reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista rzeczy niezbednych potrzebnych i praktycznych-czyli wyprawka według marcówek

reklama
no boje sie i sie do niego modle zeby tam doczekal tak dlugo jak powinien...idem pod prysznic moze sie wysunie z tej dziury i mi ulzy na dole... mama mowila mi tez ze jesli go tam tak mocno czuje to raczej juz zanurkowal w dola...hmmm...wpadne poziej o ile ktoras jeszcze nie bedzie spinkac...see yaa

No to moje ostatnie zakupy ;)
Wanienka ze stojakiem: WANNA 100cm ze stojakiem duży wybór kolorów (1392818657) - Aukcje internetowe Allegro
Pościel z wypełnieniami, prześcieradełka do koloru, rożek do koloru i rogal do karmienia :)
biale-pszczolki.jpg zielona_krateczka.jpg

Teraz tylko czekam niecierpliwie na kuriera, piorę, prasuję, układam, torbę pakuję i jestem ready!! No liczę, że max do końca przyszłego tygodnia..

Malinka- ja tez posciele bedę kupowaął u tego allegrowicza bo ma fajne i nie drogie;-) i tez o tej zielonej mysłam bo mam zielone przescieradełko i o czekoladowych serdeszkach heehhe ale to jeszcze nie teraz............

zakupki sliczne

czesc dziewczyny

widze, ze przygotowania pelna para i to mi daje do myslenia, ze ja tez powinnam znowu ruszyc z przygotowaniami :)

posciel jest przepiekna i na pewno skorzystam z tego linka :)

mam jeszcze pytanie- czy bedziecie od razu korzystac z lozeczka, czy najpierw z kolyski? rozne sa opinie na ten temat. Ja na razie kupilam lozeczko i nie powiem, zakup kolyski wiaze sie z dodatkowymi i dosc duzymi kosztami..

ja nie mam tyle miejsca w domu, kołyski mi się podobają, ale po pierwsze - to dodatkowy koszt, po drugie - starcza na krótko, po trzecie - coś czytałam, że dziecko się przyzwyczaja do kołysania i może być płaczliwe i potem tego wymagać

koncia- i podzielam Twoje zdanie.. szczegolnie z tym kolysaniem.. Poza tym z kolyski dziecko wyrosnie szybko, a moj kregoslup na dluzsza mete noszenia na rekach nie wytrzyma.. i tak juz ledwo zipie..

reklama
Ja mam moses basket i lozeczko. W koszyku maly bedzie lezal jak ja bede na dole i sprawdzi sie na pewno na samym poczatku, gdy bede troche niemrawa po porodzie ;-) Bedzie tez spal przy lozku w sypialni w nim.

Do góry