reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista rzeczy niezbednych potrzebnych i praktycznych-czyli wyprawka według marcówek

reklama
Nam położna na pierwszej wizycie poradziła żeby dać pod materac od strony głowy ze dwie książki:-D Spowodowało to, że dzidziuś spał pod lekkim kontem i miało zapobiec zachłyśnięciu się przy ulaniu.

ja sobie nie wyobrażam aby ulewajace dziecko spało płasko plecach sory:rofl2:

sama po sobie wiem ze jak np teraz mam durna zgage to podnosi mi se wszystko do góry i spiąc płasko na plecach na bank bym sie udusiła nie wspominajac o dziecku...........

moi znajomi mają małego z refluksem i właśnie pod nogi od łóżka podłożyli książki...tak żeby z 10cm różnicy było. I też taki myk można z przewijakiem zrobić (może akurat nie 10cm) bo po jedzonku wiadomo że się przewija na przewijaku więc żeby zapobiec ulewaniu też się przewijak pod kątem ustawia.

Nam położna na pierwszej wizycie poradziła żeby dać pod materac od strony głowy ze dwie książki:-D Spowodowało to, że dzidziuś spał pod lekkim kontem i miało zapobiec zachłyśnięciu się przy ulaniu.

Podobnie podczas katarku.. Niektorzy jeszcze kupuja poduszke klin..

A w ogole to jak sie dziecku bedzie bardzo ulewac, to nie sadze zeby spalo,lezalo... bo jak dla mnie to bedzie plakac i plakac...wiec i tak bedzie w ramionach.
No i tak jak Pinka napisala- nie wyobrazam sobie malucha ulewajacego na pleckach.

reklama
No właśnie mi też ciężko sobie wyobrazić, żeby dziecko leżało płasko na plecach jak mu się ulewa, czytałam, że najlepiej na boku, albo tak jak piszecie te książki pod materac to też nie głupi pomysł

Do góry