reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista rzeczy niezbednych potrzebnych i praktycznych-czyli wyprawka według marcówek

Ancia- ja tez chciałabym karmić piersią jak najdłużej z tym ze przy mojej dwójce może to i być możliwe ale np.jako odciąganie mojego pokarmu do butelek:) wiec mam ich 5 sztuk:)

reklama
Ja tez kupilam 5. dwie sa 125 dwie 250 i jeszcze jakas... tak sobie wymyslilam, ze te male to an poczatkek jedna do mleka druga do herbatki na ewentualne kolki a te wieksze jak dziecko bedzie troszke wiecej jadlo. Tez chce karmic piersia ale jak bede miala ochote na wypad z kolezankami to pokarm odciagne i emek nakarmi:) Choc wszyscy mi mowia, ze jak urodze to nie bede chciala malej zostawic ani an chwile... no zobaczymy

Ancia w jednym szpitalu każą płacić za poród rodzinny, w innym za znieczulenie i chyba obie te praktyki są brew prawu..
A żadnego "pokrycia" dla łóżeczka nie kupuję, a latem zrobimy w oknach moskitiery zamiast na łóżeczku ;)

Masala też mi się wydaje, że będę taka odważna ;) ale dopiero jak spojrzymy w te maleńkie ślepka to się okaże, czy potrafimy je zostawić choć na chwilę ;)

Do mam robiących zakupy w sklepach Akpol - dostałam dzisiaj kartę stałego klienta z 3% i 10% na wybrane marki, np. TT i jakieś punkty się zbiera :) Upomnijcie się ;)

MAsala- tu nie chodzi przecież o porzucanie dziecka- my mamy nie możemy się dać w tym macierzyństwie zwariować i silą rzeczy musimy raz za czasu wyjść same gdzieś- choćby do głupiego sklepu, na pocztę, banku czy szybka kawę u koleżanki!!!!!!

to zakupiłam dzisiaj:):)
*Kurteczka na wiosnę kupiona w ciuchu (mam podobna już w domku:)
* dwa słodkie nowe bodziaki:)

IMG_2892.jpgIMG_2895.jpg
p.s. pod fioletowym kotkiem jest napis: super dziewczyna!

dzięki- dzięki:):-) mój eM nie wiedzial co powiedzieć na tego bodziaka z napisem: kocham tatusia:) chyba my ślina w gardle ze wzruszenia stanęła:)

reklama
Do góry