reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista rzeczy niezbednych potrzebnych i praktycznych-czyli wyprawka według marcówek

dziewczyny polecam 5-10-15 i tesco, mają fajne przeceny, nawet kurtki po 29 zł, tylko że większe rozmiary, ale nie wiadomo jak to będzie z dzieciaczkami na przyszłą zimę, jutro jadę na zakupki, zobaczyć rozmiary 68 i 74, bo nie mam wcale, prawie same na 62 i parę na 56:(

reklama
Jak pisałam wcześniej mój 7 miesięczny (już prawie 8 :-)) chrześniak nosi teraz ciuszki na 74 więc ja myślę, że nasze szkraby tak coś koło 80 mogą mieć już w przyszłym roku o tej porze. Na późniejsze lato założyłam rozmiar 68, no zobaczymy co z tego wyjdzie. Ja myślę, że żadne ubranko się nie zmarnuje, z tą naszą pogodą zmienną nawet w lecie cieplejsze rzeczy mogą się przydać

u nas w wiekszosci sa podane rozmiary na miesiace tzn. np. 0-3 mc lub 6-9 mc itd.
Wiadomo,ze dzieciaczki rosna kazde w swoim tempie,ale przewaznie te rozmiary sie sprawdzaja. Na metkach maja przewaznie wypisane tez rozmiary w cm.
Wiec moge potem posprawdzac i wam wypisac mniej wiecej jaki rozmiar na ile miesiecy, jesli jestescie zainteresowane.

sądzę, że jesienne ubranka będą nosić 74, zima max 80, bo zimowe mogą być większe.
Sprawdziłam i sie okazało, że mam duzo wiosenno - letnich ubranek, ale tylko z 52, 56, 62, trochę mniej 68, a dalej to tylko chłopięce prawie ...

przeszukalam teraz na szybko worki z ciuszkami to wam wypisze mniej wiecej, moze komus sie przyda.

0-3 mc --> 62 cm [ 0-1 -->56 cm]
3-6 mc --> do 68 cm (do 8 kg)
6-12 mc --> do 74 cm

i tu mialam kilka ciuszkow na 6-12 ,ale kilka na 6-9 i 9-12 tylko nie wszystko jeszcze przeszukalam, jak cos znajde to napisze dokladniej.

12-18 mc (1 rok-1,5) --> do 86 cm (80 do 86 cm)
18- 23 mc (1,5 -2 lata) --> do 90 cm (86cm-90)
2-3 lata -->98 cm

To tak mniej wiecej, u nas sie w miare sprawdzalo. Wiadomo,ze sa rozne ciuszki jedne koszulki sa np. szersze drugie wezsze. No ale mniej wiecej mozna porownac.

ja mam trochę ciuszków z Anglii i niektóre 0-3miesiąca bodziaki to jak nasz rozmiar 68 ... chyba wszystko kwestia firmy...

haha...zawzięłam się i złożyłam 4 zamówienia... łączna kwota łomatko duuuuuuuuuuża...ale wszystko płatne przy odbiorze na adres eMka pracy:-) hehe...przerazi się ile musi mieć w portfelu:-D

Ostatnia edycja:
reklama
tak na prawdę to te wszystkie wzorzaste pościele to nasze "fanaberie" :-D wiadomo że najładniejsze w łóżeczku będzie dzieciątko:-D

obczaiłam sklep z fajnymi koszulami i szlafrokiem ale boję się z tym rozmiarem... ehhh ....
to masz ciuszki z neta? To sie Kochana pomierz:) i będzie oki:)
Fanaberie czy nie- dzidzi tez musi się miło leżeć:)

Do góry