reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista rzeczy niezbednych potrzebnych i praktycznych-czyli wyprawka według marcówek

bosa na cc dostaniesz specjalną koszulę ze szpitala, wiąże się ją jak dziecku śliniak hihihi:-D i masz gołe dupsko:-D
Potem jak już wstaniesz, to po kąpieli ubierasz się w swoją

reklama
Asco, zachwyciłaś mnie tym podgrzewaczem! Jakby u nas były dostępne, to kupiłabym na pewno. Tym bardziej, że jestem świeżo po rozmowie ze szwagierką, której bąbel drze się w niebogłosy na każdy kontakt skóry z mokrą i zimną chusteczką.
A może w mikrofali delikatnie podgrzewać?

Asco - prawda stara jak świat - faceci myślą obrazkami :-) ja jak kupowaliśmy kombinezonik dla Natki to mój mąż był już "zmęczony" zakupami i chciał wybrać byle co byle tylko już iść do domu, no i wziął brązowy koszmarek z przeceny mówiąc, że będzie pasował idealnie do zielonego wózka więc też musiałam go naprowadzić mówiąc: "ale kochanie wiesz jak będzie wyglądało dziecko w brązowym kombinezonie w zielonym wózku?", on na to: "no jak?" na co ja: "no jak g***o w trawie!". DOPIERO WTEDY DOTARŁO :-)

Ostatnia edycja:
U mnie w szpitalu podobno dają do porodu jakies jednorazowe koszule, także to mam z głowy, ale spakowalam jedną starą koszulkę eMa w razie czego :-)

mozna kazdy sposób wykorzystać, aby Maluszka nie stresować.

Aga-czytałam o tym tez w książce Zawitkowskiego i on poleca ogrzewanie dłonia chusteczek, ok jesli jedną ogrzewasz, ale zazwyczaj kilka się zuzywa jednoczesnie i mały sie wierci to juz moze być gorzej.

Bosa myslę, że mikrofalą to całkiem fajny sposób, przeciez to potrwa kilkanascie sekund..;)

Katjusza - Twoja argumentacja bardzo mi sie podobała:) Masz rację to wzrokowcy i musza wszystko sobie wyobrazić i poczuć..:)

Asco - prawda stara jak świat - faceci myślą obrazkami :-) ja jak kupowaliśmy kombinezonik dla Natki to mój mąż był już "zmęczony" zakupami i chciał wybrać byle co byle tylko już iść do domu, no i wziął brązowy koszmarek z przeceny mówiąc, że będzie pasował idealnie do zielonego wózka więc też musiałam go naprowadzić mówiąc: "ale kochanie wiesz jak będzie wyglądało dziecko w brązowym kombinezonie w zielonym wózku?", on na to: "no jak?" na co ja: "no jak g***o w trawie!". DOPIERO WTEDY DOTARŁO :-)

:-):-):-):-):-):tak::tak::tak::-D:-D:-D:laugh2::laugh2::laugh2:

leze w lozku i sie ryje jak glupia z tego :laugh2::rofl2:

reklama
Do góry