reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lista rzeczy niezbednych potrzebnych i praktycznych-czyli wyprawka według marcówek

No własnie ja mam problem z tym zwykłym ''karmnikiem'' bo wszystkie sa albo za duze w obwodzie albo za małe w misce,zazdroszcze tym co se kupia przedłuzke i juz bo w druga strone to sie nie da,mi pod biustem rozmiar sie nie zmienił ale miska juz jest G a co bedzie jak dojdze do karmienia?buuuuuuu

reklama
No własnie ja mam problem z tym zwykłym ''karmnikiem'' bo wszystkie sa albo za duze w obwodzie albo za małe w misce,zazdroszcze tym co se kupia przedłuzke i juz bo w druga strone to sie nie da,mi pod biustem rozmiar sie nie zmienił ale miska juz jest G a co bedzie jak dojdze do karmienia?buuuuuuu

jak ci się unormuje laktacja, to pewnie stanik zostanie w tym samym rozmiarze. U mnie cycuchy lekko się nawet zmniejszyły. Jednak po samym porodzie, pierwsze dni, szaleństwo mleczne, nawał, to rzeczywiście byłam zrozpaczona, bo były ogromne i wylewały się z ciążowych staników.

Scarletka dzieki za pocieszenie;)trzymam Cie za słowo;)
a jeszcze co do firmy stanikowej to ponoc Alles ma dobre ''karmniki'' i ceny jeszcze znosne i rozne rozmiary

no właśnie staniki... wyciągnęłam dziś 2 - miałam zachomikowane po W. Alles 75D i 75C innej firmy oba dobre, no ale trzeba kupić nowe i myślę, że czarny wezmę choć 1, a drugi w innym kolorze :) Alles są fajne, bo nie mają szwów na brodawkach i pod bluzkami dobrze leżą, a na pierwsze dni najwyżej poluźnię ramiączka to i więcej cycka się zmieści ;p bo one rozciagliwe.

reklama
No właśnie nie wiem, :-) koleżanka mówiła, że jej dziecku w nocy się ulewało i lekarz kazał małego kłaść na boku, a on i tak się przewracał na plecki i bała się, że może się zakrztusić i wtedy takie wałeczki były jej potrzebne, ale sama nie wiem, czy u nas bedą tak samo pomocne

Do góry