reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lista rzeczy niezbednych potrzebnych i praktycznych-czyli wyprawka według marcówek

Po pierwsze po przeczytaniu tego artykułu można odnieść wrażenie, że dania gotowe ze słoiczków nie posiadają wad, same zalety. Tylko można się dopatrzeć kilku nieścisłości. Pasteryzacja to proces w temperaturze 74-78 stopni C. A sterylizacja to proces z temperaturą 121-134 stopnie C. Dodatkowo proces sterylizacji pozbawia produkt prawie wszystkich witamin i składników mineralnych, Zostaje tylko smak, kalorie, białko i tłuszcze, węglowodany. Dodatkowo produkty ekologiczne to te co posiadają certyfikat jakości czyli badania na zawartość metali ciężkich i substancji chemicznych,a nie zapewnienie producenta, że towar ekologiczny jak ma to miejsce w większości sklepów ze zdrową żywnością. Jako studentka ochrony środowiska sama wykonywałam badania zawartości ołowiu i innych metali ciężkich trawy rosnącej przy drodze szybkiego ruchu i miała ona dopuszczalne normy, więc jak te normy są zawyżone. Więc do końca nie wierzę nikomu, że taka marchewka w słoiku nie rosła przypatkiem przy autostradzie. A tego typu artykuły najczęściej są spąsorowane przez producentów artykułów dla dzieci.

reklama
Hi hi a ja mam super eko warzywka swojej produkcji żadnej chemi oprysków nawozów zdala od wszelakich ulic tabunów kurzu itp samo zdrowie tyle że roboty od cholery i chyba pokusze sie samej robić obiadki hurtem póżniej je zamroże albo zapasteryzuje i będą JAK DLA MNIE NAJPYSZNIEJSZE I NAJZDROWSZE:)

Każda z nas zrobi tak jak będzie dla niej najlepiej i najwygodniej i będzie się z tym najlepiej czuła:-) na pewno nie ma co ganić nikogo za inne podejście do sprawy ... a już na pewno nie można sobie pozwolić wejść na głowę innym...:-) tak więc dzielmy się opiniami i wrażeniami ale bez bezpośredniej krytyki :-)

:-D jestem z siebie dumna:-D siedziałam chyba godzinę na allegro zamawiając różne wyprawkowe pierdółki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! na ten miesiąc mam budżet bardzo ograniczony:-D ale kosztem prezentów świątecznych troszkę go powiększyłam i złożyłam pierwsze mega zamówienie:-D ze smoczkami...buteleczkami...tetrami...cążkami.... itp:-D pójdę spać zadowolona:-D

Kasia nie gorączkuj się tak, bo nam tu urodzisz zaraz. Przytaczając ten artykuł, nie było moim zamiarem podnosić Ci ciśnienie, spokojnie ;)

Na moje każdy może sobie hodować marchew na parapecie a kurczaki w piwnicy ;))))
Hmmmm pomyślę nad tym jeszcze ;))))

No taki kurczak z piwnicy, to nie wiem czy taki dobry ;)

Do karmienia sloiczkowego i zupkowego jeszcze duuuuzo czasu. Przed nami tematy o pogryzionych cyckach :) ekologicznych jakby nie patrzec.

reklama
Do góry