Nie znam płci. Badań prenatalnych nie robiłam i nie zrobię a na usg jeszcze za wcześnie by dostrzec. Dziewczynki już wiedzą ( Nikodem też ) Starsza tuż po dowiedzeniu się, obraziła się i na cały dzień zamknęła w pokoju. Już jej przeszło, ale nie pasjonują się ta ciążą tak jak wtedy, kiedy czekały na Nikodema.Cześć!
Zdrówka dla chorujących raz jeszcze!
Mamba - piękna waga!
Kamejka, masz rację, dla mnie spacer to spalanie kalorii i tak to odbiera :-)
Julka, oby to nie była znowu choroba!!
U nas brak miejs w szpitalu. Wysyłają na Legnicę.
Iwonko, bardzo się cieszę, że napisałaś. Nawet jak smęcisz(lub tak Ci się wydaje) to lubię Cię czytać.
Jak tam Nikoś? Siedzi? Zęby ma?
Znasz już płeć? Córki już wiedzą?
Ściskam Cię bardzo mocno!!
Niki zębów nie ma, chociaż położna od 3 miesiąca twierdzi, że ma zapuchnięte dziąsła (szczęście ja na temat położnych mam swoje zdanie i nie wierzyłam od początku, zwyczajnie nie potrafiła wytłumaczyć dlaczego moje dziecko nie sypia). Siedzi sam, bez podparcia i podtrzymywania ale jak się go posadzi, no i raczkuje do tyłu co ja uważam za wyższą inteligencję bo lepiej uderzyć się w zadek niż głowę Najpierw opanował sylaby ta-ta. Uznałam to za zdradę i przeszliśmy nie jedną poważną rozmowę typu: a kto z Tobą całymi dniami siedzi, kto daje jeść? I od wczoraj dumnie mówi ma-ma, chociaż nie jestem pewna czy nie bardziej ama ama, bo głodomór niesamowity. Słoiczki wciąga w 5 minut. Zrezygnowaliśmy z silikonowych łyżeczek bo były za małe i łyżeczką do herbaty wiosłujemy.Waży 10kg z lekkim hakiem przy 74 cm wzrostu. Doktor twierdzi, że w jego wadze to on ma roczne dzieci no ale co ja poradzę na apetyt dziecka ? Przyjdzie czas wybiega. Zwłaszcza, że on jako takich fałd tłuszczyku nie ma tylko jest mocno nabity. Ostatnio nowe odkrycie opa opa co znaczy, że czas spokojnego siedzenia się skończył i cały czas podskakuje na pupie