jak dla nas a dwa wczesniej tych baz nie bylo i tez bylo ok );-) nie mam problemu z tym ze trzeba troszke z tymi pasami powalczyc przy zapinaniu.

reklama
Lea, a dobrze kojaze, ze i cabrio i citi dostaly po tyle samo gwiazdek w tescie bezpieczenstwa (bez bazy)?

Wuzelek ja się czaiłam na ten kosz na pieluchy, ale dziś właśnie kumpela któa używa go od 3 tygodni powiedziała mi, że ok, jest super, ale pieluszki schodzą jak woda, a wkłady to tego cuda są strasznie drogie. Ponoć, przy niemowlaku, wkład strcza na maksimum tydzień. Dlatego zastanawiam się czy nie lepiej mieć po prostu osobne wiaderko na pieluchy i każdą wrzucać w osobną folijkę np. taką ZAPACHOWE WORECZKI NA zuzyte pieluchy 300szt TANIO (1072105064) - Aukcje internetowe Allegro
A mój M. w ogóle kręci nosem na takie nowalijki, on uważa, że najlepiej na bieżąco pozbywać się takich "nieczystości" i ich nie gromadzić :-) Może ma rację...

Ja nie będe używać żadnych woreczków, wiaderek , wszystko idzie do kosza, my często wyrzucamy śmieci, bo jak sobie pomysle, ze w te upały (cy w ogóle inne dni) mam zbierać i hodować kupy to bleeee, żadnych "nowalijek".

Izunia23 w pracy zajmuję się detergentami dziecięcemi i naprawdę lepiej od początku nie używać normalnego proszku. On zawiera różne substancje (jak wybielacze optyczne, aktywatory TAED, ostre substancje zapachowe), które sprawiają, że ubranka się lepiej dopierają, ale mogą podrażniać jeszcze niedojrzałą skórę malucha. Na samym początku lepiej wyprać w jakimś dziecięcym, a pożniej po miesiącu czy dwóch jak się okaże że nie ma problemów ze skórą, to spróbować normalny proszek. A co do tego, że nie ma proszku uniwersalnego dziecięcego do białego i kolorowego to fakt, ale prawda jest taka, że ten do białego nie zawiera wybielaczy (wlasnie dlatego, żeby byl łagodny), stąd tak naprawdę, oba są właściwie podobne, a dwa rodzaje zostały stworzone głównie na potrzby marketingowe - zgodnie z oczekiwaniami mam;-)

Jak najbardziej, po to są proszki dla maluszków, aby dac tej delikatnej skórze jak najmniej chemii:)

a ja zamierzam uzywac tylko i wylacznie dobry i sprawadzony polski Linomag ( mam juz przywieziony z Polski), mam jeszcze w zapasie sudocrem i bedphanten jakby cus!
fotelik mam juz w domku maxi cosi citi i nie zamierzamy kupic do niego bazy ( raz ze jest droga jak dla nas a dwa wczesniej tych baz nie bylo i tez bylo ok );-) nie mam problemu z tym ze trzeba troszke z tymi pasami powalczyc przy zapinaniu.

Ja też będe używać suuuper Linomag, jest w naszej rodzinie od lat, wszyscy używają jak jest potrzeba i nigdy nie zawiódł, już 16 lat temu wyleczył każdą plamkę na skórze mojego Adriana,zakupiłam też Sudokrem i Bephanten, ale nie będę nadgorliwa w ich stosowaniu:)

Wuzelek ja się czaiłam na ten kosz na pieluchy, ale dziś właśnie kumpela któa używa go od 3 tygodni powiedziała mi, że ok, jest super, ale pieluszki schodzą jak woda, a wkłady to tego cuda są strasznie drogie. Ponoć, przy niemowlaku, wkład strcza na maksimum tydzień. Dlatego zastanawiam się czy nie lepiej mieć po prostu osobne wiaderko na pieluchy i każdą wrzucać w osobną folijkę np. taką ZAPACHOWE WORECZKI NA zuzyte pieluchy 300szt TANIO (1072105064) - Aukcje internetowe Allegro
A mój M. w ogóle kręci nosem na takie nowalijki, on uważa, że najlepiej na bieżąco pozbywać się takich "nieczystości" i ich nie gromadzić :-) Może ma rację...

