reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

reklama
Byłam ciekawa odnośnie ewentualnych powikłań po zamartwicy, bo z doświadczenia wiem, że to rożnie bywa z tym niedotlenieniem....
Dziękuję za informację i pozdrawiam
Wazne jest czy dziecko sie "zbiera" i czy punkty rosną. Jezeli nie, to moze dojść do uszkodzenia mozgu, ale nie zawsze. Duzo zalezy od sytuacji. U nas skonczylo sie dobrze. Dziecko rozwija sie w normalnym tempie

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

a jak u was z mówieniem? bo Gagatek rozumie wszystko, typu daj nóżke, zanieś, wyrzuć itp ale mówienie jest na etapie, "mama tata baba nie tak be da sio"?? z ogromnym naciskiem na TATA :)

U nas z mowa bardzo ciężko. Czasem mama, tatą, baba. A głównie bababab, dadadada, tatataat, lalala, Eee,AAAA,yyy. A też dużo rozumie, ale mówić nie chce

u nas tak jak i u was rozumie dosłownie wszystko;-) jeśli chodzi o mowe to mówi takie słowa : mama,tata,baba,papa wyraźnie,dziadzia,ciocia,dzidziuś,cześć tak po dziecięcemu ale raczej każdy zrozumie i bardzo dużo takich, co głównie my z mężem wiemy o co chodzi;-) mniam (na jedzenie),pi (na picie),mi (na misia),komp (na kąpanie),kon (na konia) ,tun tun (na piłkę),fa (na mydło) ,go (na głowę),jajo (na jajko),pampam(na papugę),ping (na pingwina) resztę zwierząt nazywa ich odgłosami;-) bi (na byka),nie nie nie (jak wie że czegoś nie wolno);-)
bardzo dużo do niej mówimy i czytamy i coraz to wiecej nowych słów łapie dzisiaj np nauczyła się gumka (na gumkę do włosów) i bałwan - mówi to tak bardzo szybko i slabami,trudno to napisać bo ona tego nie mów tak super wyraźnie ale da się wyłapać jesli wie się o co chodzi (myślę że wiecie co mam na myśli;-)

Kamejko co u Was słychać;-)

Asiu to super mówi! U nas nie nie jak łobuzuje, tata, mama, jak coś chce to mamo, baba na wszelkie strachy, myj myj to kapanie, ama jeść, halo, cześć tylko tak.bez ś ć, dzidzia, dziadzia, momę to pytanie mogę?, papo to jabłko i onomatopeje, pies hau hau, kot miau etc a reszta rozmowy to wszelkich tonów piski krzyki

reklama
Dziewczyny a nasze dzieciaczki powinny chodzić w sztywnych kapciach czy skarpetkach antyposlizgowych lepiej? Moja mała lewą nozke troszkę krzywo stawia i się martwię

Do góry