reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Dziewczyny jak to jest z wprowadzeniem glutenu do diety? Bo pediatra kazała natychmiast wprowadzać bo już skończone 6mcy a on jeszcze nie jadł. A teraz czytam i jedni piszą że już, inni kiedy chcesz a ja głupieje.

A i jeszcze Basia to chyba ty pisałaś że po szczepieniu wytrzymałas się z podawaniem małej innych posiłków? Przez ile dni? Jak pomyliłam to przepraszam ;)

reklama
Dziewczyny jak to jest z wprowadzeniem glutenu do diety? Bo pediatra kazała natychmiast wprowadzać bo już skończone 6mcy a on jeszcze nie jadł. A teraz czytam i jedni piszą że już, inni kiedy chcesz a ja głupieje.
Kiedy chcesz, choć zalecane jest, żeby to był kolejny etap, np. po pierwszych warzywach i owocach. Ja mam takie informacje. Nie przejmuj się, chodzi o to, że po 6 miesiącu mleko nie zaspokaja już wszystkich potrzeb dziecka, dlatego się rozszerza dietę. Więc spokojnie wprowadź sobie gluten i nie musisz robić ekspozycji.

Dziewczyny przypomnijcie, jak Wy dajecie jedzonko stałe dzieciom? Macie stałe pory, czy różnie i czy dzieci jakoś się inaczej zachowują, jeśli przesuniecie porę posiłku?

Iwona - no to pięknie z tym raczkowaniem i sylabami! Super! Nikodem jest z 13? Mój Nikodem też był taki nabity, w sumie do dzisiaj jest, też lubił jeść :-) a Dziewczyny potrzebowały czasu. Mam nadzieję, że poczujesz to coś i zwyczajnie będzie dobrze. Buziaki!!

Agula - działa ta Camilie? Moja też maruda, może i zęby?

Asia- samego banana jeszcze nie jadła więc nie odpowiem. Je raczej spokojnie, chociaż czasami jak zaczyna też chwilę trwa zanim się wyciszy. Ją znowu szybko przy jedzeniu można rozproszyć, rozgląda się wtedy, nawet odezwać się nie można.

Ja daję 400j.

Mamba - ja gluten zaczęła od kaszki z Bobovity, tam na opakowaniu jest łagodne czy powolne wprowadzanie glutenu. Podawałam też kaszkę z Hippa po 4 m-ącu.
BasiaJulia - u nas jeszcze nic stałego z tym jedzonkiem, ale zazwyczaj to jest tak: rano, jak wstanie, ok. 8 cyc, potem ok 10 przed snem cyc, sen ok 30-1h potem ok. 12 kaszka mleczna pół porcji z owocami lub cała porcja bez. O 13 zapycham cycem, ale przeważnie już nie chce, zależy jak zje kaszkę, idziemy na spacer. Ok 15-17(w zależności jak się obudzi) cycek. Z godzinę po cycku pół porcji obiadku(pół małego gerber). Jak jest wcześnie i rano nie było owoców to przed kąpielą z godzinę daję jeszcze pół porcji owoców(pół małego gerber). Jak wstanie o 15 to ok 17 przed snem cyc(sen ok 30-1h), jak wstanie o 17 to już nie śpi i cyca nie ma. Ona mi przy cycku zasypia, lipa trochę, że tak, ale cóż, trudno, smoczka nie chce wcale. Czasami na dworze smoczka złapie. Po kąpieli, o 20-21 cyc i sen. W nocy 1-2 cyc.
Wydaje się tego dużo, ale je po pół porcji małego gerbera więc chyba nie jest aż tak. Sama nie wiem i chętnie poczytam jak jest u Was. No i to usypianie przy cycu, to jest chwila ciągnięcia. Porządnie je z cyca rano, po długim śnie na spacerze i wieczorem, po kąpieli.

Dobranoc :-)

A i jeszcze Basia to chyba ty pisałaś że po szczepieniu wytrzymałas się z podawaniem małej innych posiłków? Przez ile dni? Jak pomyliłam to przepraszam ;)
Mialam dokladnie to samo. Dalam dwa razy kaszke manna do obiadku bylo ok, dalam pietke od chleba i tyle z wprowadzania glutenu. Teraz na sniadanie jest kasza manna z owocami bo uwielbia albo do zupki na obiad kroje mu 2-3 kluski takie makaronowe.

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Maamba ja od niedawna zaczęłam do butelki z mm na noc dodawać pół łyżeczki kaszy manny lub kaszki pszenicznej. Mam też jaglaną ale to bezglutenowa. Kupiłam Holle i Sun Baby.
Lila sporo tego. U Nas chyba mniej.
7:30-8:00 cycus
10:30- kaszka z dodatkiem owoców, po zjedzeniu kładziemy się i usypia przy cycusiu
13:30-14 cycus
17:00 warzywa lub teraz już zaczęliśmy warzywa z mieskiem. Dostaje pół słoiczka tego większego.
19:30 180 mm z dodatkiem kaszy ale dosłownie pół łyżeczki.
W nocy często cycus, ale słuchajcie dzisiaj obudził się dwa razy tylko w nocy z czego tylko raz jadł! Bo pierwsza pobudka była już przed 23 więc pospiewalam i zasnął :) szkoda ze każda noc tak nie wygląda :)
A jak dzisiaj u Was?

Nasza noc cudowna! Pierwszy raz od urodzenia takie spanie mi zafundowal. Poszedl spac o 21 i obudzil sie o 4 rano, zawsze byly jakies pobudki i mraczenie w tzw miedzyczasie a dzisiaj nic! Spal ciagiem 7h, ja poszlam o 22 spac wiec spalam bez przerwy 6h i jak go o tej 4 nakarmilam to nie moglam zasnac bo bylam wyspana :) i po tym jedzeniu o 4 spal bez pobudki do 7. Szok :)

To chyab zasluga tego ze wczoraj bardzo malo spal w dzien i od 16 nie mial drzemki nie chcial zasnac wiec to jednorazowy wybryk [emoji14]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry