reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Hej. Też uważam że każde dziecko jest inne, każde w innym czasie idzie do przodu. Jest taka zasada że jak rozwija się mowa to dziecko wolniej rozwija się ruchowo czy jakoś tak ale podobno prawda. Mój też posadzony leci, już mniej ale nie jest taki sztywny że mogę go zostawić na macie i iść, bo zaraz będzie guz na głowie. Mało gada, jak marudzi to mówi jakieś mamamama, jak śpiewa to wyłapie jakieś ło, lo, na, a głównie jest aaa,ooo,uuu. Niedługo pewnie się rozgada. Ale racja patrzymy a swoje dzieci i się zastanawiamy czemu mój tego nie robi skoro tamten już to robi.
Mi filip zaczyna robić jakieś dziwne rzeczy, dziwne bo nie wiem czy tak powinien czy nie
Np teraz "chodzi" i rusza buzia jakby gumę żuł, mlaskał. Wasze dzieci tak robią?
Albo pelza z wyprostowaną noga jak ranny zołnierz.
Albo wczoraj jak płakał i miałam go na rękach to zaczął wyginać głowę do tylu na prawą stronę.
Ja jestem straszną panikarą bo np mojej koleżanki syn miał asymetrie i wszyscy mówili że wyrośnie a jednak ma 5 lat i nie wyrósł.

A jak objawia się asymetria w wieku 5 lat?

Mój Mikołaj też zaczął wydawać nowe dźwięki. Między innymi cały dzień robi "trrrrrrrr" śmiesznie mu to "r" wychodzi :)

Macie rację, my chodzimy na rehabilitację ale jesteśmy objęci opieką od samego początku z powodu stopy po porodzie i będziemy dopóki Mikołaj nie stanie na nogach. A jak jeszcze czegoś nie robi, tak jak przewroty to chodzimy na ćwiczenia ale tylko tyle. Rehabilitantka cały czas mówi mi, że każde dziecko inaczej się rozwija i dużo zależy od temperamentu dziecka i żeby się nie martwić bo nie ma czym. Cieszę się, że tyle z Was na ten temat napisało.

Zabrałam się za ćwiczenia. Ćwiczę codziennie rano z Mel B :) zobaczymy jak długo wytrwam. Ale uwielbiam jak mnie pieką pośladki przy tych ćwiczeniach :) Mikołaj wtedy leży na macie a ja zmieniam mu zabawki.

reklama
Heeej!
U nas to co zwykle: zęby, marud, pociecha i tak wkoło. Nie ma co pisac. Kupa jakas dziwna, ale nie będę rozpisywać się na ten temat :D ogolnie Ania sama trzyma butelkę.

Co do rozwoju to odczuwam jakis wyscig...moze nie jestem wyspana i dlatego :p nie porownuje, bo Ania leniwa do stania, ale gada juz jak stara :D mama, tata, baba, lala i wiele innych, na kota bziu :D

Jutro jedziemy na kawę do pracownika mojego męza, bo ma kwity podpisac. Jakos dzien zleci. Dostalam propozycje powaznej pracy, ale niestety nie dam teraz rady: przeprowadzka, przyzwyczajenie Ani do nowego miejsca i osoby, studia i obrona a gdzie tu jeszcze praca przy rozliczeniach. Szkoda, ale trudno.

Przeprowadzacie się?

Alez slicznaaaaa!!! [emoji813] CUUUDNA
Jaki koszt tego cudu?
Na chrzciny nie bardzo ale na inna okazje z chęcią bym kupila

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom
fajnie że się Ci podoba;-) można by poszukać troszkę dłuższej albo z rękawkiem 3/4 też mogłaby być ladna;-)
na polskich stronach nie mogę znaleźć zabardzo,ale na aliexpres ok 80-100zł ;-)

Asia, co kupiłaś? Pokaż!
00.png
HTB1U5slPXXXXXagXFXXq6xXFXXXz.jpg

Załączniki

• 00.png
    00.png
    404,3 KB · Wyświetleń: 372
  • HTB1U5slPXXXXXagXFXXq6xXFXXXz.jpg
    HTB1U5slPXXXXXagXFXXq6xXFXXXz.jpg
    109 KB · Wyświetleń: 372
Asia dawaj link do sukienki bo jest bombowa!
U nas w tym roku imprezowo chrzciny Filipka, ślub znajomych, ślub męża siostry i może chrzciny u mojego brata.

