reklama
Mam pytanie odnośnie biustonoszy do karmienia, pewnie gdzieś się tutaj przewinęło, ale ja nie potrafię niestety znaleźc za co bardzo przepraszam :-( Chciałam sobie do szpitala kupic taki zwykły bawełniany, a dopiero potem podjechac do sklepu i zakupic porządny, dobrze dobrany i dobrze podtrzymujący piersi. Chciałam taki prosty (czyt. tani) bo na oko trzeba go dobrac i nie wiadomo jak z tym rozmiarem utrafic, przynajmniej ja nie wiem:-) byłam ostatnio w sklepie z dzieciatymi rzeczami i tam biustonosze canpola kończą się na miseczce DD. A mi w ciąży piersi urosły z rozmiaru 75 C do rozmiaru 80G. Gdzie ja teraz taki biustonosz dostanę?? Widziałyście gdzieś takie?
futrzakowa
yea! to ja!
Mam pytanie odnośnie biustonoszy do karmienia, pewnie gdzieś się tutaj przewinęło, ale ja nie potrafię niestety znaleźc za co bardzo przepraszam :-( Chciałam sobie do szpitala kupic taki zwykły bawełniany, a dopiero potem podjechac do sklepu i zakupic porządny, dobrze dobrany i dobrze podtrzymujący piersi. Chciałam taki prosty (czyt. tani) bo na oko trzeba go dobrac i nie wiadomo jak z tym rozmiarem utrafic, przynajmniej ja nie wiem:-) byłam ostatnio w sklepie z dzieciatymi rzeczami i tam biustonosze canpola kończą się na miseczce DD. A mi w ciąży piersi urosły z rozmiaru 75 C do rozmiaru 80G. Gdzie ja teraz taki biustonosz dostanę?? Widziałyście gdzieś takie?
patrzyłam ostatnio w HM i tam też nie wypatrzyłam takich dużych rozmiarów... z tego co pamiętam większe rozmiary są w triumphie ale wiadomo tam jest drożej więc w ciemno nie ma co kupować... ale chętnie posłucham inne dziewczyny gdzie kupowały takie niedrogie staniki bo sama muszę kupić...
patrzyłam ostatnio w HM i tam też nie wypatrzyłam takich dużych rozmiarów... z tego co pamiętam większe rozmiary są w triumphie ale wiadomo tam jest drożej więc w ciemno nie ma co kupować... ale chętnie posłucham inne dziewczyny gdzie kupowały takie niedrogie staniki bo sama muszę kupić...
moje koleżanki w dodatku tiumpha bardzo odradzają, podobno po dwóch trzech tygodniach się tak rozciągają że w ogóle piersi nie trzymają i nawet jako nocne staniki się nie nadają
Papciarkowa, pozamiatało mnie!!! Już planujemy z M. zamówienie czapeczek-kotków w kolorach naszych kotków!
mój rozmiar teraz w ciąży to E i kupowałam staniczek w H&M. Polecam, noszę od początku ciąży i nic się z nim nie dzieje, ładnie podtrzymuje biust i nie porozciągał się. 2 kolejne kupiłam w Tesco, chyba Koncia je tam wypatrzyła i polecała, bo mają duże rozmiary i są taniutkie, a takich szukałyśmy. Też jestem baardzo zadowolona.
Do karmienia przed porodem nie kupuję nic na zapas, bo nie przewidzę rozmiaru biustu. Może jeszcze podskoczyć, albo się zmniejszyć. Jak będzie potrzeba, to dopasuję sobie jak już dzidzia będzie na świecie i mi się laktacja unormuje.
w kwestii staników, to nie jest taka prosta sprawa. ja z kolei mam pod biustem rozmiar 70 w tej chwili. niestety stanik do karmienia taki do szpitala musiałam kupić 75, bo mniejszych z tych tanich firm to za bardzo nie produkują (oni tam tylko takie niby najbardziej standardowe), a sprzedawczyni "pocieszyła" mnie, że właśnie jeszcze gorzej jest z dostaniem dużej miseczki. ja to się chyba jeszcze na jakiś rynek wybiorę, może tam coś wyszukam.
nikusiazory
Fanka BB :)
Kurcze dziewczyny ja jakos przeoczylam kwestie stanika jak zdaze kupic to kupie jak nie to nie...jakos sobie rade dam:-)
K
koncia
Gość
Jeśli chodzi o tanie biustonosze, to nie utrafi się za cholerę z obwodem i miseczką dlatego ja czekam i kupię właściwy rozmiar po porodzie+przedłużkę. Teoretycznie jeśli chcemy mieć dobry biustonosz na cały okres karmienia, to powinnyśmy kupić taki z obwodem sprzed ciąży i rozmiar miseczki o 2 większy niż teraz. Ponieważ obwód pod biustem nam się zmniejsza, a pierś rośnie. No i po to ta przedłużka, żeby sobie od razu kupić mniejszy obwód i ją dopiąć. Zobaczę jak to będzie w praktyce, ale byle czego nie kupuję, bo byle co mam teraz i jakoś sobie z tym poradzę w szpitalu ;-) A cyc teoretycznie urośnie nam kilka dni po porodzie, więc może nie będzie większego problemu w szpitalu...
Ważne, żeby dobrać odpowiedni biustonosz, jest większa szansa na uratowanie kształtu naszych bąbelków
Ważne, żeby dobrać odpowiedni biustonosz, jest większa szansa na uratowanie kształtu naszych bąbelków
Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
danmari
zobaczcie jakie laska fajne cudeńka robi
Katjusza słowo daje ja po tych Twoich opowieściach to na porodówke trafie niemożliwa jesteś:-):-):-)
Ale słodkie:-), mi się najbardziej podobają te rózowe majtusie i czapeczka króliczek ( niestety na chłopczyka raczej nie będzie pasować )
Podziel się: