reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista rzeczy niezbednych potrzebnych i praktycznych-czyli wyprawka według marcówek

reklama
malinka no udały się zakupy.
A my dostaliśmy dziś łóżeczko i wanienkę więc dwie kolejne rzeczy mamy już z głowy :)
Ojjj nie mogę się doczekać czwartku idziemy na usg 3d i dowiemy się co tam się kryje w moim brzuszku. :-)
Ojj dziewczyny mojej siostrze się wczoraj córeczka urodziła, oczywiście ja z moim K. byliśmy jej pierwszymi gośćmi I mój K stwierdził, że też już chce mieć taka dzidzie i tak fajnie oglądał wszystkie dzieciaczki. No i dowiedziałam się ważnej rzeczy u mnie w szpitalu poród rodzinny kosztuje. U was też tak jest? Myślałam, że wystarczą tylko chęci partnera, a tu lipka....

u mnie też małe miasto, jeden szpital i poród płatny. I to 220zł.... no szkoda mi słow za to że facet posiedzi przy mnie mamy płacić tyle kasy. Więc niestety chyba będę sama rodzić, bo wolimy wydać te 220zł na coś dla dziecka. Swoją drogą strasznie rozczarował mnie mój szpital, ale niestety inny mam ponad godzinę drogi od mojego miasta, więc lepiej zostać tu bo bliżej. Ale sorki kobitki bo to nie tutaj ten temacik.
Co sądzicie o baldachimach? Bo mi się bardzo podobają, ale czytałam gdzieś, że to tylko siedlisko kurzu. No i tak się zastanawiam, a wy kupujecie dziewczyny?

Ale jaja z tym porodem rodzinnym...widać ze nie jestem w temacie:)

Ja dzisiaj odebrałam zamówienie z apteki: witaminki dla mnie, termometr do wanienki, balsam i żel do mycia dla dziewczyn oraz dwie butelki:). Potem dokupiłam jeszcze 3 butelki, 2 bodziaki z super napisami (jutro Wam wrzucę fotki) i odwiedzilam ciucholandzik...i wrocilam do domku zadowolona:)

Ancia- w zakupach widzę ze do przodu idziecie i to po grubszych rzeczach- super:)

reklama
masala no ja też jestem w szoku. Jak mój szwagier chciał być przy siostrze jak rodziła chociaż trochę, to go ,,wygonili" w dosłownym tego słowa znaczeniu. Ale co my rodzące możemy poradzić, gdzieś urodzić trzeba a jak szpital w mieście jest tylko jeden to nie mamy wyboru... :-(Milutek23 No widzę, że i ty zrobiłaś spory arsenał ;-) Napisałaś, że kupiłaś kilka butelek. Ja kupiłam tylko jedną. Jak sądzicie wystarczy mi jedna, chciała bym karmić jak najdłużej piersią ;)

Do góry