reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista rzeczy niezbednych potrzebnych i praktycznych-czyli wyprawka według marcówek

reklama
Ancia- kolyska jest przesliczna :) ale znowu czytalam gdzies o tym opuszczanym boku, ze duzo wypadkow bylo, niestety smiertelnych...
ja sama juz nie wiem.. nie chcialabym wydawac kasy a na pewno musze zadbac o moj kregoslup. Boje sie, ze dziecko sie faktycznie przyzwyczai do kolysania a ja niestety nie dam rady tego pozniej robic...
Jeszcze troche czasu mam (chyba :D ) wiec zobacze...

aga_cina-- moses basket widzialam wlasnie w sklepie jak kupowalismy lozeczko i tez sie nad tym zastanawialam...ale widzialam, ze maja jakies specjalne stojaki do tego. Niektorzy mowia, ze lepiej, bo nie trzeba sie nachylac nad lozeczkiem, szczegolnie ze przez te pierwsze miesiace sie czesto karmi.. ech... za duzo tego wszystkiego :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Maggy77 mi się bardzo spodobała ta kołyska KOŁYSKA CONECO ZIELONE- WIELKA WYPRZEDAŻ !!!!!!! (1383602852) - Aukcje internetowe Allegro ale każdy mi odradza, że krótko się jej używa i właśnie z tym, że dziecko się przyzwyczaja do kołysania, więc uważam, że nie ma co kupować tylko ze względu na to, że mi się podoba, skoro nie widać w tym plusów :-)
Ja taką kołyskę dostałam od cioci na święta, (tylko w kremie i niebieskim) złożyliśmy ją od razu w wigilię i jeśli chodzi o wizualne plusy i minusy to mogę już coś powiedzieć. Z tym opuszczanym bokiem to raczej wątpię bym z niego korzystała bo kołyska będzie stała na parterze w jadalni i Zosia będzie tam w ciągu dnia jak ja będę na dole. Na noce i dni spędzone na górze kupiliśmy juz łóżeczko. O to że ten bok sam może się wypiąć też się nie boję bo jak na razie ja sama nie daję rady go wypięć, mocno sie trzyma. Ta kołyska staje się kołyską dopiero po schowaniu kółek więc nie koniecznie trzeba dziecko bujać. W instrukcji była informacja, że może służyć dziecku do 8 kg lub do momentu kiedy samo nie zacznie siadać. Kołyska jest dość spora bo materacyk ma wymiary 80x45 cm. Ja chciałam taką kołyskę bo po pierwsze muszę mieć coś na dole dla Zosi, po drugie ma to kółeczka i mogę się przemieszczać z nią po całym domu no i po trzecie z wygody, bo przecież mogła bym zastąpić ją wózkiem z gondolką ale nie chciało by mi się myć kółek za każdym razem.

KASIA- w takim przypadku to faktycznie jest to rozwiazanie.. ja wlasnie rozmawialam z kuzynka mojego meza i powiedziala, ze da mi cos w rodzaju przenosnego malutkiego lozeczka.. na poczatek to tez rozwiazanie, bo przeciez nie bede targac lozka z sypialni do kuchni..

Malina a doszły juz te zakupy?jak ten stojak na wanne?nie zajmuje za duzo miejsca po złozeniu? a ta posciel z pszczołkami to moja ulubiona;) ja mysle ze wytrzymasz dłuzej niz do przyszłego tygodnia;)

A ja czekam dalej na przesyłkę...jak sie dowiedziałam poszła firma kurierska w środę jak dzisiaj nie przyjedzie to będę w szoku bo od sprzedawcy dzieli mnie tylko 25 km!!!!!!!!!!!!!

Milutek ja czekam na te koszulki nocne i kombinezonik od poniedziałku ale ida poczta,mysle ze przez to wczorajsze wolne moze byc opoznienie,choc licze ze dzis bedzie listonosz;)

jakie macie te kosze na brudne rzeczy Maleństwa?

zwykłe takie jak na pranie reszty domowników z klapką u góry.
product.jpg

reklama
Do góry