reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista rzeczy niezbednych potrzebnych i praktycznych-czyli wyprawka według marcówek

Katjusza- ja siateczkę miałam jak mieszkałam w jednym pokoju i to faktycznie się sprawdza ale w całym domu to ni hiu hu nie da rady tyle tego zawiesić. Ja zakupie sobie taka moskitierę jak są w Ikea:) Ja dla nas na komary to miala ten Raid do kontaktu i co sezon go kupujemy jest rewelacja- tylko przy dzieciach to nie bardzo można stosować!

No my mamy już jedną w kuchni i jedną w pokoju, teraz dokupimy jedną do pokoju Małej i będą w zasadzie we wszystkich pomieszczeniach (za wyjątkiem pokoju babci ale ona tyle kopci, że żaden komar ani inne stworzenie nie ma odwagi tam wlecieć!! Pada na wysokości parapetu!! ;-) ).
A pochwale sie przy okazji, że w końcu zamontowali te nowe drzwi u niej w pokoju - Boże - niebo a ziemia!! że ja się tyle lat męczyłam!!! Wprawdzie kosztowało nas to 800 zł ale komfort jest niesamowity (że nie wspomnę o moim spokoju jak pomyślę o małej!!) UFFFF!!!!!

reklama
z tymi drzwiami to super nowina:) rewelacja
U mnie w domku mimo ze dwa poziomy to i tak okien w cholerkę. Na szczęście nie w każdym pokoju sie siedzi i nie ma potrzeby otwierania go przy świetle żeby coś miało wlecieć:) Ale tak sobie myślę ze zobaczymy wszystko jak to będzie wygladac latem- gdzie np.dziewczynki będą więcej przebywać żeby ewent.zamontować to w oknach tychże pomieszczeń żeby można było je sprawnie wentylować:)

ja dzis ide po zakupy dla siebie do szpitala.... moze wreszcie nie bede sie bala,ze mnie cos zlapie i nie bede miala nawet koszuli hehe
choc podejrzewam ,ze urodze rowno w terminie, tak jak Bartoszka ;-)

Jeszcze musze poszukac szafki- przewijaka, przy B. nie byl nam potrzebny,ale teraz wszystkie ubranka itd. mam w szafie w pokoju Bartoszka ,wiec potrzebujemy jakiejs szafeczki u nas w pokoju obok lozeczka,zeby polozyc tam najpotrzebniejsze rzeczy typu pieluchy, bodziaki (zeby w nocy nie latac do drugiego pokoju ;-) )

No i okazalo sie,ze lozeczko po B. mamy, materac tez tylko srubki nam poginely ;/ juz pol domu obszukalismy... mam nadzieje,ze sie znajda i nie bede musiala kupowac nowego lozeczka.

doświadczone dziewczyny ... pytanie za 100punktów :-D

czy półśpiochy są noworodkowi potrzebne? pytam bo mam obiekcje z takich powodów:
- półśpiochy czyli takie spodenki z nóżkami - do tego zakładamy kaftanik...ale to chyba nie jest fajne dla noworodka... bo może wiać w plecki
- półśpiochy nie są rozpinane w nóżkach

tak więc może nie warto tego kupować w rozmiarach do 62? a może w ogóle nie warto tego kupować?

futrzak - ja mam kilka, do tego body będę zakładała i jakiś sweterek czy bluzę. Jeśli myślisz o bawełnianych to alternatywą jest pajacyk. Ja mam welurkowe i słodziutkie, ale nie doradzę czy potrzebne są ;p

Okna wiecie ile ich mam - w sumie 30!!! Na dole 13 reszta na górze...

Futrzak- ja przy Wiktorce miałam pełno połówek i zakładalam małej body na to pół spiochy i bluzeczkę jakąś teraz mam tylko 2 szt w sumie nie wiem czemu tak mało:confused: ale je bardzo lubie........

reklama
też zastanawiałam się nad pół śpiochami i chyba wolę pajacyki, jakoś bardziej do mnie przemawiają, dziś ruszyłam jeszcze na zakupki, kupiłam jeszcze pieluchy jednorazowe, chusteczki, mam już chyba cztery rodzaje, zobaczymy jakie się nadają.... Ostatnio w gazecie czytałam ranking najlepszych produktów dla dzieci, chodziło mi głównie o kosmetyki, no i znalazłam, serią nivea sensitiv, kupiłam dziś cały zestaw, czekam jeszcze na paczki z allegro. Tak więc został mi tylko laktator, podgrzewacz i wózek, jupiiii chyba mam już wszystko......

Do góry