reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista rzeczy niezbednych potrzebnych i praktycznych-czyli wyprawka według marcówek

reklama
Asco - myślę że wyprawki starczy...ja mam chyba nawet mniej:-) a co do ilości ręczników to ja miałam dwa ale koleżanka co ostatnio rodziła że już nie raz się jej zdarzyło zużyć 3 ręczniki na jedną kąpiel:-) po prostu kilkutygodniowe maleństwa potrafią nas zaskoczyć swoimi kupkami:-D a że często susząc/pocierając ...robimy jakby masażyk...to stymulacja jelit gotowa :-D

ja po tym info od koleżanki musiałam dokupić ręczniczek bo miałam tylko 2... ale chybba juz 4tego nie będe kupować:-D

Kurcze ja mam na razie jeden z kapturkiem i jeden taki zwykły mały dla dziecia przeznaczony, ale wygląda na to że muszę dokupic i to kilka. Jakoś kupek na ręczniku nie przewidziałam... ;-)

Asco a jeśli ktoś ma duży dom i ma latać z obsiusianym dzieckiem do kuchni, żeby podgrzać chusteczki to trochę trudno będzie. Ale całą paczkę podgrzewać, przeciesz ile razy dziennie one były by podgrzewane, nie zepsują się?

Tylko czy od podgrzewania te chusteczki nie wysychaja troche?
Katjusza tos mnie rozsmieszyła z rana tym porownaniem;)
Futrzak ja tez mam tylko dwa reczniki i na razie wiecej nie kupuje,moze ktos da w prezencie;)

mi musza wystarczyc 2,bo reszta w PL (o ile gdzies jeszcze sa....)..
A swoja droga, to przeciez mam kupe naszych mieciutkich i chyba wole tzw egipskie (bardzo przyjemne w dotyku) dokupic, 3 kapielowe za 10 funtow...niz 2 male dzieciece za 15..

reklama
Do góry