reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista Czerwcóweczek

reklama
witam....szkoda ze dopiero teraz.....moja patusia urodziała się 11 czerwca.... 3 dni po terminie....obecnie skonczyła 10miesięcy....i rozpiera ja energia, i nosi po całym domu... :-) cztery pary oczu to na nią za mało.. -).....nasz mały kaskader....

Witaj Milka. Fajnie że dołączyłaś.:-) Nareszcie moja Madzia ma "bliźniaczkę", urodzoną tego samego dnia. Pochwal się swoją małą kaskaderką....:-D

to super z tą"bliźniaczką".. :-) pati urodziła się 3 dni po terminie, po 13 godzinach bólów o 11.45...ważyła 4200 i miala 60cm....pokaźna baba... :-)....warto było pocierpiec...dla mojej ksiezniczki..... no i ma juz skonczone10 miesięcy..... 7 ząbków...:-)..ale ten czas szybko leci.....i kaskader miał pare dni temu mały i mocne krwawy wypadek...:-(....wszedzie wchodzi i sie wpycha....no i sie rączka zeslizgnela i trach....buzia w stół....wiec mozesz sobie dopowiedziec reszte......płacz, strach, krew...ale na szczeście tylko miala przecięte dziąsło nad ząbkami....twoja madzia tez pokaźna była....:-)

No, do Twojej Pati trochę jej brakuje, bo miała "tylko" 4030 g i 55 cm.
Ale rodziła się szybciutko bo na sali porodowej byłam ok. 4.30 rano z bólami takimi, że 2 godziny książkę czytałam (a rozwarcie już było na 5), a Madzia już krzyczała o 7.10. I też była "przeterminowana" o całe 6 dni.

ja od 22 bylam juz w szpitalu, z 2 cm....i tak sobie lezalam.....nudy były:-).....o 11 przebili mi pecherz....i sie zaczeło latanie wokół mnie....bo ni stad ni zowąt znikły mi bóle parte..... ale było smiesznie....ale nie dla małej....miała mocną sinice bo za długo była w kanale rodnym....ale kroplóweczka.... szczypanie po brzuchu i po sutkach...i po 30 min. sie wreszcie ruszyło....3 parcia i pojawiła się na świecie...:-).... watro było....jest kochana...najbardziej kiedy spi....:-)

Efilo czy do tej superfajnej listy czerwcówiątek możesz 'dorzucic' Elmaluszka. Ze wstydem przyznaję że nie pamiętam kiedy Amelka będzie obchodzic roczek:zawstydzona/y:

reklama
Dokopalam sie!Amelka Elmaluszka urodzila sie 4.06.2007
PO JUTRZE IMPREZKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Do góry