reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Termometra tez jeszcze nie mam i tu zaczyna sie moj dylemat. Sa termometry w smoczkach, rteciowe, elektroniczne, do ucha i na podczerwien hmmmm co termometr to opinia. No i jak mierzyc? W pupie? Przeciez taki maluch to sie wierci wiec jak rteciowy do pupy wsadzic i czekac???

Co do kosmetykow kupilam z jednej firmy (Corine de farme - bardzo tu popularna nie wiem czy w Polsce jest) plyn do mycia ciala i wlosow, krem nawilzajacy (do twarzy lub c.ciala), oliwke i krem do pupy. Niestety na emolienty i Johnsona mam uczulenie wiec boje sie ze mala tez moze miec a mojej ukochanej Nivei w wersji dla dzieci to tu ni ma:wściekła/y:

Ja kupiłam termometr BabyOno elektroniczny... nie wiem czy elektroniczne ciut nie zaniżaja, ale naprawdę, kiedyś tego wszystkiego nie było i jakos ludzie żyli... dlatego nie będę szaleć...

Polianno łóżeczko rodem z pokoju dziecięcego Oli_... sliczne... widać owieczki...;-)
a mam pytanie odnośnie przewijaka? czy to że jest "profilowany" oznacza że ma ten "zagłowek" jakby? czemu taki?
ile kosztuja te rzeczy? jakbyś mogła napisac:)

Co do przewijaka- chodziło mi właśni o przewijak,który ma podwyższenie za główką, nie jest płaski czy też ochroniony tylko z boku.Na allegro ni mogłam znaleźć. Miałam (i mam,ale jest już w fatalnym stanie) taki sam z Olimpią i nie raz uchronił nas od uderznia główką o ścianę :/ Szczególnie gdy młoda zaczynała się lekko podnosić i przesuwać.
Ten przewijak jest tu:
Nadstawka z zagłówkiem - usztywniona - Ceba - Przewijaki i tapicerki - Pati i Maks

A widzisz, ja nie wiedziałam takich rzeczy:)
i mam normalny... takie tylko po bokach podniesiony.. ale co zrobić...

:) Większość jest tych "normalnych" i jakoś funkcjonują. U mnie to kwestia przyzwyczajenia i "widzi mi sie" :)

navijka wierz mi, ze kiedyś mierzyło się temper. tylko w pupie i to rtęciowym, zwykłym termonetrem,(innych nie było) b. szybko sie mierzyło bez problemów, a takze takim termometrem czasami pomagało sie maluszkowi zrobić kupkę!!!!! jak miał problemy,ale sporadycznie, więc spoko dawało sie rade. Ja teraz nie wiem jaki kupić,bo...... za dużo tego:(

Polianna b. ładne łoze dla córci,a przewijak rewelacja, ale wynalazłaś fajną rzecz, zanotowałam sobie stronkę, bo jeszcze nie kupowałam:)

:) Większość jest tych "normalnych" i jakoś funkcjonują. U mnie to kwestia przyzwyczajenia i "widzi mi sie" :)
Ja miałam zwykły i teraz też,więc spoko,mozna se poradzic.;-)

navijka wierz mi, ze kiedyś mierzyło się temper. tylko w pupie i to rtęciowym, zwykłym termonetrem,(innych nie było) b. szybko sie mierzyło bez problemów, a takze takim termometrem czasami pomagało sie maluszkowi zrobić kupkę!!!!! jak miał problemy,ale sporadycznie, więc spoko dawało sie rade. Ja teraz nie wiem jaki kupić,bo...... za dużo tego:(

No tak,ale teraz sa takie udogodnienia,że warto z nich skorzystac.Ja mam termometr do ucha i jest super,szczególnie gdy trzeba kontrolowac w nocy ,czy temperatura nie wzrasta i czy spada po lekach.Nie wyobrażam sobie wybudzac maluszka i pchac mu termometr w tyłeczek pare razy w ciagu nocy(szczególnie jak zabkuje i trudno mu samemu zasnąc,a kazda minuta spania na wage złota):tak:a tak maluszek spi,cyk termometr do ucha i juz jest sie spokojnym.

ja np. specjalnie nie kupowalam przewijaka z tym zaokragleniem przyz glowce bo z kolei dla mnie jest to troszke niepraktyczne - w tym miejscu stawiam koszyczki z kosmetykami czy chusteczki a cora nigdy sie w glowke nie uderzyla, takze kazdemu na czym innym zalezy i nie masz co sie przejmowac ciamajdko ze ty o tym nie pomyslalas ;-)

termometr mam Microlife do ucha i skroni - zdecydowanie polecam :tak:

reklama
ja np. specjalnie nie kupowalam przewijaka z tym zaokragleniem przyz glowce bo z kolei dla mnie jest to troszke niepraktyczne - w tym miejscu stawiam koszyczki z kosmetykami czy chusteczki a cora nigdy sie w glowke nie uderzyla, takze kazdemu na czym innym zalezy i nie masz co sie przejmowac ciamajdko ze ty o tym nie pomyslalas ;-)

termometr mam Microlife do ucha i skroni - zdecydowanie polecam :tak:

Starlet, a dasz stronkę??? Czy z apteki???

Rozalka j nie twierdze,aby używać zwykłgo term. tylko navijka pytała to jej odpowiedziłam, ze tak kiedyś było, a sama chcę kupić coś co ułatwi życie nam obojgu:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry