reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista rzeczy niezbednych potrzebnych i praktycznych-czyli wyprawka według marcówek

no właśnie ja też się skupiłam w zasadzie na bodziakach i pajacach ... szczerze mówiąc mało mam kaftaników, śpiochów... a półśpiochów to mam aż 1 parę! ciągle kupuję te ciuszki i kupuję (kupuję całą gamę rozmiarową do 74:-D) ale widzę że ciągle mało ... boshe ... czemu nie mam w rodzinie nikogo z dziećmi po kim mogłabym dostać ciuszki...

reklama
Ja mam masę takich tycich spodenek :D I dokładnie tak samo będę zakładać body na to spodenki, skarpetki i bluzy, sweterki albo kaftaniki, koszulki :D
Śpiochy, pajace się pewnie przydadzą na sam początek zanim nie opanuję sztuki sprawnego i szybkiego przebierania :)

A tak z innej beczki, to kupiłam w Pepco taki kosz na pranie, postawię za fotelem do karmienia i będzie on tylko na ciuchy Jasia :D

ja też mam w planie taki kosz tylko na ciuszki małego... ale to chyba na samym końcu kupię bo ja nawet nie wiem co będę w stanie pomieścić w kąciku dzidziusia...

Witam sie po przerwie :))
Jak Was czytam to wpadam w przerażenie, że mam tak mało tej wyprawki.... ale póki co i tak nie mam jak zrobić jej więcej. Na razie mogę się pochwalić zdobyczami z wyprzedaży w 5.10.15 Tylko wiecie co? To są ciuszki w rozmiarze 62 a mnie się wydają takie ogromne.... (poza tym pajacykiem w gwiazdki bo on kupiony na przecenie w Tesco i w rozmiarze 56 - chyba mój ulubiony zakup ciuchowy).
DSCF8355.jpgDSCF8356.jpgDSCF8357.jpgDSCF8354.jpg

ja mam bardzo bodobny w gwiazdki tylko kolorki inne:) ja mam narazie wszystko w 62 i tylko pare mniejszych jeszcze dzis wychodzi 5kilo paka od mamy z pl to zobaczymy co ona tam nakupila i szwagierka mi po synku odklada ciuszki a on ma 1,5 roczku wiec o ciuchy sie nie martwie... a reszta kupiona bedzie po 15tym oby smy wszystko wtedy kupili lacznie z wozkiem i lozeczkiem i jednak bedzie to lozeczko z zyrafka brazowe:) jak masala pokazywala na poczatku:-Dzakochalismy sie w nim:tak:

Witam sie po przerwie :))
Jak Was czytam to wpadam w przerażenie, że mam tak mało tej wyprawki.... ale póki co i tak nie mam jak zrobić jej więcej. Na razie mogę się pochwalić zdobyczami z wyprzedaży w 5.10.15 Tylko wiecie co? To są ciuszki w rozmiarze 62 a mnie się wydają takie ogromne.... (poza tym pajacykiem w gwiazdki bo on kupiony na przecenie w Tesco i w rozmiarze 56 - chyba mój ulubiony zakup ciuchowy).
Zobacz załącznik 314914Zobacz załącznik 314916Zobacz załącznik 314915Zobacz załącznik 314917
ale słodziaki:):) mi wpadł szczególnie w oko ten drugi pajac:)

reklama
A ja mam pytanko z innej beczki bo nakupiłam dośc małych sukieneczek i mam problem z rajstopkami wszedzie jak są to na rozmiar82 najmniejsze to co ja mam jej na nóżki wciągnąc do tych sukieneczek?

Aha no i czy jak pierzecie to używacie też płynu do płukania bo sie właśnie zastanawiam czy sam proszek i podwójne płukanie starczy?

Do góry