Ja też czekam na ubranka ale zamawiałem z końcem lutego to jeszcze poczekam.

Hope a tak ze jak staje na prawej nóżce to jest ok a jak na lewej to się jakoś odchyla. Tłumaczyła mi koleżanka ale za bardzo się nie skupilam. On ma jeszcze problemy z integracja sensorgczna. I nie wiadomo czy to nie jestw jakis sposob powiazane. Wmawiali jej różne choroby, jak mówiła że czegoś nie umie to psycholog że pewnie ma jakiś zespół, a jak mówiła że coś umie lepiej to od razu inna chorobę wyszukiwali. Paranoja!

Cześć Dziewczyny
Wieki mnie tutaj nie było! Jakoś ostatnio małonie ma forum. Czasami podczytuję co u Was.
Przeczytalam ostatnie kilka stron i jestem Wam niezmiernie wdzięczna. Pisałyscie o rozwoju. Więc u nas jest tak, Oliś ma prawie 8 i pół miesiąca, turla się po całym pokoju, obraca się wokół własnej osi bardzo sprawnie, natomiast nie siada sam, jak go posadzę to siedzi ale samego go nie zostawię w tej pozycji, bo poleci w pewnym momencie. Nie pelza do przodu ani do tyłu nie przyjmuje jeszcze pozycji czworaczej. No i ja matka panikara poszłam z nim.do lekarza. Lekarz kazał iść do innego a inny powiedział e ogólnie to ma czas ale powiedział że jak się atrrsujeyto mogę iść z nim ma rehabilitację. Byłam dziś pierwszy raz i bardzo miła kobitka powiedziała że on robi wszystko jak powinien, że ma czas. Nie każde dziecko siada jak ma pół roku a raczekuje miesiąc później. Pocwiczyla z nim godzinę, pokazała co robic aby zaczal sam siadać jak z nim sie bawić. Ale ogólnie dała dała do.zrozumienia że ma czas :-)
No i jeszcze przeczytałam, że u Was też podobnie i nie wszystkie dzieci siedzą już. Super [emoji108]. Dziękuję
@Iwona35 , gratuluję synka!!! Super
@Lila , Twoja córeczka pelza?
@Gwiazda_237 , Tobie też gratuluję, super [emoji108]. Taka nieduża różnica jest fajna.
A Ty chodzisz z małym na rehabilitację?
@Julka89.89 u Was dobrze? Czy Mas jeszcze jakieś badania z synkiem w związku z komplikacjami przy porodzie? ile Twój synus dostał pkt?
@Asia28BK , piękna sukienka. Możesz podesłać link?
@kamejka , drobna ta Twoja córeczka ale moja dziś prawie sześciolatka, też była taka. Cały czas do chyba 1,5 roku szła na 3 centylu. I lekarka mówiła, że rośnie swoim tempem. Nie kazała się martwić, bo mówiła, że jeśli ona przybiera cały czas tak samo to jest dobrze. Gorzej by było gdyby przybierała np do miesięcy bardzo dużo a potem nagle mało.
Pozdrawiam Was Dziewczęta

Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
ehhhhhhhh szukając tej sukienki natrafiłam na zdjęcie i przekierowalo mnie na stronę aliepress tylko że z 2015 roku i ona jest niedostępna obecnie ;-/// a tak się cieszyłam ;-/ nie mogę nic podobnego znaleźć,ale tak sie mi podoba że przekopię cały internet w poszukiwaniu;-) jak znajdę to podeślę wam link;-)

reklama
Flammie - piękny wózek, zastanawiałam się nad takim. Mój podobny styl. Też uwielbiam!
Mamba - moja nie pełza wcale. Głową tak nie robi. Ale też mam swoje schizy.
Gwiazda, napisałam do Ciebie. Ale na tel. nie widzę prywatnych. Odpisałaś? To wejdę na komp.
Tak tak lilus odpisalam Tobia Paula tez :)

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry