reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista rzeczy niezbednych potrzebnych i praktycznych-czyli wyprawka według marcówek

reklama
WRESZCIE SIĘ ZMOBILIZOWAŁAM :-D

zamówiłam na allegro...pościele, prześcieradełka, rożki, pieluszki flanelowe itd:-D dominujące wzory jakie wybrałam to:
Zobacz załącznik 317090
krateczka_bezowa.jpg
Zobacz załącznik 317092

ola - brąz jest czekoladka ;) ta na 100% potwierdzone. Dzwoniłam raz jeszcze i zamówiłam tą brązową, w piątek będzie :D

Dziękuję kochane za porady, już doszłam czego chcialam
nie ma to jak ciąża i ociążałość umysłowa ;p

edit:
futrzak - dzielna dziewczyna z Ciebie ja w natłoku tylu wzorów pościeli oczopląsu dostaję i nawet nie podchodzę do tematu... wczoraj wylukalam fajną pościel w miescie i zdecyduję się bo na allegro już nie dam rady wybierać hehe
ja mam w planach jeszcze przewijak i pościel, i moze nowe lozeczko z szufladą upoluję, ale to pooootem nic mi sie nie chce

Ostatnia edycja:
Pastela a wiesz moze do kiedy jest ta promocja?jak dojdzie Twoja chusta to wrzuc fotke bo zawsze ten kolor bedzie inaczej sie prezentował;)
Futrzak gratuluje wyboru,wszystko sliczne.
Ja mam plan w sobote wszystko pozamawiac u naszego pana r-77 i u rodzyneczek;) dzis mojej kumpeli znajoma z pracy urodziła o miesiac wczesniej wiec trzeba wziasc sie za zakupy;)

Ola - promocja jest, aż zejdzie wszystko, tylko już niewiele zostało chust w standardowym rozmiarze, zostały własnie same ciemne lub 'oczojebne' kolorki... a te chusty są chodliwe więc w razie w mozna sprzedać bez straty ;)

i nie strasz koleżanka, bo ja nie gotowa!

Futrzaczek ja mam na razie:
Na 56: 2 komplet śpiochy+kaftanik, 4 pajacyki, 1 body dł. rękaw, 3 body kr. rękaw, 1 półśpiochy :-)
Na 62: 2 śpioch, 2 półśpiochy, 2 kaftaniki, 3 body kr. rękaw, 1 body dł.rękaw, 5 pajacyków, 1 kombinezon
+ małe 5 par skarpet, 2 pary niedrapek i 3 czapeczki cienkie i 1 grubą,
Na 68: 2 body dł.r., 6 body kr.r., 1 śpiochy, 1 półśpiochy, 1 spodenki, 2 kaftaniki, 1 pajac
Na 74: 4 body kr.r., 1 body dł.r., 2 kaftaniki, 4 spodenki, 2 bluzy, 1 pajac
Na 80: 2 kaftaniki/koszulki, 2 spodnie, 2 bluzy, 1 sweterek
no i do tych większych kompletów 2 pary skarpetek :-)
Więc na razie się zastanawiam ile czego jeszcze i dochodzę do wniosku, że mało mam .... wszystkiego??? :zawstydzona/y: nie pewnie to moje chęci zakupowe się odzywają

reklama
ja mam z rozmiaru 68 ciut więcej... a z resztą to podobnie do ciebie:-) na 74 nie mam żadnych bodziaków/pajaców tylko same spodenki i bluzy(z promocji...) ... ale jak wczoraj zobaczyłam ile mi zostało z pensji grudniowej ...to odechciało mi się zakupów:-) haha...

Do góry