reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista rzeczy niezbednych potrzebnych i praktycznych-czyli wyprawka według marcówek

reklama
zakupy pelna para u marcoweczek :)

ja tez juz powoli wszystko kompletuje.
Kupilam sobie koszule do szpitala, szlafrok, wklady,kapcie.
Malemu tez juz powoli wszystko kompletuje, choc na 0-3 mc mam juz troche ubranek i dobrze by bylo juz nie kupowac bo mlody i tak z tego raz dwa wyrosnie,ale ciezko sie oprzec ;-)
Bede potrzebowala jeszcze troche ciuszkow letnich na 3-6 mc.
Kosmetyki powoli kupujemy tak 'przy okazji'.

No i znalazlam fajne spiochy (takie zwykle w 'penisie'), maja zakladki na raczki, tak ze niedrapki juz nie potrzebne ;-) fajnie bo pamietam ,ze z niedrapkami to roznie bylo, czasem maluszek machnal reka dwa razy i spadaly ;/
niedrapki do innych ciuszkow tez mam,ale te spiochy z zakladkami tez sie przydadza :)

Po wozek moze w przyszlym tygodniu uda nam sie podjechac.

A nad tym moses basketem zastanawialam sie kiedys, przy Bartku, ale stwierdzilam,ze zbedny - bo czesto widze,ze ludzie sprzedaja prawie nowki - wiec wywnioskowalam,ze nie jest az tak przydatny.

No i teraz przydaloby sie wziasc za pranie, bo jeszcze zadnego nie robilam ;-)

Posciel mam po Bartoszku, na poczatku i tak bedzie sspal pod kocykiem (bez poduszki i kolderki) ew. wykorzystam jako mala kolderke rozek po Bartoszku (bez wkladu) bo teraz kupuje nowy. A przescieradelek mam chyba 3 wiec poki co mi wystarcza.
Ale powiem wam,ze ta bialo-czarna posciel w pszczolki jest prze sliczna.... i ciezko jej sie oprzec ;-)

Ostatnia edycja:
Milutek23 zazdroszczę Ci tej spakowanej torby, ja nie mam jeszcze pampków i chusteczek nawet hehe, jakoś trudno mi się za to zabrać, weźcie dziewczyny mnie jakoś zmotywujcie ;-)

powiedzcie czy kupujecie już ciuszki letnie 3-6??, tak się zastanawiałam czy coś kupować, czy potem na bieżąco, bo sama nie wiem jak mała będzie rosła.....patrzę na te ciuszki i cały czas wydaje mi się że mam za mało.....

zakupy pelna para u marcoweczek :)

ja tez juz powoli wszystko kompletuje.
Kupilam sobie koszule do szpitala, szlafrok, wklady,kapcie.
Malemu tez juz powoli wszystko kompletuje, choc na 0-3 mc mam juz troche ubranek i dobrze by bylo juz nie kupowac bo mlody i tak z tego raz dwa wyrosnie,ale ciezko sie oprzec ;-)
Bede potrzebowala jeszcze troche ciuszkow letnich na 3-6 mc.
Kosmetyki powoli kupujemy tak 'przy okazji'.

No i znalazlam fajne spiochy (takie zwykle w 'penisie'), maja zakladki na raczki, tak ze niedrapki juz nie potrzebne ;-) fajnie bo pamietam ,ze z niedrapkami to roznie bylo, czasem maluszek machnal reka dwa razy i spadaly ;/
niedrapki do innych ciuszkow tez mam,ale te spiochy z zakladkami tez sie przydadza :)

Po wozek moze w przyszlym tygodniu uda nam sie podjechac.

A nad tym moses basketem zastanawialam sie kiedys, przy Bartku, ale stwierdzilam,ze zbedny - bo czesto widze,ze ludzie sprzedaja prawie nowki - wiec wywnioskowalam,ze nie jest az tak przydatny.

No i teraz przydaloby sie wziasc za pranie, bo jeszcze zadnego nie robilam ;-)

Posciel mam po Bartoszku, na poczatku i tak bedzie sspal pod kocykiem (bez poduszki i kolderki) ew. wykorzystam jako mala kolderke rozek po Bartoszku (bez wkladu) bo teraz kupuje nowy. A przescieradelek mam chyba 3 wiec poki co mi wystarcza.
Ale powiem wam,ze ta bialo-czarna posciel w pszczolki jest prze sliczna.... i ciezko jej sie oprzec ;-)

Ruda, ja uwielbiam te spiochy z rekawkami niedrapkami :) I generalnie nigdy nie uzywalam niedrapek (no moze kilka razy) bo mnie wkurzaly jak spadaly.

Co do moses basket, to ja nie kupuje chyba, moze od krowy dostane, bo sobie pomyslalam, ze jak bede miala gondolke do wozka to moze pelnic funkcje kosza...
Za to mysle, czy nie kupic crib, ale nie kolyski, tylko takiej mniejszej wersji lozeczka...
Zobacz załącznik 315648

a ja wiecej tu nie wchodze;-):-D
a przynajmniej wiecej nie bede otwierac linkow :-D
Tak patrzylam na ta posciel w pszczolki.... zamknelam bo stwierdzilam,ze posciel mam ale tak mi chodzila po glowie,ze w koncu ja zamowilam :cool2:

86ruda no to masz już dwa komplety pościeli. Gratuluję nowego zakupu.
No to w końcu ja mogę się wam czymś pochwalić rozm 0-3 więc nie praktyczne tym bardziej, że mamy zimę, ale jak zobaczyłam to nie miałam wyboru musiałam to kupić :cool2:
DSCN0821.jpg

ancia bo synku mam dwa komplety i 3 przescieradla.
To jest dodatkowe ;-)
No ,ale niech tez ma jeden nowy komplecik :) choc poduszki to ja dluuuugo uzywac nie bede (Bartoszek mial ponad poltora roku jak dostal pierwsza plaska poduszke) kolderka tez dopiero na zime nastepna...
no ale te pszczolki sa tak urocze... ;-) :-D

reklama
hahaha:-) patrzę na te koszule i rozwalił mnie tekst :

W TEJ KOSZULI NAWET NIEWYSPANA WYGLĄDAĆ BĘDZIESZ ZACHWYCAJĄCO :)

zuza - ja kupuję ciuszki tak do rozmiaru 74 czyli coś do jednego roczku, a to dlatego że w promocjach są na prawde super bluzy i spodenki... a których to nie chcę kupowac w mini rozmiarach bo w sumie dzidziolek na początku i tak tylko leży:-)

a co sądzicie o takim śpiworku
http://allegro.pl/spiworek-polarowy-do-wozka-nosidelka-sanek-75-cm-i1394448993.html

Ostatnia edycja:
Do góry