Cosya ma rację.
Ja nie będe tego używać absolutnie, żadnych foliówek, wiaderek, wszystko do śmieci, my często wyrzucamy, więc luz, a jak pomyśle, ze w te upały (a nawet inne dni) mam zbierać te kupy to mi sie bllleeee robi, żadnych nowalijek:)

No ja Wam powiem, że z 4 piętra z każdą pieluchą ganiać nie będę :no: i kupiłam woreczki... Składować zużytych pampersów nie zamierzam i jak będziemy wychodzić z domu to się wyrzuci, ale póki będzie leżeć to lepiej w takim woreczku :tak:
Poza tym te woreczki się przydadzą jak u kogoś się będzie przebierać malucha.. Nawet jakby miało to leżeć tylko z godzinę to uważam, że lepiej to wygląda jak jest zawinięte w woreczek, a nie że widać jak się przebija brązowo-zielonkawy kolor zawartości :-D

Mam problem z wybraniem koszuli do szpitala... takiej z opcją do karmienia... Polecicie coś??
U mnie w mieście drożej niż na allegro, więc chciałam przez net jednak zamówić... Tylko coś niedrogiego, bo ja i tak nie jestem zwolennikiem takich koszul, ale do szpitala to trzeba ;/

Co myślicie o czymś takim??
http://www.allegro.pl/item1068892219_ciazowa_koszula_nocna_pozniej_do_karmienia_40_l.html
czytałam, że takie rozwiązanie wyciągania piersi jest bardzo wygodne, bo z guzikami np. to się trzeba namęczyć...
I jeszcze coś takiego znalazłam: http://www.allegro.pl/item1076379687_koszula_kopertowa_nocna_do_karmienia_l_muzzy.html
Co sądzicie??

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczynki za uwagi pieluszkowo-koszowe:) Widzę, że generalnie jesteśmy podobnego zdania...:) Mnie to nie bardzo do szczęścia potrzebne, ale mąż gadżeciarz trochę się nakręcił:)

Black ja sobie kupiłam 3 koszule kolorowe z czystej bawełny po 25 i 29 zł rozpinane dość sporo z przodu na guziczki (na moim ryneczku), bo dobrze mi sie w nich karmiło więc nie doradzę, ale cena jest przystępna:)

Koralowa kochanie ty mnie zabij !!!! bo ja wogole na te testy nie patrzylam wiedzielismy z M ze foteliki Maxi Cosi sa ok i sparwadzone i testy przechodza ok ale jakie oceny czy cus w tym rodzaju to dla nas nie mialo wiekszego znaczenia. Dla nas najwazniejsza byla poprostu cena! cabrio byl o 100 euro drozszy a to dla nas duzio;-)

Mam problem z wybraniem koszuli do szpitala... takiej z opcją do karmienia... Polecicie coś??
U mnie w mieście drożej niż na allegro, więc chciałam przez net jednak zamówić... Tylko coś niedrogiego, bo ja i tak nie jestem zwolennikiem takich koszul, ale do szpitala to trzeba ;/

Co myślicie o czymś takim??
CIĄŻOWA KOSZULA NOCNA POZNIEJ DO KARMIENIA 40 L (1068892219) - Aukcje internetowe Allegro
czytałam, że takie rozwiązanie wyciągania piersi jest bardzo wygodne, bo z guzikami np. to się trzeba namęczyć...
I jeszcze coś takiego znalazłam: KOSZULA KOPERTOWA NOCNA DO KARMIENIA L MUZZY (1076379687) - Aukcje internetowe Allegro
Co sądzicie??

Wiesz co,ja bym takich drogich koszul do szpitala nie kupowała.Do domu może jedna,to owszem,ta druga bardzo mi sie podoba.

Black ja sobie kupiłam 3 koszule kolorowe z czystej bawełny po 25 i 29 zł rozpinane dość sporo z przodu na guziczki (na moim ryneczku), bo dobrze mi sie w nich karmiło więc nie doradzę, ale cena jest przystępna:)

To ja podobnie,na ryneczku po 20 zł,nie bedzie mi żal wyrzucic.

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry