reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista rzeczy niezbednych potrzebnych i praktycznych-czyli wyprawka według marcówek

ja mam pytanko z innej beczki.mianowcie czy szuflada w łóżeczku jest sprawdzonai istotna?(bo slyszalam opinie ,ze jednak jest niewygodna),a takze czy konieczne sa wykrecane szczebelki ..bo niestety łóżeczko ,ktore mi sie podoba nie ma ich ma tylko opuszczany bok.......,ale wiadomo najazwzniejsze by bylo funkcjonalne....z góry sorki jesli poatrzam pytania lecz no jak wiecie (niestety) dopiero tu do Was trafilam
Jesli chodzi o waniennke to ja rozwzniez chce ze stelazem bo wszyscy znajomi i pani ze zkoly rodzenia bardzo to zachwala:)

reklama
julia ja nie chcialam z szuflada ale tak wyszlo, ze akurat szuflada byla i jestem mega zadowolona... jest super pakowna i lozeczko wyglada z nia chyba ladniej...wiec jesli o to chodzi to jak najbardziej polecam... co do innych rzeczy, to bedzie moje pierwsze dziecko wiec nie bede sie wypowiadac, bo to chyba najlepiej wiedza mamusie ktore juz maja dzieciaczki

Julia ja chciałam łozeczko z szuflada ale ze wzgledu na ich kosmiczne ceny kupiłam takie pudła pod łozeczko IKEA | Przechowywanie | Małe pojemniki i pudła | KUSINER | Pojemnik na pościel sprawdza sie super bo np zmiesciły mi sie tam (mam dwa) wszystkie posciele,przescieradła i rozki;)co do szczebelek to ponoc jest przydatne bo dzieci lubia wychodzic gora co jest niebezpieczne,ja mam łozeczko bez wyciaganych ale ze było bardzo tanie to jak bedzie trzeba to je poprostu wytniemy;)

chciałam tylko napisać że :

wózek złożony:-)

kupiona wanienka i przewijak

nie wiem czy dwie koszule do szpitala to nie za mało + nie wiem jaką koszulę powinnam wziąć do porodu? chodzi mi o długość... bo niby powinna być krótka...ale to oznacza że po korytarzu z gołym tyłkiem w czasie porodu(I faza) będe chodzić?

nie mam stanika do karmienia ... nie wiem jaki wybrać/jak kupić itp

a tak to raczej wszystko powinnam mieć...chyba:-) część rzeczy zostawiam do kupienia po porodzie gdy się okaże że są faktycznie potrzebne:)

ja do porodu wzięłam t-shirt K.
tylko, że dla mnie to prawie do kolan siega :)

a jeśli chodzi o stanik, to kupiłam jeden niedrogi na razie w rozmiarze takim, jak teraz pasuje. a po porodzie się okaże, jaki powinien być i zainwestuje w coś lepszego.

Ja na po porodzie mam dwie koszule nowe,te z alegro a na sam porod mam jedna taka juz wynoszona,cała jest zapinana i ma duzy dekolt ,długosc tak do poł uda;)jak sie zniszczy płakac nie bede bo jej nie lubie;) a z gołym tyłkiem to latac nie bedziemy bo przeciez bierzemy szlafrok;)stanik tez jeszcze nie kupiony ale na pierwszy ''rzut'' kupie taki zwykły,miekki,dobry do spania i w aktualnym rozmiarze,mam nadzieje ze juz mi biust nie urosnie,3 rozm w gore mi wystarcza;)

a ja mam do samego porodu nie rozpinaną niestety ale postanowiłam, że i tak ją pewnie wywalę, więc każę ją zaraz po porodzie najwyżej rozciąć do pierwszego karmienia (u nas podają dzieciaczka na pierwsze karmienie zaraz po urodzeniu na łóżku porodowym). A poza tym moja znajoma mówiła mi, że ona miała niby rozpinaną ale jak jej po porodzie małą położyli na piersi do karmienia to i tak miała całą zadartą do góry :-)

też planowałam wziąść jakiś t shirt eMka ...ale one mi ledwo tyłek zakrywają ... może do samego porodu w sali to ok ... ale jak sobie pomyślałam o pójściu pod prysznic czy wyjściu na korytarz to raczej bez sensu:-D

Fifrus moja to ma taki dekolt ze jak leze to cycki mi same wyłaza;)dlatego jej nie lubie;)
Futrzaczku no ale przeciez po korytarzu bedziesz chodzic w szlafroczku,co?

reklama
Fifrus moja to ma taki dekolt ze jak leze to cycki mi same wyłaza;)dlatego jej nie lubie;)
Futrzaczku no ale przeciez po korytarzu bedziesz chodzic w szlafroczku,co?

hmmm... z brzuchem to szlafrok nie zakrywa mnie całej:-D ... no i wydawało mi się że w czasie porodu szlafroczku nie będę nosić żeby go nie ubrudzić :-D qrde...małe to ja mam pojęcie jak się zachować w szpitalu:-)

Do góry