reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Termometra tez jeszcze nie mam i tu zaczyna sie moj dylemat. Sa termometry w smoczkach, rteciowe, elektroniczne, do ucha i na podczerwien hmmmm co termometr to opinia. No i jak mierzyc? W pupie? Przeciez taki maluch to sie wierci wiec jak rteciowy do pupy wsadzic i czekac???

Co do kosmetykow kupilam z jednej firmy (Corine de farme - bardzo tu popularna nie wiem czy w Polsce jest) plyn do mycia ciala i wlosow, krem nawilzajacy (do twarzy lub c.ciala), oliwke i krem do pupy. Niestety na emolienty i Johnsona mam uczulenie wiec boje sie ze mala tez moze miec a mojej ukochanej Nivei w wersji dla dzieci to tu ni ma:wściekła/y:

Ja kupiłam termometr BabyOno elektroniczny... nie wiem czy elektroniczne ciut nie zaniżaja, ale naprawdę, kiedyś tego wszystkiego nie było i jakos ludzie żyli... dlatego nie będę szaleć...

Polianno łóżeczko rodem z pokoju dziecięcego Oli_... sliczne... widać owieczki...;-)
a mam pytanie odnośnie przewijaka? czy to że jest "profilowany" oznacza że ma ten "zagłowek" jakby? czemu taki?
ile kosztuja te rzeczy? jakbyś mogła napisac:)

Co do przewijaka- chodziło mi właśni o przewijak,który ma podwyższenie za główką, nie jest płaski czy też ochroniony tylko z boku.Na allegro ni mogłam znaleźć. Miałam (i mam,ale jest już w fatalnym stanie) taki sam z Olimpią i nie raz uchronił nas od uderznia główką o ścianę :/ Szczególnie gdy młoda zaczynała się lekko podnosić i przesuwać.
Ten przewijak jest tu:
Nadstawka z zagłówkiem - usztywniona - Ceba - Przewijaki i tapicerki - Pati i Maks

A widzisz, ja nie wiedziałam takich rzeczy:)
i mam normalny... takie tylko po bokach podniesiony.. ale co zrobić...

:) Większość jest tych "normalnych" i jakoś funkcjonują. U mnie to kwestia przyzwyczajenia i "widzi mi sie" :)

navijka wierz mi, ze kiedyś mierzyło się temper. tylko w pupie i to rtęciowym, zwykłym termonetrem,(innych nie było) b. szybko sie mierzyło bez problemów, a takze takim termometrem czasami pomagało sie maluszkowi zrobić kupkę!!!!! jak miał problemy,ale sporadycznie, więc spoko dawało sie rade. Ja teraz nie wiem jaki kupić,bo...... za dużo tego:(

Polianna b. ładne łoze dla córci,a przewijak rewelacja, ale wynalazłaś fajną rzecz, zanotowałam sobie stronkę, bo jeszcze nie kupowałam:)

:) Większość jest tych "normalnych" i jakoś funkcjonują. U mnie to kwestia przyzwyczajenia i "widzi mi sie" :)
Ja miałam zwykły i teraz też,więc spoko,mozna se poradzic.;-)

navijka wierz mi, ze kiedyś mierzyło się temper. tylko w pupie i to rtęciowym, zwykłym termonetrem,(innych nie było) b. szybko sie mierzyło bez problemów, a takze takim termometrem czasami pomagało sie maluszkowi zrobić kupkę!!!!! jak miał problemy,ale sporadycznie, więc spoko dawało sie rade. Ja teraz nie wiem jaki kupić,bo...... za dużo tego:(

No tak,ale teraz sa takie udogodnienia,że warto z nich skorzystac.Ja mam termometr do ucha i jest super,szczególnie gdy trzeba kontrolowac w nocy ,czy temperatura nie wzrasta i czy spada po lekach.Nie wyobrażam sobie wybudzac maluszka i pchac mu termometr w tyłeczek pare razy w ciagu nocy(szczególnie jak zabkuje i trudno mu samemu zasnąc,a kazda minuta spania na wage złota):tak:a tak maluszek spi,cyk termometr do ucha i juz jest sie spokojnym.

ja np. specjalnie nie kupowalam przewijaka z tym zaokragleniem przyz glowce bo z kolei dla mnie jest to troszke niepraktyczne - w tym miejscu stawiam koszyczki z kosmetykami czy chusteczki a cora nigdy sie w glowke nie uderzyla, takze kazdemu na czym innym zalezy i nie masz co sie przejmowac ciamajdko ze ty o tym nie pomyslalas ;-)

termometr mam Microlife do ucha i skroni - zdecydowanie polecam :tak:

reklama
ja np. specjalnie nie kupowalam przewijaka z tym zaokragleniem przyz glowce bo z kolei dla mnie jest to troszke niepraktyczne - w tym miejscu stawiam koszyczki z kosmetykami czy chusteczki a cora nigdy sie w glowke nie uderzyla, takze kazdemu na czym innym zalezy i nie masz co sie przejmowac ciamajdko ze ty o tym nie pomyslalas ;-)

termometr mam Microlife do ucha i skroni - zdecydowanie polecam :tak:

Starlet, a dasz stronkę??? Czy z apteki???

Rozalka j nie twierdze,aby używać zwykłgo term. tylko navijka pytała to jej odpowiedziłam, ze tak kiedyś było, a sama chcę kupić coś co ułatwi życie nam obojgu:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry