reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Zdecydowałam się na marimer, zamiast fridy...poobno wygodniejszy bo nie trzeba kupować filtrów - filtrem jest wata, którą się wymienia...po drugie podobno lepsza dla najmniejszych dzieci...

mam pytanie trafiła włAśnie na maść ALANTAN PLUS - dużo tańszy odpowiednik Bephantenu... STOSOWAŁA KTÓRAŚ?
Proszę o opinie...

Moja lista kosmetyków i takiej chemii, czy któraś by coś dodała???????

- podkłady higieniczne seni 60x60 2x
- podkłady na materac 3szt. 90/120
- żel do mycia ciałka i włosów hipp
- bephanten / alantan plus 100g
- sudocrem 60g
- krem do buzi i ciała HIPP
- marimer do nosa
- maltan na sutki
- patyczki cleanic 200szt.
- waciki bawełniane bella 120 szt.
- Chusteczki nawilżane 2x
- pieluchy 1x huggies / pampers
- spirytus 70%
- majtki poporodowe 5szt Canpol 2x
- podpaski naturella 20szt
- podkłady higieniczne 2x bella
- tantum rosa

Ostatnia edycja:
reklama
Ehtel kup sobie jeszcze mimo wszystko oliwke...możńa pupcie smarowac i warto główkę po umyciu (zeby ciemieniuchy nie bylo lub była mała) a krem do buzi ok a do ciałka może mleczko? oczywiscie hipp bo ten kremik jest mały ;-) a kosztuje;-)
jeśłi o majty chodzi u mnie 5 szt wystarczylo a nawet 2 zostaly po jak zaczelam chodzic 1 doba i bylam juz w swoich i duzych podpaskach zwyjklych cienkich

Położna mówiła żeby dwie paczki majtasów kupić:sorry:

a alantan używałaś?

dziękuję za uwagi:-D

Alantanu nie
Bephaten, troszke hippa do pupci, oliwki, i jakos szybko zupelnie nic..odparzen zaczerwienien nie bylo..sudokrem mialam mala puszcze i ja wyzucilam w sumie w 1/3 pełną..smarowałam jak miala biegunke bo to zawsze odparza

Kup sobie majatku nie kosztuje najwyżej komuś sprezentujesz póxniej:-)

mam pytanie trafiła włAśnie na maść ALANTAN PLUS - dużo tańszy odpowiednik Bephantenu... STOSOWAŁA KTÓRAŚ?
Proszę o opinie...

Jak dla mnie to nie jest odpowiednik,znacznie gorszy,miałam i dla mnie szkoda kasy.
Alantan ma alantoinę.
a Bepanthen
dekspantenol. który po przeniknięciu do komórek skóry szybko przekształca się w witaminę B1, która odgrywa ważną rolę w procesie wzrostu i w procesie regeneracji skóry.

nam polecali alantan na szkole rodzenia, ale oczywiście wszystko pozostaje ostatecznie do naszej decyzji :-)

nam polecali alantan na szkole rodzenia, ale oczywiście wszystko pozostaje ostatecznie do naszej decyzji :-)

Wiesz moze do samej pupci OK(ale nie podraznionej),ale ja zamierzam miec na wszelki wypadek popekanych brodawek i odparzonej pupci.
Kupiłam kiedys,ale mojemu synkowi nie pomógł.

Alatan też jest na popękane sutki...właśnie dużo jest pozytywnych opinii szczególnie dermatologów...

reklama
Alatan też jest na popękane sutki...właśnie dużo jest pozytywnych opinii szczególnie dermatologów...

nie no byc może,ale ja juz sprawdziłam na sobie i synku i takie mam doświadczenie.U nas(no ale nie ma reguły przecież) nie poradził sobie z zaczerwieniona pupcią,więc jakby miał zagoic moje krwawiące brodawki.
Sprawdz jeszcze,czy trzeba zmywac po karmieniu i czy nie zmienia smaku mleka,bo to istotne.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry