reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2016

Cześć!

Zdrówka dla chorujących raz jeszcze!
Mamba - piękna waga!
Kamejka, masz rację, dla mnie spacer to spalanie kalorii i tak to odbiera :-)
Julka, oby to nie była znowu choroba!!

U nas brak miejs w szpitalu. Wysyłają na Legnicę.

Iwonko, bardzo się cieszę, że napisałaś. Nawet jak smęcisz(lub tak Ci się wydaje) to lubię Cię czytać.
Jak tam Nikoś? Siedzi? Zęby ma?
Znasz już płeć? Córki już wiedzą?
Ściskam Cię bardzo mocno!!
Nie znam płci. Badań prenatalnych nie robiłam i nie zrobię a na usg jeszcze za wcześnie by dostrzec. Dziewczynki już wiedzą ( Nikodem też :) ) Starsza tuż po dowiedzeniu się, obraziła się i na cały dzień zamknęła w pokoju. Już jej przeszło, ale nie pasjonują się ta ciążą tak jak wtedy, kiedy czekały na Nikodema.
Niki zębów nie ma, chociaż położna od 3 miesiąca twierdzi, że ma zapuchnięte dziąsła (szczęście ja na temat położnych mam swoje zdanie i nie wierzyłam od początku, zwyczajnie nie potrafiła wytłumaczyć dlaczego moje dziecko nie sypia). Siedzi sam, bez podparcia i podtrzymywania ale jak się go posadzi, no i raczkuje do tyłu co ja uważam za wyższą inteligencję bo lepiej uderzyć się w zadek niż głowę:) Najpierw opanował sylaby ta-ta. Uznałam to za zdradę i przeszliśmy nie jedną poważną rozmowę typu: a kto z Tobą całymi dniami siedzi, kto daje jeść? I od wczoraj dumnie mówi ma-ma, chociaż nie jestem pewna czy nie bardziej ama ama, bo głodomór niesamowity. Słoiczki wciąga w 5 minut. Zrezygnowaliśmy z silikonowych łyżeczek bo były za małe i łyżeczką do herbaty wiosłujemy.Waży 10kg z lekkim hakiem przy 74 cm wzrostu. Doktor twierdzi, że w jego wadze to on ma roczne dzieci no ale co ja poradzę na apetyt dziecka ? Przyjdzie czas wybiega. Zwłaszcza, że on jako takich fałd tłuszczyku nie ma tylko jest mocno nabity. Ostatnio nowe odkrycie opa opa co znaczy, że czas spokojnego siedzenia się skończył i cały czas podskakuje na pupie

reklama
Iwonka jestem pełna podziwiu :) serio. Dajesz radę z 3 dzieciaków będąc w ciąży. Zobacz jaki z Ciebie koks! :) a ja narzekam jak Ania ma słabszą noc. Wszystko przyjdzie z czasem. Ściskam.

Julka- współczuję :( tez masz duuuzo sił. Mam nadzieję, ze nic powaznego nie bedzie.

Ania dziś na nowo marud. Zęby. :(
Bylysmy u mojego brata w odwiedzinach i nawet ok bylo, ale w domu akcje. Teraz spi. Ogolnie noce przesypia, ale kręci sie bardzo. Dostaje camilie i nurofen. Psikam tez dentoseptem.

Hejka:-) ja dzisiaj robię eksperyment i zamiast cycusia dostała na noc kaszke i zobaczymy ile pośpi. Problem niestety z zasypianiem bo zawsze przy cycusiu zasypiala:-) a dzisiaj mega bek:-/

Mam dwa pytania:
Czy wasze dzieci też są takie niespokojne przy jedzeniu wieczornym? I innych wsumie też? Zosia tak się wierzga, kopie nogami, rzuca rękami przez jakiś czas i dopiero po 5-10minutach się wycisza.

Jakie mają wasze dzieci kupki po bananie? Bo ja zauważyłam że jak zje więcej, a lubi to jest w kupce dużo takich czarnych włókienek. Zauważylyscie takie coś??

Asia, moj jest niespokojny przy wieczornym karmieniu. Dostaje butle, to je na dwa razy. Potem kaszke to jest caly ufajdany ta kaszka, bo macha nóżkami i rączkami, wierci się. Czasem mi łyżeczkę wytrąci, czasem miseczke.

Iwona ja tu jestem najwieksza maruda wiec pisz smialo I wylewaj żale. Twoj synek jest duzo do przodu za gadanie sie juz zabiera fiu fiu,:)
Asia wczoraj akurat o kupkach czytalam artukul I pisali, ze po bananie sa czarne wlokna- to normalne jak chcesz to linka dam.
Ja podaje Ewie juvit D czyli 500' j.m.
Ewa.akurat butle przed snem spokojnie dosyc pije to wogole jedyny moment w ktorym sie wycisza, jak sie zaczyna rzucac to smoczek I zasypia, budzi sie oczywiscie po 30'min wtedy reszta mleka I śpi.
U nas dalej bardzo ciezko I to tyle,

Iwona35 widzisz jak my tu czekamy na jakieś wiadomości o Nikodemie, Tobie i fasolce. Trzymam kciuki żeby wszystko się ułożyło;)

Asia u nas przy każdym karmieniu kp wierzga, a je 3 min! I chyba się najada bo jak próbuje włożyć to wystawia język i zaczyna sie podnosic.

Nie znam płci. Badań prenatalnych nie robiłam i nie zrobię a na usg jeszcze za wcześnie by dostrzec. Dziewczynki już wiedzą ( Nikodem też :) ) Starsza tuż po dowiedzeniu się, obraziła się i na cały dzień zamknęła w pokoju. Już jej przeszło, ale nie pasjonują się ta ciążą tak jak wtedy, kiedy czekały na Nikodema.
Niki zębów nie ma, chociaż położna od 3 miesiąca twierdzi, że ma zapuchnięte dziąsła (szczęście ja na temat położnych mam swoje zdanie i nie wierzyłam od początku, zwyczajnie nie potrafiła wytłumaczyć dlaczego moje dziecko nie sypia). Siedzi sam, bez podparcia i podtrzymywania ale jak się go posadzi, no i raczkuje do tyłu co ja uważam za wyższą inteligencję bo lepiej uderzyć się w zadek niż głowę:) Najpierw opanował sylaby ta-ta. Uznałam to za zdradę i przeszliśmy nie jedną poważną rozmowę typu: a kto z Tobą całymi dniami siedzi, kto daje jeść? I od wczoraj dumnie mówi ma-ma, chociaż nie jestem pewna czy nie bardziej ama ama, bo głodomór niesamowity. Słoiczki wciąga w 5 minut. Zrezygnowaliśmy z silikonowych łyżeczek bo były za małe i łyżeczką do herbaty wiosłujemy.Waży 10kg z lekkim hakiem przy 74 cm wzrostu. Doktor twierdzi, że w jego wadze to on ma roczne dzieci no ale co ja poradzę na apetyt dziecka ? Przyjdzie czas wybiega. Zwłaszcza, że on jako takich fałd tłuszczyku nie ma tylko jest mocno nabity. Ostatnio nowe odkrycie opa opa co znaczy, że czas spokojnego siedzenia się skończył i cały czas podskakuje na pupie

Słuchajcie Wasze maluchy przy moim są takie dorosłe! Mój to mały leniuch :). 10 kg to już ciężar do noszenia, mój kręgosłup już nie daje rady, nie wiem co później.
Iwonka ja w takich sytuacjach pracuje nad swoim nastawieniem, tylko Ty możesz to zmienić. Nie długo będzie wiosna i na dworze i u Ciebie, przekonasz się :) Ale naprawdę należy Cię podziwiać :)

Hejka:-) ja dzisiaj robię eksperyment i zamiast cycusia dostała na noc kaszke i zobaczymy ile pośpi. Problem niestety z zasypianiem bo zawsze przy cycusiu zasypiala:-) a dzisiaj mega bek:-/

Mam dwa pytania:
Czy wasze dzieci też są takie niespokojne przy jedzeniu wieczornym? I innych wsumie też? Zosia tak się wierzga, kopie nogami, rzuca rękami przez jakiś czas i dopiero po 5-10minutach się wycisza.

Jakie mają wasze dzieci kupki po bananie? Bo ja zauważyłam że jak zje więcej, a lubi to jest w kupce dużo takich czarnych włókienek. Zauważylyscie takie coś??

Dostała gęstą kaszkę? Ja troszeczkę dodawałam kaszki do mleka ale nie wpłynęło to na sen, a miałam taaaką nadzieję ;)
Dzisiaj dałam banana i czekamy na kupkę więc się jej przyjrzę.

Witajcie.
Zdrówka dla chorujących :)
My po szczepieniu. Waga 8200, mamusia śmietaną karmi :D i 71cm.
Idą nam górne jedynki, podobno dziąsła baaaardzo opuchniete, dlatego taka maruda z Filipka.
Dziewczyny ile podajecie witaminy D maluchom?
Twój mały ma taką wagę jak moja :) Ja daję teraz 800 j.m. co drugi dzień, takie dostaliśmy zalecenie. Trochę dziwne...

Cześć:)
Dziękuję za wszystkie smsy i pamięć. Wiadomość o ciąży zbiegła się z kiepskim okresem zimowym i nie dość że jedno mnie dobija to brak słońca dokłada a wrzucając do tego zmęczenie pierwszego trymestru to ciężko czasami wstać z łóżka. Mam totalny deficyt energii. Nikodem nie jest dzieckiem wielbiącym sen. Spanie nocne zwykle zaczyna mu się o 24-1 w nocy, spi do 7-8 z wybudzaniem na jedzenie co półtora h. W dzień robi sobie dwie trzy drzemki 15-30 minutowe więc brakuje mi czasami nawet czasu na odpalenie laptopa.
Póki co instynkt macierzyński co do mojej ciąży nadal mi się nie uruchomił, nie wzruszają mnie nawet zdjęcia usg, coraz bardziej wyraźne, bo w końcu za tydzień juz początek drugiego trymestru. Szczerze mówiąc to nawet drażnią mnie pocieszenia typu, zobaczysz na usg, zacznie kopać itp to wtedy coś poczujesz. Każda z nas wie, że tak proste to nie jest a i zdarząją się przypadki co nie jest w stanie nic tego uruchomić i oby mi się to nie przytrafiło.

Widzicie więc:) jestem w stanie tylko smęcić więc po co zanudzać.
Zdrówka wszystkim maluszkom :*
Iwonka, cieszę się, że się odezwałaś, pisz częściej :) Też Cię podziwiam, że ogarniasz dzieci i dom. A brakiem instynktu się nie martw, pojawi się w swoim czasie :)

Moja tak się zachowywała dawniej, trwało to dość długo, teraz je dość spokojnie, a wieczorem to zwykle jest już zmęczona, więc jak je to przysypia i zwykle odkładam ją do łóżeczka śpiącą już, nawet nie odbijam. Ale w ciągu dnia to bardzo różnie, dziś np. płakała długo, w końcu dałam za wygraną i ją zabrałam jeszcze do zabawy. Zasnęła 45 min. później przy jedzeniu.

Sara teraz ma drzemki ok. 10, 13 i 16, po 40 min, a spać na noc idzie 20-21 i zwykle śpi do 6.30-7, choć czasem się budzi raz (np. ostatnio) w nocy. Je zwykle 6 posiłków mlecznych i po jednym z nich próbuje warzyw. W przyszłym tygodniu planuję wprowadzić owoce i kleik lub kaszkę bezmleczną.
Dziś jadła pietruszkę, a jutro na obiad batat :)

reklama
Toteczka jak możesz podaj ten link o kupkach, poczytam chętnie :-)

Hope dałam gęsta kaszke pół na pół kaszka manna i kleik ryżowy, zjadla łyżeczka, dość dużo zjadla więc zobaczę, jak to nic nie zmieni to wrócę do piersi :-) czekam na wieści w sprawie bananowej kupki :-)

Flammie to właśnie też tak mi wyrywa łyżeczkę, chce złapać miseczkę, a jak z piersi je to mnie łapie za nos, za ucho, drapie po buzi, muszę jej rękę trzymać aż się wyciszy:-/

BasiaJulia ja też od tygodnia mam zalecenie dawać co dwa dni 800j.a co dwa 400j.na zmianę bo bardzo mało słonecznych dni, a ostatnio wogole nie wchodziłam mała więc nie miała wogole kontaktu ze słońcem. Kazała tak dawać aż do wiosny. Mam nadzieje ze jutro wyjdzie słońce i pójdziemy na spacer wkoncu :-)

Do góry