reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista rzeczy niezbednych potrzebnych i praktycznych-czyli wyprawka według marcówek

ja tak tylko tutaj dodam ze warto miec przy sobie drobne na parking szpitalny zawsze ...moze to blachostka i niektorym wyda sie glupota, ale ja np gotowki nie nosze a karta na parkingu przyszpitalnym sie nie zaplaci... na SR mowili ze to przydatna rzecz i obowiazkowa a nie kazdy to ma przy sobie na czas

reklama
Dziewczyny bardzo proszę o pomoc - czy kupujecie monitor ruchu w ramach wyprawki? Co o tym wogole myslicie? jest potrzebny?
I drugie pytanie: w co ubrać maluszka wchodzacego ze szpitala pod koniec marca??? czy kombinezon jakis lzejszy czy cos innego polecacie? co Wy szykujecie dla swoich maluszków?
ja za 3 tyg mam termin i zaczynam panikowac;-)

nie kupuję monitora ruchu. A dzieciątko wyjdzie ze szpitala w kombinezonie zimowym z rękawiczkami i bucikami oraz kapturkiem w komplecie, do tego cienka czapeczka i kocyk polarkowy. Wracamy samochodem.
No chyba, że nagle się zrobi +10 stopni na dworze, to wtedy weźmiemy kombinezon jesienny-gruby misio polarek ocieplany dodatkowo.

Dziewczyny bardzo proszę o pomoc - czy kupujecie monitor ruchu w ramach wyprawki? Co o tym wogole myslicie? jest potrzebny?
I drugie pytanie: w co ubrać maluszka wchodzacego ze szpitala pod koniec marca??? czy kombinezon jakis lzejszy czy cos innego polecacie? co Wy szykujecie dla swoich maluszków?
Co to jest monitor ruchu?

Takie cos co sie wklada pod materac i ono wychwytuje mikroruchy (jak dziecko oddycha) a jak przestaje to wykrywac to zaczyna piszczec

tez nie kupuję monitora ruchu... ja mam termin na 11 marca i na wyjście ze szpitala mam przygotowane: body z długim rękawem, śpioszki+bluzeczka, dresik welurowy - bluza z kapturem i półśpiochy, a na to kombinezon z kapturem- średnio gruby jak na mój gust, no i rzecz jasna czapeczka - w sumie dwie, w zależności od tego jak będzie

Monitor ruchu (oddechu) to urządzenie, które alarmuje gdy dziecko nie porusza się (nie oddycha) przez ok 15 sek - ma to pomoc zareagować na bezdech.

reklama
Takie cos co sie wklada pod materac i ono wychwytuje mikroruchy (jak dziecko oddycha) a jak przestaje to wykrywac to zaczyna piszczec

i podobno lubi zapiszczeć bez powodu wywołując u rodziców palpitację serca i atak histerii - a tak na poważnie polecany tym, w których rodzinach zdarzyły się śmierci łóżeczkowe niemowląt.

co do wyprawki szpitalnej - Natalka wraca w zimowym kombinezonie, bamboszkach, czapce ciepłej, body z krótkim rękawkiem, pajacyku, niedrapkach i skarpeteczkach, bierzemy też cieniutką czapeczkę i kaftanik na wszelki wypadek.

p.s. no i kocyk do fotelika..

Ostatnia edycja:
Do góry