reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Gorzka_Słodka_Czekolada
no super zakupki.Tylko ja bym nie zakupila gazików ze spirytusem,bo strasznie twarde i trudno nimi wycierac pępuszek.Lepsze zwykłe patyczki i spirytus lub te preparaty do "psikania".
Cosya dzieki za fachowa odpowiedz dotyczaca proszkow.Tak czułam,że własnie o to chodzi.:tak:
Bombusia ja tez mam nivea na każda pogode,a na słonko Ziajkę.

reklama
czy ono dobre jest czy złe. Większość z Was już ma, więc proszę o radę PLISSSSSSSSSSSSSSS :p na co mam zwrócić uwagę? Jedne mają 2 szczebelki wyjmowane inne 3, albo poziomy regulacji to tyle tamto tyle mamuniu i bądź tu mądry :p

myślę, że lepsze są z trzema wyjmowanymi szczebelakmi, bo dziecko jak będzie większe nie będzie miec problemu z wychodzeniem:) Jeszcze zastanów się czy potrzebujesz szuflady, czy nie - u mnie miejsce na pościel jest a nic więcej i tak tam nie dasz bo przecież będzie się tylko kurzyć - ważne żeby szuflada miała przykrywę a nie była tyko z dnem...:tak:

j
enthele, super lista. :) A mozesz mi powiedziec czy te majtasy z canpola sa z takiej siatki czy fizelinowe? Bo juz z niejedna mama rozmawiama i mowila, ze fizelinowe wogole sie u nich nie sprawdzily. Najlepsze sa siatkowe.

ja do mycia ciala bede uzywac oilatum (wyprobowalam na sobie i bije o glowe niby tanszy odpowiednik Oillan). W mokre husteczki juz sie obkupilam, hehe. ;)

tego nie sprawdziłam..a powinnam bo położna też mówiła, że lepsze te siatkowe;-)

Dziewczyny mam pytanie o kosze na zużyte pieluchy-słyszałyście o czymś takim? Ktoś to kupuje? Ostatnio nam znajomy wychwalał pod niebiosa... że nie ma zapachu, te folie potem odrywasz i wyrzucasz "pakunek"... Dla mnie to chyba zbędny wydatek, ale może się nie znam...
Tommee Tippee KOSZ NA PIELUCHY + ZAPASOWY WKŁAD (1046730908) - Aukcje internetowe Allegro

Ja kupiła woreczki zapachowe - coś w stylu paklanki - myślę, że to wystarczy 5zł za 100 czy nawet 200 szt. Po cow chodzić w takie duże koszty...

Ehtele A gdzie Ty kupowałaś kosmetyki dla dziecka w normalnej aptece czy przez internet?? Wiesz jaka jest różnica cenowa??

Dziewczyny mam pytanie - jak będzie transportować Maluchy ze szpitala? Pytam, bo my mamy do pokonania długą drogę, około 1h samochodem. Ja mam wizję jakiegoś fotelika dla noworodków, w którym Karolek byłby bezpieczny, natomiast mój A. twierdzi, że powinnam trzymać go na rękach w rożku.
Jak Wy rozwiązujecie sprawę podróży do domu?

u mnie szczebelki w zasadzie sie nie przydały (mam dwa wyjmowane)za t u szwagierki Młody jej wypadał z łóżeczka bo się cwaniak szybko nauczył wyjmować a chodzić jeszcze nie umiał

Magda wu oczywiscie w foteliku..matko ...a jak będzie musiał hamowac ostro?? albo nie daj Boże stłuczka ..jesiu...nie ryzykuj

Magda.wu Dokładnie tak jak napisała madziujka tylko i wyłącznie w foteliku, dziecka nie wolno wozić bez niego!

Dziewczyny mam pytanie - jak będzie transportować Maluchy ze szpitala? Pytam, bo my mamy do pokonania długą drogę, około 1h samochodem. Ja mam wizję jakiegoś fotelika dla noworodków, w którym Karolek byłby bezpieczny, natomiast mój A. twierdzi, że powinnam trzymać go na rękach w rożku.
Jak Wy rozwiązujecie sprawę podróży do domu?

Oczywiście, że w foteliku! :szok::szok: Podczas wypadku, lub nawet zwykłego ostrego hamowania ciężar ciała wielokrotnie się zwiększa i może być tak, że 3 kilowy noworodek "waży" kilkadziesiąt kilo i nie będziesz w stanie utrzymać go w rękach :no: Poza tym nie ma znaczenia czy jedziesz z dzieckiem w aucie 5 minut czy 5 godzin- zawsze musi podróżować w foteliku!

[video=youtube;1VsocSRAjFU]http://www.youtube.com/watch?v=1VsocSRAjFU&feature=related[/video]

Dziewczyny ja mam takie pytanie: czy nawet jak maluszek nie ma żadnych odparzeń ani podrażnień na pupie to trzeba smarować sudocremem czy bepanthenem? Czy wystarczy mleczko/ oliwka? Bo używanie preparatów leczniczych "na wszelki wypadek" jest moim zdaniem bez sensu :eek:

magda.wu zdecydowanie w foteliku, jak dla mnie to jest nawet ważniejszy sprzęt na początku do podrożowania niż wózek, bo dzidzia w swoją pierwszą podróż w życiu pojedzie właśnie w tym :-) a tak na marginesie, jak złapie was policja ( tfu tfu) to dostaniecie niemały mandacik :-):-), pozdrawiam
cosya dzięki, właśnie zakupiłam Lovele i piore wszystko jeszcze raz, trudno, najwyżej za wode zapłace podwójnie hihihihihihih

Ostatnia edycja:
reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry