reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Może nie doczytałam, albo się już pogubiłam, ale pytam: jakim kremem będziecie smarowały dzidzi buźkę???? tak na dwór na słońce, czy na zimę na mróz????

reklama
Ja na razie z kosmetyków kupiłam oliwkę Ziajki i płyn do kąpieli też Ziajki ( oba nie zawierają prabenów - szkodliwych substancji ). Mam też chusteczki nawilżające Pampers Sensitive ( też bez paraenów).
Co do kremu do buźki jeszcze myślę, myślę, że warto z jakimś filtrem zakupić, ale muszę poszukać kremu bez parabenów.

ehtele do tego od czasu do czasu używałam tormentiol i sudokrem.
Kochana, moze mialas na mysli TORMENTALUM? ;-)
TORMENTALUM maść 30g | Skóra | Rany,Oparzenia, Owrzodzenia | i-Apteka.pl

Ja na pepuszek mam zamiar zakupic OCTENISEPT. Pozniej sie przyda na plesniawki, jak sie pojawia (oby nie). Ma pozywtwna opinie Instytutu Matki i Dziecka, takze smialo mozna stosowac go u malych dzieci. No i dziala na wszelkie "dziadostwa", typu bakterie, pierwotniaki, grzyby, drozdzaki a nawet wirusy.
Octenisept płyn 250ml - Całodobowa Apteka Internetowa Vivax

hej dziewczyny!
Mogłybyscie mi pomoc? szukam na allegro jakis dobrych pieluch tetrowych białych jak i kolorowych ze wzorkami..
No i tez pieluchy flanelowe kolorowe ze wzorami.. Może macie dobrego jakiegos sprzedawce?

Wuzelek - ja slyszalam o nich i ogladalam je. ponoc fajna sprawa. my bylismy na targach dzieciecych i tam rozdawali takie kosze firmy Angelcare no i dlatego go mamy. nie wiem czy sami bysmy kupili.
GSC - ja kupowalam u sprzedawcy - Dawidar - polecam, swietna jakosc:
PIELUSZKI FLANELOWE pieluchy flanela SUPER WZORY (1028898950) - Aukcje internetowe Allegro
Grube PIELUSZKI FLANELOWE pieluchy jednokolorowe (1028893434) - Aukcje internetowe Allegro
Miękkie PIELUSZKI TETROWE pastelowe KOMPLET 6 szt (1028875967) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Wuzelek ja się czaiłam na ten kosz na pieluchy, ale dziś właśnie kumpela któa używa go od 3 tygodni powiedziała mi, że ok, jest super, ale pieluszki schodzą jak woda, a wkłady to tego cuda są strasznie drogie. Ponoć, przy niemowlaku, wkład strcza na maksimum tydzień. Dlatego zastanawiam się czy nie lepiej mieć po prostu osobne wiaderko na pieluchy i każdą wrzucać w osobną folijkę np. taką ZAPACHOWE WORECZKI NA zuzyte pieluchy 300szt TANIO (1072105064) - Aukcje internetowe Allegro
A mój M. w ogóle kręci nosem na takie nowalijki, on uważa, że najlepiej na bieżąco pozbywać się takich "nieczystości" i ich nie gromadzić :-) Może ma rację...

Gorzka Słodka CZekolada oprócz majtek, mam w domu niemal identyczne produkty i aż mnie szlag trafia, że za ceratkę na materacyk Canpolu dałam dziś w Tesco 4,50pln.
Gratuluję dobrych cen :-)

Izunia23 w pracy zajmuję się detergentami dziecięcemi i naprawdę lepiej od początku nie używać normalnego proszku. On zawiera różne substancje (jak wybielacze optyczne, aktywatory TAED, ostre substancje zapachowe), które sprawiają, że ubranka się lepiej dopierają, ale mogą podrażniać jeszcze niedojrzałą skórę malucha. Na samym początku lepiej wyprać w jakimś dziecięcym, a pożniej po miesiącu czy dwóch jak się okaże że nie ma problemów ze skórą, to spróbować normalny proszek. A co do tego, że nie ma proszku uniwersalnego dziecięcego do białego i kolorowego to fakt, ale prawda jest taka, że ten do białego nie zawiera wybielaczy (wlasnie dlatego, żeby byl łagodny), stąd tak naprawdę, oba są właściwie podobne, a dwa rodzaje zostały stworzone głównie na potrzby marketingowe - zgodnie z oczekiwaniami mam;-)

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry